Eetdagboek van een pedagogisch medewerker op een KDV

Vandaag mogen we voor onze rubriek “Eetdagboek van” een dagje meekijken met Nymphe, een pedagogisch medewerker in bij een agrarische kinderopvang. Zij neemt ons mee op een werkdag in een agrarische kinderopvang. Met zoveel kinderen om je heen is geen dag hetzelfde en ziet waarschijnlijk ook iedere eetdag er heel anders uit. Omdat kinderen vaak wel een bepaald ritme nodig hebben in hun dag en aan hun dagelijkse groenten- en fruitinname moeten zitten, vraag ik me af… hoe gezond is het eetdagboek van een pedagogisch medewerker?

Takenpakket

“Mijn naam is Nymphe Hoogenkamp en ben 28 jaar. Samen met mijn man woon ik op het Twentse platteland. Mijn werkweek wordt ingevuld als pedagogisch medewerker van een agrarische kinderopvang. Of te wel, ik werk als leidster / juf (zoals je vaak benoemd wordt door de kinderen) op een kinderopvang bij de boerderij! Mijn takenpakket ziet er als volgt uit: observeren van de kinderen, verzorgen van de kinderen, het lief hebben van de kinderen, aandacht voor de kinderen, zien dat ze zichzelf ontwikkelen en vooral een fijne dag laten bezorgen”.

Eetdagboek van een pedagogisch medewerker

Eetdagboek van een pedagogisch medewerker

06:30 De wekker gaat. Ik ontbijt thuis met een boterham met pindakaas en een glas verse jus.

07:30 Mijn werkdag begint met het binnen halen van de kinderen. Eén voor één druppelen ze binnen en ik begroet ze dan ook! Dit onder het genot van een kopje koffie.

10:00 Eet ik gezamenlijk met de kinderen fruit. Ik kies dan voor een peer met een banaan. Dit lukt overigens niet altijd omdat de kinderen voorrang hebben. Soms valt het fruitmoment net in een moment dat een baby de fles hoort te krijgen of een andere behoefte heeft. Dan gaat dit uiteraard voor! Na het fruitmoment is het tijd om met de kinderen buiten te gaan spelen.

Rond de klok van 11:45/12:00 uur gaan we een broodje eten. Wanneer de kinderen allemaal een boterham hebben, neem ik gauw 2 boterhammen met zuivelspread en kipfilet. Ook een glaasje karnemelk drink ik dan weg. Als alle buikjes zijn gevuld gaan de kinderen slapen/rusten. Om en om nemen de collega’s dan pauze. Bij ons wordt gestimuleerd om te gaan wandelen in de pauze. In groepjes van 2 gaan we dan ook vaak een ronde van 20 minuten wandelen. Daarna hebben we dan nog 10 minuten om even te gaan zitten voordat we weer gaan werken! Ik neem gauw een glas water en een kopje koffie om dan de kinderen weer aan te gaan kleden.

Rond 15:30/16:00 uur eten we op de kinderopvang weer fruit. Vaak neem ik dan gauw nog een stukje appel zodat ik genoeg vitamines binnen krijg. Als afsluiter van het fruit mogen de kinderen nog een cracker. Feest! Daarna gaan we buiten spelen of als het mega slecht weer is blijven we binnen. Ondertussen komen de eerste ouders alweer hun kinderen halen! Gauw een kus en een knuffel en tot de volgende keer!

Rond 17:30 zit dan mijn werkdag erop en rijd ik naar huis. Eenmaal thuis zorg ik voor een voedzame maaltijd. Dit verschilt elke dag/week!

Bedankt Nymphe, voor het delen van jouw eetdagboek! En wat tof, zo’n agrarisch kinderdagverblijf; heerlijk om zoveel buiten te zijn! Je maakt wel een lange dag zeg, wauw: van 7.30 – 17.30 uur omgeven zijn door kindjes lijkt me gezellig maar ook best pittig.

Andere eetdagboeken

Nieuwsgierig naar de andere eetdagboeken? Naast dit eetdagboek van een pedagogisch medewerker hebben we al veel mooie en bijzondere andere eetdagboeken mogen delen!

Eetdagboek van een…

Heb jij ook een bijzonder beroep met een niet alledaagse eetplanning? Stuur dan een mailtje naar sabine@ohmyfoodness.nl.

Join the Conversation

  1. Chantal says:

    Als juf ziet mijn dag er hetzelfde uit! Zelfde tijden en ook keuzes die ik maak qua eten. Herken ook dat “even gauw” een stukje fruit Hahah want intussen blijf je bezig met de kids…

    1. Sabine Author says:

      Wat leuk dat het zo herkenbaar voor je is! Ik denk dat veel leraren/docenten/leidster zich hierin herkennen haha.

  2. Leuk dit soort dagboekjes, maar ze mogen wat mij betreft wel iets uitgebreider qua voedingskeuze’s, of van een paar dagen:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close