Wat stond er op tafel week 20 – 2013

Een veelbewogen week, dat mag ik wel zeggen denk ik. Met dagelijks afspraken waarvan de meeste buiten de deur plaatsvonden. Het eten heeft er wel een beetje onder geleden deze week en dan doel ik met name op het koken. Laat thuis en buiten de deur eten behoorden tot het ‘kookregime’ van deze week. Ook wel eens lekker, niet zoveel zelf hoeven te koken, maar qua planning werken last-minute beslissingen altijd een beetje op mijn zenuwen. Ik weet graag waar ik aan toe ben en op het laatste moment wisselen als het uit mij zelf komt is geen probleem, maar van te voren al weten dat je geen idee hebt hoe het loopt is vervelend. Maargoed, gegeten werd er natuurlijk wel! Wat stond er op tafel in week 20?

KFCZondag
Met een propvol weekend en een nog drukkere week in het vooruitzicht had ik even niet zoveel zin om te koken. Uit eten gaan zagen we ook niet zo zitten en om nou pizza te bestellen of patat te halen vonden we ook geen goed idee. Uiteindelijk zijn we bij KFC uitgekomen, iets waarvan ik me de laatste keer dat ik het heb gehad niet meer kan heugen. Afgezien van mijn zelfgemaakte KFC drumsticks natuurlijk. We namen een So Good Deluxe bucket die nu tijdelijk verkrijgbaar schijnt te zijn. 10 Filet Bites, 10 Hotwings, 2 Black Pepper Potatoes (omg waren deze lekker!) en twee keer ijsthee. Heerlijk. Liever KFC dan de Mac.

rostiMaandag
Nog een keertje kip! We eten overigens vaak kip, erg vaak. “Het meest veelzijdige stukje vlees, KIP!”. Een poosje geleden kon je een voordeelzak kip ‘sparen’ op de markt en daar zaten ook twee kippenpoten in. Ik kruidde ze met kipkruiden (blijft het lekkerst) en deed ze daarna in de pan. Ik maakte er zelf rösti bij en verder at ik broccoli en een klein beetje appelmoes en Yofresh. Eenvoudig, maar wel lekker en gezond!

alle gerechten

Neff

Dinsdag
Afgelopen dinsdag was ik door Neff uitgenodigd om deel te nemen aan een workshop inductiekoken. Gisteren hebben jullie het verslag hier al van kunnen lezen en eigenlijk heb je toen ook al gezien wat we hebben gegeten. Tal van heerlijke hapjes met prachtige producten stonden er op tafel. Voor de exacte gerechten raad ik je aan even het verslag te bekijken, maar om een indruk te geven, dinsdag at ik onder andere: vegetarische lasagne, gegrilde mango, gegrilde gamba’s met groene asperge, toast met Hollandse asperges, zwaardvis en caponata.

thaise rode curryWoensdag
Iets minder culinair dan dinsdag maar alsnog wel erg lekker. Ik probeerde het tweede woksauspakket van MeiAsia, de Thaise Rode Curry. Het hele huis geurde naar Thaise aroma’s, ik werd echt weer even teruggezogen naar Bangkok. Lekker was het! Weliswaar voegde ik ‘maar’ één gedroogde chilipeper toe in plaats van het hele zakje, voor mij spicy genoeg.

pizzaDonderdag
Eigenlijk zou ik donderdag afreizen naar Amsterdam en hierna naar Groningen voor een perstripje. Deze laatste ging onverwacht op het laatste moment niet door, wat direct mijn eetplanning in de war schopte. Ik had er immers niet op gerekend om thuis te eten en dus had ik voor Tim een maaltijdsalade. Echter was ik rond 18.30 uur pas thuis uit Amsterdam na een dag vol afspraken en ineens moesten we dus iets bedenken voor het eten. We hadden allebei geen zin in moeilijk en koken, dus haalden we een pizzaatje. Mijn guilty pleasure: Pizza Funghi van Ristorante. Heerlijk!

maaltijdsalade met spareribVrijdag
Vrijdag was ook weer een dag waarop ik totaal niet had gerekend op thuis eten. Voor donderdag had ik voor Tim een maaltijdsalade meegenomen en die besloten we dan maar te verplaatsen naar vrijdag en samen te delen. Ook hadden we nog een Piri Piri Sparerib in de vriezer liggen dus die hebben we in de oven gedaan om erbij te eten. Nu heb ik het voorlopig écht wel even gezien met de spareribs, maar alsnog was het een lekker maaltje. De salade nam meer ruimte in beslag dan de paar ribbetjes, dus ik voel me er niet al te schuldig over haha.

aspergerolletjesZaterdag
Aspergeeeees. Eén keer eerder heb ik ze dit seizoen al gegeten, maar er zijn nog tal van andere recepten met asperges die lekker zijn. Zo ook deze gegratineerde aspergerolletjes met een kaassausje. Ik at ze zelf met een stukje vis en verder niets, meer vind ik ook niet nodig. Lekker was het weer, asperges zijn altijd goed wat mij betreft!

Al met al toch nog een best veelzijdige eetweek als ik er zo op terugkijk, terwijl ik halverwege de week echt zo’n ontevreden gevoel had. Voor mij worden het nu een paar drukke dagen. Vandaag een dagje Amsterdam met mijn lief, morgen een ‘zintuigensafari’ op de Oosterse Bazaar in Beverwijk en dinsdag start ik met een nieuwe (parttime) baan. OMF blijft echter prio nummer één, dus naar alle verwachting gaan jullie hier niets van merken.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Josianne says:

  Blugh, asperges maak je me echt NIET gelukkig mee, verder ziet alles er weer heerlijk uit :)

 2. Joyce says:

  Zitten weer heerlijke dingen tussen!

 3. Ashleey says:

  Heel leuk om te zien!

 4. Heel leuk om te zien, dankjewel

 5. Roxanne says:

  Ik vind het altijd zo leuk om te zien wat je hebt gegeten! En ja, ik ben het met je eens: lieve KFC dan Mac!

 6. Kelly says:

  Wat heb je weer heerlijk gegeten! Ik heb zelf ook veel liever KFC dan MAC!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close