Sab’s Eetoverzicht #50-2020

Traditiegetrouw gaan onze eetplanningen deze maand steeds een beetje op de schop. Ik kan nog altijd heel goed plannen maar er komen steeds vaker maaltijdboxen, gerechten en last minute kooksessies tussendoor in december. Er kwam een box van Miele binnen waarmee ik een vier-gangen Michelinmenu kan koken, daar ben ik gisteren mee aan de slag gegaan, van de Cantharel in Apeldoorn kregen we een box met voor- en nagerechten die vanavond op tafel komen en door omstandigheden moesten er nog een aantal wijzigingen worden doorgevoerd. Echt een rommeltje dus!

zondag 1

Zondag

We begonnen de eetweek met een kliekjesdiner. Er stonden nog wat restjes van de gourmet, er stond nog een bak met rijst in de koelkast en we hadden nog diverse gesneden groenten liggen. Ik maakte uiteindelijk gebakken rijst, bakte daar een eitje bij en wat mini stukjes vlees. Was een heel simpel en snel maaltje maar perfect om leftovers mee op te maken.

maandag 1

Maandag

Wederom een kliekjesgerecht, er stond behoorlijk wat in de koelkast nog van vorige week – haha! Pastasalade waar ik wat heks’nkaas doorheen roerde bij wijze van dressing om hem iets op te krikken. En erbij mini chipolata’s die de gourmet uiteindelijk niet hebben gehaald maar wel op moesten omdat ze in de koelkast lagen.

dinsdag 1

Dinsdag

Ik had twee kookdagen op kantoor gepland deze week en de eerste daarvan was dinsdag. Naast de laatste gerechten voor Oud & Nieuw, kookte ik ook al wat recepten die ik in het nieuwe jaar met jullie ga delen. Een daarvan was deze paddenstoelenstoof met aardappelpuree. Het recept kunnen jullie in januari verwachten op OMF. Omdat ik dit overdag al had gekookt, hoefde ik het bij thuiskomst alleen nog maar op te warmen – ideaal!

woensdag 1

Woensdag

Het enige gerecht dat ik echt ’s avonds nog moest maken deze week was deze pasta met pulled pork en kastanjechampignons die we woensdag aten. Super simpel maar echt ongelofelijk lekker! Ik gebruikte het vet dat vrij kwam uit de pulled pork om de pasta mee op smaak te brengen en dat bleek een goede zet.

donderdag 1

Donderdag

Kookdag nummer twee vond op donderdag plaats en ik nam verschillende gerechten mee naar huis. Tim mocht kiezen wat we zouden eten: zoete aardappelquesadilla’s met een stuk kip cordon bleu-gehaktbrood uit het nieuwe boek van Brenda óf risotto zonder pakje. Hij koos uiteindelijk voor optie 1. Alle gerechten die ik zojuist heb genoemd komen in januari op OMF te staan, dus nog even geduld.

vrijdag 1

Vrijdag

Vanaf vrijdag verliep de week even totaal anders dan gepland en hierdoor ging de rest van de eetplanning ook op de schop. Life happened en vrijdag vonden wij het de beste keus om eten te bestellen. Dat deden we bij Ribs Company waar ik de beste foto ooit van maakte – not haha! Ik had overigens niet zoveel zin in ribs in tegenstelling tot de rest, maar gelukkig verkopen ze ook burgers. Ik at een kip burger; die was erg lekker.

zaterdag1

zaterdag2 zaterdag3

Zaterdag

Van Miele kreeg ik de Reüniebox van ’t Schulten Hues thuisgestuurd deze week. Met deze box kun je thuis nog één keer gerechten van dit Michelinrestaurant maken (het restaurants is in 2018 gesloten). Leuk voor Kerst en/of als je écht uitdaging wilt in de keuken. In de box zitten vier gerechten die je met behulp van het receptenboekje en de online Masterclass kunt klaarmaken. Ik gooide hem gisteren in de test en pfoe, ik vond het wel pittig hoor. Uiteindelijk maakte ik drie gerechten:

1. De groentetuin
2. Langoustines
3. Shortribs

In de box zitten ook nog benodigdheden voor een soufflé als dessert, maar ik had helaas even geen beschikking tot een middel waarmee ik makkelijk eiwitten kon stijfkloppen, dus die heb ik even gelaten voor wat het was.

De groentetuin en de shortribs waren prima klaar te maken. Veel werk alsnog, met name veel snijwerk voor de groentetuin, maar op zich wel goed te volgen. Met de Langoustines vond ik het een heel ander verhaal, wat ongelofelijk veel werk en ik moet zeggen: ik vond de uitleg tijdens de Masterclass bij dit gerecht marginaal. Aan termen als ’tot het dik genoeg is’, ‘even in de oven’ heb je als thuiskok helemaal niets. Hoe dik is bijvoorbeeld dik genoeg en hoe lang is ‘even’ in de oven? Ik heb het wel gered hoor, vind mezelf namelijk ook weer niet zó’n amateur in de keuken, maar ik geloof dat de uitdaging op dit vlak misschien iets te groot werd.

Wil je deze box voor Kerst gaan bestellen dan raad ik je met klem aan om vast een dag van tevoren te beginnen en zoveel mogelijk elementen klaar te hebben staan zodat je op de dag zelf niet zoveel werk meer hoeft te doen. Houd rekening met een uur of drie aan kookwerk en dat is verre van ideaal tijdens het diner zelf.

Al met al: leuke ervaring en te gek om zulke mooie gerechten op tafel te zetten. Maar tegelijkertijd alsnog veel werk en er wordt door af en toe ontbrekende uitleg wel beroep gedaan op je eigen kennis. Tenzij je overigens zowel het receptenboekje als de Masterclass bij de hand houdt maar in de praktijk vond ik dat niet helemaal lekker werken.

Ondanks dat het echt een rommelige week was, gingen eruit met een bang wat betreft eten deze week. Vanavond dus een proeverijtje uit de box van vd Valk en ik heb nog behoorlijk wat in de koelkast staan van vorige week dus ik hoef niet veel aan de planning te doen denk ik.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close