Wat stond er op tafel week 18 – 2013

Koninginnedag, eten bij een oud-collega, mijn verjaardag in het vooruitzicht… Ja, je kunt wel zeggen dat de afgelopen week een veelbewogen weekje was wat betreft het avondeten. Enorm gevarieerd, dat dan weer wel. Gelukkig liet het weer zich deze week van haar betere kant zien en ik hoop dat dit zo doorzet. Vandaag kan ik er in ieder geval genieten, mijn verjaardag valt niet in het water en daarom steken we vanavond voor het eerst dit jaar lekker de barbecue aan. Maar dit is voor jullie pas volgende week aan de orde, laten we eerst eens kijken naar de afgelopen week: Wat stond er op tafel in week 18?

Argentijnse steakZondag
Toen ik anderhalve week geleden de eetplanning maakte en Tim vroeg naar zijn wensen kwam ‘ik wil wel gewoon weer eens gebakken aardappeltjes met sla en een stuk vlees eten’ eruit. Oké, prima. Ik had nog krieltjes in huis, de Argentijnse steak was in de aanbieding bij Lidl en er lag nog (een berg) sla van de dag ervoor. Met recht een budgetmaaltijd te noemen dus, maar wel lekker! Meer heb je ook eigenlijk niet nodig op een zondag.

gehaktballetjesMaandag
Tim gaf ook aan weer zin te hebben in Jamie’s prachtige gehaktballetjes en daar was ik ook wel voor in. Al moet ik eerlijk bekennen dat het Sabine’s gehaktballetjes werden want ik heb lukraak wat kruiden en specerijen uit de kast gepakt en bij het gehakt gedaan. Misschien was dat stiekem nog wel lekkerder ook. We aten er een vers stokbrood met kruidenboter en een Caprese Salade bij en een glaasje wijn. Ziet er feestelijk uit zo, voor een gewone maandagavond niet waar?

spareribsDinsdag
Koninginnedag! En een beetje traditiegetrouw: overdag biertjes doen in de stad met vrienden, ’s avonds met diezelfde vrienden spareribs eten. Zo kom je een jaar niet in het Steakhouse en zo twee keer in één maand. Voorlopig wel weer even genoeg!

quinoaWoensdag
Bijna de hele dag heb ik vol gezeten van de spareribs en het bier van dinsdag. Pas rond een uur of half 13.30 uur begon mijn maag te rommelen en heb ik twee sneetjes brood gegeten, meer ging er ook niet in. Voor het avondeten stond er dus ook een ontgiftingsgerecht op tafel: quinoasalade met een mootje koolvis. Het was de eerste keer dat ik quinoa at en klaarmaakte overigens. Het blijft een beetje zo’n zelfde ding als couscous bij mij. Ik vind het lekker, maar niet wowsers-dit-wil-ik-elke-week-eten-lekker. Ik zal het recept voor de salade overigens nog wel met jullie delen binnenkort. Het is een perfect gerecht voor de zomer.

taco'sDonderdag
Ik moest van mezelf zo langzamerhand toch echt een keer gaan koken uit Jamie in 15 minuten en al bladerend kwam ik het recept voor maïssalsa tegen. Ik ben dol op maïs en aangezien we toch een beetje op de gezonde tour zijn deze dagen besloot ik het maar direct te maken. We aten taco’s met pittig gekruid gehakt, mijn kruidige knoflooksaus en een flinke schep maïssalsa. Heerlijk was het en precies genoeg. Ik deel het recept snel met jullie!

sushiVrijdag
Eigenlijk zou ik op vrijdag bij iemand gaan eten maar dit kon op het laatste moment niet doorgaan. Ik had er dus op gerekend met het doen van de boodschappen en niets voor vrijdag in huis. Gelukkig hadden we nog een Groupon liggen waarmee we bij ons favoriete Japanse restaurant een sushibox en een box met warme gerechten + een salade konden afhalen. Je merkte wel dat ze qua warme gerechten echt de goedkoopste dingen hebben gebruikt, maar voor sushi mag je me wakker maken dus dit was een prima last minute oplossing. Heerlijk was het, zoals altijd.

pastaZaterdag
Gisteren noem ik maar even ’the day before’. Ik heb van 10.30 uur tot 17.00 uur in de keuken gestaan voor de voorbereidingen van vandaag. Taarten bakken, salades maken, vlees klaarmaken voor de barbecue… Heerlijk vond ik het om te doen. Maar er moest natuurlijk ook gewoon gegeten worden en hoewel de neiging groot was om iets te halen of voor een tosti te kiezen, heb ik toch gewoon gekookt. Het idee was om gevulde tomaten te maken, maar dat nam toch iets teveel tijd in beslag. Uiteindelijk is het een mengelmoesje geworden van pappardelle, spaghetti en tagliatelle geworden met knoflook, verse peterselie, kipgehakt, tomaat, ui en flink wat Parmezaanse kaas.

Wat een fijne start van de meimaand is deze week geweest. Gelukkig staat er nog een hoop leuks op de planning!

Fijne zondag!

Join the Conversation

  1. Ashleey says:

    Ziet er heerlijk uit!

  2. Josianne says:

    Hmm, die pasta ziet er lekker uit! Veel plezier met barbequen :)

  3. Roxanne says:

    Ziet er smakelijk uit allemaal! Vooral Jamie’s maissalsa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close