Sab’s Eetoverzicht week 24/2017

Waar ik mijn ‘fitchallenge’ vorige week een beetje (heb moeten) laten varen beloofde ik aan het einde van mijn vorige eetoverzicht al dat ik er deze week verbetering in zou brengen. En dat heb ik ook echt gedaan. Dit Sab’s Eetoverzicht staat vol met lekkere salades en veel groenten want daar was het weer ook naar. Wat een heerlijke dagen hebben we weer gehad, ik kan hier wel aan wennen hoor! Het fijne aan het mooie weer is dat de weekenden ook ineens veel gezelliger zijn, hebben jullie dat ook? Spontaan blijven eten op het terras, barbecuen in fijn gezelschap… Op mooie dagen eet ik graag in het gezelschap van anderen terwijl ik het in koude wintermaanden meer dan prima vind om in mijn kloffie op de bank te hangen met een ordinaire kom soep. Het heeft beide z’n charmes, maar ik weet waar mijn voorkeur ligt.

el popo

Zondag

Zondagmiddag waren Tim, Vic en ik samen met Tobias en Vivian bij het speciaalbierfestival in Deventer. Omdat het er wel érg druk was en niet erg handig opgezet, besloten we naar het centrum te lopen en op het terras van El Popo neer te strijken. Uiteindelijk bleven we er ook eten, heerlijk! Mijn buik was sinds zaterdagavond al een beetje van streek en dus speelde ik op safe en bestelde ik een salade. Wel een érg lekkere salade met gepelde gamba’s.

bavette

Maandag

We hadden voor zondag al wat vlees uitgehaald (bavette) maar aten dit uiteindelijk natuurlijk niet. Dan maar voor maandag op de planning! Ik maakte Orzosalade, ik ben gék op Orzo, en bakte daarbij de bavette die we hadden uitgehaald. Zo op het eerste gezicht een ietwat sober maaltje, maar het smaakte echt heel goed. Simpel is af en toe ook gewoon fijn.

rosbiefsalade

Dinsdag

Dinsdag: een lekker groot bord salade. Ik maakte rosbiefsalade met truffeldressing, de perfecte bodem voor een avondje sporten.

gele curry

Woensdag

Een lekker prutje met rijst zo op de foto niet waar? Ik kan me voorstellen dat jullie nieuwsgierig zijn naar wat er allemaal in zit. Ook woensdag was het eigenlijk weer bijzonder simpel, ik ben de laatste tijd (sinds Vic er is) gewoon echt van de makkelijke maaltijden doordeweeks. In het weekend wil ik nog wel eens uitgebreid doen maar verder? Neh. In ieder geval, het prutje bestaat uit: kipgehaktballetjes, peultjes, rode paprika en paksoi. Dit heb ik gewokt met gele currypasta en het geheel heb ik in kokosmelk nog een halfuurtje laten stoven. Een soort curry dus, maar dan een beetje anders. Wel lekker overigens!

curry soep

Donderdag

Donderdagavond at ik alleen, Tim had namelijk een uitje met zijn werk en vertoefde op een zeilboot waarop hij tevens ging barbecuen. Lucky bastard. Nadat ik Vic op bed had gelegd warmde ik een linzensoepje met pompoen op en een restje van de curry van woensdag. Lekker makkelijk uit kommetjes eten.

hangar 85

hangar85 2

Vrijdag

Wie mij volgt op Instagram heeft het niet kunnen missen: vrijdag was ik samen met Viv de héle dag in Rotterdam restaurants aan het hoppen. We begonnen ’s ochtends om 10.00 uur en reden tegen 19.30 uur weer naar huis. Afsluiten deden we bij restaurant Hangar 85 en dit kregen we voorgeschoteld (we deelden alle gerechtjes):

  • Tonijn gewenteld in groene thee met kerrymayonaise
  • Steak Tartare met truffelmayonaise en kwartelei
  • Buikspek, 24 uur gegaard met Oosterde marinade
  • Gebakken coquilles met bietenpuree en diverse bereidingen van biet
  • Jodehaas met diverse groenten
  • Mandarijntaartje met mandarijnmarshmallow, macaron met bergamotcrème en bloedsinaasappelijs

Zálig.

bbq 1

Zaterdag

BBQ-time! Gisteravond kwamen mijn ouders barbecuen. We waren een klein beetje bang dat het vandaag te warm zou zijn om te barbecuen (dat kan, vind ik) dus deden we het gisteren. Gezellig! Er stond weer genoeg lekkers op tafel.

Weer zo’n gelukzalige eetweek achter de rug, wat een verwennerij toch steeds! Aankomende week zal het hoogstwaarschijnlijk niet heel veel anders zijn. We hebben een aantal afspraken rond etenstijd/in de avond dus op die dagen zal er sowieso makkelijke gekookt worden. Verder hoop ik dat het lekkere weer zich lekker voort gaat zetten. Ik ben wel in de mood voor maaltijdsalades en barbecues.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close