Sab’s Eetoverzicht week 03/2018

Op de een of andere manier ziet dit Sab’s Eetoverzicht eruit alsof we een mega cheatweek hebben gehad. Maar dat is helemaal niet het geval! Althans, ik ben natuurlijk aan het Weight Watchen en heb echt wel bewuste keuzes gemaakt afgelopen week. Wel ben ik nu echt mijn best aan het doen om de voorraad in vriezer en kast op te maken en dat lukt aardig. Onze extra vriezer is inmiddels leeg, ontdooid en schoongemaakt en kan binnenkort de deur uit. Over 1,5 week krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis, mijn hemel… De komende week moet ik dan ook nog even extra mijn best doen om alles op te maken en anders uit te zoeken. Maar goed, eerst eens kijken naar afgelopen week!

kroketten

Zondag

De week begon wel met een cheatmaaltje. We hadden nog zelfgemaakte kaaskroketten in de vriezer liggen, vleeskroketten van de krokettentest en nog aardappelkroketjes en röstirondjes. Vooral heel veel kroket dus, hahaha! We besloten dit maar in een buts op tafel te zetten, scheelde ons uiteindelijk vier zakken in de vriezer! Ik merk wel dat ik na 3 weken gezond eten vet eten niet erg lekker meer vind ofzo, voel me direct zo opgeblazen en bleh. Ik kreeg het bord dan ook niet leeg.

spaghetti

Maandag

Het eten van maandag ziet er zo saai uit terwijl het onwijs lekker was. Ik maakte kipfilet in tomatensaus met mozzarella en daarbij aten we volkorenspaghetti. Die kip mikte ik op het allerlaatste moment nog even in de oven zodat de mozzarella lekker kon smelten. JUUMM.

kalkoenstoof

Dinsdag

Dinsdag kookte ik uit het ‘365 dagen’ kookboek van Weight Watchers. De vernieuwde versie kreeg ik cadeau toen de samenwerking met WW startte en ik kwam er best een aantal lekkere recepten in tegen. Het handige hiervan is dat ik niet alles in hoefde te vullen in mijn dagboek maar gewoon direct het aantal punten kon overnemen. Ik maakte een stoofpotje met kalkoen, wortel en champignons; het recept hiervan ga ik binnenkort met jullie delen. Erbij aten we rijst want dat moest op.

pizza

Woensdag

In de keuken heb ik momenteel een lijstje hangen met dingen uit de voorraadkast die ik deze maand wil opmaken. Een open pak macaroni bijvoorbeeld, wraps, maar ook volkoren pizzabodem. Een tijdje terug had ik het halve pak gebruikt om een pizza te maken voor een samenwerking, maar de andere helft stond nog in de voorraadkast. Woensdag maakte ik daar een pizza mee. Volkoren bodem, verse pizzasaus, klein beetje mozzarella en verder alleen maar gegrilde groenten. Lekker! Met z’n drieën (Vic at ook pizza!) deelden we één grote pizza.

sushisalade

Donderdag

Sushirijst stond ook nog op mijn lijstje om op te maken deze maand en dus maakte ik donderdag sushisalade. Lekker simpel en het valt al-tijd in de smaak. Deze keer maakte ik hem met surimi, tonijn uit blik die ik op smaak bracht met een beetje mayonaise en wasabi, avocado, komkommer en zeewiersalade.

borrelplank

Vrijdag

Snackdineeeeer! Vrijdagochtend deed ik een boekshoot waarvoor ik drie borrelplanken moest maken en ja, daar lag nogal veel lekkers op. Omdat het natuurlijk doodzonde is om dit allemaal weg te gooien, zette ik het vrijdag maar op tafel als avondeten.

macaroni

Zaterdag

Hoewel we vrijdag al snackdiner hadden lag er nog steeds ellendig veel in de koelkast en dat besloten we gisteren op te maken. Volgens mijn lijstje moest ik nog macaroni opmaken en dat deed ik dan ook. Ik kookte met twee verschillende pannen want Tim at uiteindelijk macaroni met metworst; dat vond ik toch iets te vet. Ik at macaroni met gerookte makreel en garnalen (en champignons en courgette). Scheelde heel wat bakjes in de koelkast weer!

Lekker eetweekje weer toch? Ik ben laat deze week met het maken van de nieuwe eetplanning want daar ben ik nog niet eens mee begonnen. Dat ga ik vandaag eerst maar eens doen dus. Ik denk dat we vanavond Indiaas eten, ik kreeg afgelopen week namelijk hele lekkere Indiase kruidenmixen thuis en sindsdien heb ik er zin in. Voor de rest van de week raadpleeg ik mijn opmaaklijstje maar, eens kijken hoe ver we komen.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close