Eetdagboek van een Personal Trainer

Wat een leuke reacties mochten we ontvangen op de eerste editie van Eetdagboek van… Ongeveer een maand geleden deelden we het eetdagboek van Paul, chef in een ambachtelijke bakkerij. Vandaag gaan we de hele andere kant op! We duiken in een leven vol tupperwarebakjes, snelle maaltijden en drukke planningen en laten je zien wat een personal trainer zoal eet op een dag.

winnie

Werken als personal trainer

Winnie is 24, woont in Zaandam samen met haar twee kittens Rio en Marley. Winnie is sinds 2019 personal trainer en zelfstandig ondernemer. “Ik help mijn klanten op weg naar een gezonde leefstijl door middel van voeding, sport en coaching op mentaal gebied. Mensen die met depressiviteit te dealen hebben, willen afvallen, sterker willen worden of de zwangerschapskilo’s kwijt willen komen bij mij terecht. Ik geef training door middel van samen sporten, maar ook geef ik kickboksles en circuittraining.” Naast dit alles staat Winnie ook nog een paar uur in de sportschool als instructeur en sport ze zelf vier tot vijf keer per week. Waar haalt ze dan nog tijd vandaan om te eten?

“Mijn werkdagen zijn anders dan die van anderen, ik werk namelijk in ochtend- en avondshifts. In de tussentijd ga ik naar huis voor administratie, soms een serie kijken en vaak ruim ik op. Mijn werkdag start rond 07.00 uur tot maximaal 21.00 uur.” Omdat Winnie ondanks onregelmatige werkdagen zelf ook nog wil sporten, is het vinden van een juist eetschema een hele klus. Daarom heeft ze zichzelf een voedingsmenu aangemeten waarbij ze om de dag hetzelfde eet. “Dat maakt het makkelijker voor mezelf en daarnaast vind ik het totaal niet erg hetzelfde vaker te eten”.

Laten we maar eens kijken hoe Winnie’s eetdagboek eruit ziet.

Eetdagboek

Ontbijt – 4 volkorencrackers met naturel hummus en komkommer. Glas water met vitamine bruistablet.

“Ik ontbijt hier élke dag mee omdat ik simpelweg gewoon niet zonder hummus kan – haha!

Tussendoortje – appel

“Nadat ik trainingen heb gegeven moet ik zelf trainen, dit is een pittige training van ruim 1,5 uur. Aangezien ik niet heel veel tijd heb om te eten prop ik tussendoor snel een appel naar binnen.”

winnie lunch

Lunch – 4 volkoren boterhammen met rode pesto en tonijn, tomatensoep ernaast

“Bij thuiskomst van werk heb ik altijd wel honger, helemaal als ik zelf heb getraind. Ik had nog wat soep liggen, dus tijd voor een lekkere lunch!”

Tussendoor – 250 gram ananas + 3 rijstwafels met 100% pindakaas

“Tussen het training geven door ben ik thuis om mijn administratie te doen. Aangezien ik alleen woon ben ik tussendoor ook meestal druk bezig met het huishouden. Als ik geluk heb is er tijd voor een kleine powernap.”

“Ik heb nog wat tijd over dus ik maak vast even een dubbele portie eten. Hierdoor heb ik voor morgen alvast mijn eten klaar. Voor ik weer aan de slag ga eet ik snel een snack.”

Avondeten – krieltjes met sperziebonen en kipfilet, sajoerboontjescurry met kokosmelk

“Om 18.00u kom ik thuis van werk en omdat ik al had gekookt, kan ik gelukkig direct eten. Over een uur geef ik een online bootcamp waar ik zelf ook aan meedoe. Sporten met een volle maag… dat gaat vaak niet zo goed!”

Laatste maaltijd – bak magere kwark met frambozen, amandelen en stukjes pure chocolade

“Na de online bootcamp-les plof ik op de bank en maak ik een grote bak kwark voor mezelf”.

Mijn maaltijden zijn altijd snel en makkelijk. Als ik ’s middags wat meer tijd heb dan vind ik het heerlijk om een salade klaar te maken of maak ik mijn favoriete gerecht: gevulde paprika met tonijn en courgetten. Tussendoor drink ik de hele dag water, thee of hier en daar Cola Zero.”

Een heel ander eetdagboek dan de meesten van ons, of in ieder geval dan die van mij. En respect hoor dat je, ondanks je onregelmatige werkdagen, toch moeite doet om iets lekkers op tafel te zetten voor jezelf.

Mocht je meer informatie willen over het werk van Winnie of eventueel een adviesgesprek willen inplannen, dan kan dat via haar eigen website.

Dat was ‘m weer voor vandaag! De volgende keer nemen we een kijkje in het leven en eetdagboek van een Brandweerman, dus stay tuned!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close