Viv’s Eetoverzicht week 34

Ik ben voor OMF afgelopen week een paar dagen op persreis geweest naar het mooie Livigno, Italië, en dat betekent dat het eetoverzicht deze week een mix is van Hollandse makkelijke maaltijden en overheerlijke Italiaanse, met zorg bereidde lekkernijen. Echt waar hoor, wat is dat Italiaanse eten toch verrukkelijk! Pure verwennerij en soms wist ik echt niet wat ik moest kiezen. Gelukkig was ik met meer meiden op reis dus we konden van elkaar proeven. Hoera! Feestje compleet. Morgen weer broccoli.

Foto 21-08-16 17 51 03

Zondag

Tja, dit is dan misschien een kleine tegenvaller als ik net vol liefde over het Italiaanse eten vertel, maar we hadden zondag echt even zin in een flinke bak nacho’s met 4 soorten kaas. Hartstikke machtig natuurlijk dus we hebben deze schaal niet eens leeg gekregen, maar een perfecte match met een avondje Netflix.

Foto 22-08-16 22 14 41

Maandag

Het liep vandaag even anders dan gepland. Ik was ’s middags op een hele toffe beurs, de Show Up in de Expo Haarlemmermeer, en dat is vanuit Wijhe niet bepaald om de hoek. Met een beetje file hier en daar was ik om kwart voor 8 thuis. En ik had ’s morgens toch echt bedacht om boodschappen te doen die avond! Dat ging niet meer lukken, ik heb me gehaast om nog een training mee te kunnen pakken, werkte een bak havermout naar binnen en heb na het trainen nog wat in elkaar geflanst met wat ik nog in huis had. Dat was niet veel maar met een pak couscous kom je al een heel eind. Had ik gelijk nog een lunch voor de volgende dag.

Foto 23-08-16 19 16 25

Dinsdag

Ik had weer eens zin in linzen dus maakte deze salade met gebakken champignons en courgette, en een dressing van honing mosterd.

IMG_7004

Woensdag

Weer een latertje vandaag maar ik had het voorbereid. Vijf minuten werk en daarna de oven de rest laten doen. Prima plan! Gegrilde groenten met stukken worst en wat kruiden eroverheen.

IMG_7203

IMG_7230

IMG_7237

Donderdag

Ik zat donderdag om 6 uur ’s morgens al op Schiphol dus het gewone dagritme werd een beetje verstoord. Geen probleem natuurlijk maar je eet toch anders op zo’n dag en je hebt vervolgens door planning en Italiaanse gewoonten met een late diner tijd te maken. We hadden goed geluncht en ik had van tevoren bedacht om in de avond een lekkere pasta te gaan eten. Om 21:30 had ik daar toch niet heel veel zin meer in dus het werd een salade met aardbeien, balsamico en kaas. Wel met dessert natuurlijk.

IMG_7536

IMG_7544

IMG_7553

IMG_7555

Vrijdag

Vrijdag aten we wat vroeger op de avond in verband met een evenement waar we ook graag wat van wilden zien. Uiteindelijk bleek dat we met het restaurant zo ongeveer naast de finish zaten, dus we hebben lekker lang gedineerd. Er was voor ons al een menu samengesteld (vond ik stiekem heel fijn!) dus we aten een carpaccio, vervolgens 2 kleine portie’s pasta (op dit moment had ik op zich al wel genoeg gegeten), een steak met pepersaus en crème karamel na. Ik krijg toch altijd meer op dan ik denk..

IMG_7740

IMG_7741

IMG_7747

Zaterdag

De laatste dag in Livigno en deze sluiten we in stijl af bij een heel fijn restaurant met een heerlijke kaart. Vooraf had ik Sciatt, dat zijn kleine gefrituurde balletjes gevuld met kaas. Ik heb me laten vertellen dat het een typisch gerecht van hier is en ik moest ze proeven. Ik deelde mijn voorgerecht met 2 anderen en eerlijk waar, ze waren heel erg lekker. En zo op.

Als hoofdgerecht nam ik risotto, ben gewoon gek op risotto. En na deelde ik weer met anderen zodat we alles een beetje konden proeven. Appelbeignets met kaneelijs, Amandelcake met cranberry’s en een boekweitmeel cake ook met cranberry’s. We hebben genoten!

Het was een fijne week met mooie Italiaanse dagen, ik heb veel lekkers gegeten en ben weer geïnspireerd voor de komende tijd!

Join the Conversation

 1. Couscous is altijd goed vind ik, meestal als ik echt geen inspiratie heb kook ik gewoon couscous met wat groentes erdoorheen. En risotto, ook mijn favoriet! Altijd als het op de kaart staat bestel ik het.

 2. Suzan says:

  Hai! hoe maak je de salade met courgette, champignon en de dressing? xxx

  1. Vivian says:

   Hai Suzan! Linzen koken volgens aanwijzingen op de verpakking, courgette en champignons klein snijden en opbakken. Toevoegen aan linzen, net als een blok feta of witte kaas. Evt. nog een rood uitje erbij en dressing van mosterd met honing. Gewoon wat mosterd loskloppen met honing, wordt vanzelf de juiste dikte.

 3. Daniëlle says:

  Het ziet er allemaal weer heerlijk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close