Sab’s Eetoverzicht #49

Ik heb het gevoel dat we de week van de kliekjes achter de rug hebben. Er werd veel gekookt, veel geschoven ook met gerechten en de koelkast puilde zo’n beetje de hele week uit van restjes eten.

Als ik zo terugkijk viel dat echter reuze mee. Ik denk dat het idee is ontstaan omdat ik vooral eten moest opwarmen ’s avonds in plaats van echt nog vers moest koken.

Er gingen hier in ieder geval nog een aantal lastminute kerstrecepten op de foto maar ook kookte ik al voor januari én ging ik aan de slag met de eerste recepten van het slowcooker boek. Een productieve eetweek dus.

DSC 0031 1

Zondag

De eetweek begon met een pizzarette-feestje. Voor een samenwerking met Blokker mocht ik aan de slag met hun pizzarette. Vooral erg leuk voor de jongens en zelf vond ik het ook een succes.

IMG 3942

Maandag

Maandag stond ik het grootste deel van de dag in de keuken. Ik maakte nieuwe beelden voor oude recepten maar kookte ook alvast het een en ander voor januari hier op Ohmyfoodness. Eén van de nieuwe recepten is een pompoen Mac & Cheese; erg lekker vond ik zelf. Het recept komt dus over een paar weken jullie kant op.

IMG 3958

Dinsdag

Maandag maakte ik al Surinaamse nasi en dat aten we dinsdag op. Nasi is een dag later altijd nog lekkerder als je het mij vraagt. We hadden er gebraden drumsticks bij, een gebakken eitje en wat komkommer en augurkjes.

IMG 3972

Woensdag

De enige dag dat ik deze week wél vers moest koken was woensdag. Ik maakte deze preistamppot met mosterd en kaas. Erbij hadden we verse rookworst – yum.

IMG 4009

Donderdag

Kerst! Overdag fotografeerde ik nog voor de laatste flight van mijn samenwerking met Crisp dit jaar en die staat natuurlijk in het teken van Kerst. Mazzeltje voor ons want alles wat op tafel ging voor het fotograferen, kwam ’s avonds als avondeten op tafel!

We hadden aardappelpuree met gegrilde worteltjes en wild zwijn stoof, wild zwijn paté en croûte, camambert uit de oven met toastjes, lekkere gehaktballetjes… Verwennerij dus op een doordeweekse dag!

IMG 4031

Vrijdag

Aangezien er nog ongelofelijk veel in de koelkast stond, trok ik daar het een en ander uit voor het avondeten van vrijdag. Ik had een restje pasta met kip marsala; de mannen ook allemaal weer wat anders.

IMG 4041

Zaterdag

Het was een lange, lánge en vermoeiende dag gisteren en aan het eind van de dag hadden we allemaal zin in comfort food. We reden door de McDrive om eten op te halen.

Aankomende week is weer net zo volgeboekt als afgelopen week. Ook nu ga ik weer de keuken voor het slowcookerboek, fotografeer ik nog één kerstgerecht en ga ik weer aan de slag voor januari. In de laatste weken van het jaar loopt alles een beetje door elkaar; hét moment dat ik reikhalzend uitkijk naar de periode ná de kerstvakantie.

Maar goed, zo ver zijn we nog niet! Eerst weer aan de bak.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close