Wat stond er op tafel week 33

Wat een geinige eetweek voor mij om op terug te kijken. Deze Wat stond er op tafel gaat in eerste instantie vrij normaal van start, maar van de een op de andere dag – woensdag in dit geval – werden de koolhydraten geschrapt en zien we meer vlees en groenten voorbij komen. Ik moet eerlijk bekennen dat dit me wel bevalt! Ik heb het idee dat ik ondanks de 14 dagen Paleo challenge niet hoef in te leveren op het eten. Feitelijk is dit natuurlijk wel zo omdat je bepaalde voedingsmiddelen vermijd, maar we eten er zeker niet minder lekker om. Inspiratie nodig voor het avondeten van aankomende week? Kijk maar mee.

Spaghetti carbonaraZondag
Het stond al eeuwen op mijn lijstje om een keer spaghetti Carbonara te maken, maar dan wel op de manier waarop het hoort. Dus zonder roomsaus, zonder champignons en alleen met olie, eieren en pancetta. Oh en uiteraard de Parmezaan, want die kan zeker niet ontbreken. Heel eerlijk, ik was ondersteboven van dit gerecht. Ik ben dol op pastagerechten waar zo min mogelijk ingrediënten in zitten, zo puur mogelijk dus, en dit is daar zeker een goed voorbeeld van. Heerlijk, ik had er makkelijk twee borden van op gekund. Recept komt binnenkort nog voorbij!

MaaltijdsaladeMaandag
Het was mijn bedoeling om gevulde aardappeltjes uit de oven te maken, maar toen besefte ik me dat ik de meeste ingrediënten hiervoor compleet was vergeten. Oops.. Aangezien ik ook geen zin meer had om naar de supermarkt te gaan en stiekem ook geen zin had om lang in de keuken te staan, flanste ik maar weer een maaltijdsalade in elkaar. Hij lijkt een beetje op deze, al skipte ik deze keer de champignons en de Parmezaanse kaas en gebruikte ik kippendijen, een zak gemengde sla (waar ook wortel en kool in zit) en rode paprika. Voedzaam en lekker.

Sajoer & Ajam PanikiDinsdag
Ik had al een tijdje erg zin in Sajoer boontjes en heel eerlijk? Ik heb deze nog nooit helemaal zelf gemaakt, met een zelfgemaakte boemboe dan. Komt heus nog wel een keer hoor, maar deze keer gebruikte ik ook gewoon weer een Boemboe. We aten er Ajam Paniki bij met rijst. Wat houd ik toch veel van dit soort gerechten. Zoveel smaak en licht pittig, heerlijk voor op de wat druilerigere dagen. En die krijgen we nog genoeg denk ik..

gegrilde zalm met avocadosaladeWoensdag
Woensdag startten we met de 14 dagen Paleo challenge, daar heb je alles al over kunnen lezen. Van te voren had ik al een hele eetplanning gemaakt om ervoor te zorgen dat we wel gevarieerd genoeg zouden eten. Met porties had ik echter (nog) geen rekening gehouden woensdag en daarom aten we eigenlijk iets te weinig. Ik zat er vol van de rest van de avond hoor, maar eigenlijk was het geen volwaardige avondmaaltijd. We aten gegrilde zalm met avocadosalade en zoete aardappelfrietjes. Vooral die zalm in combinatie met de avocado was een hit, komt nog een recept van binnenkort!

knoflookkip met saladeDonderdag
Donderdag was een rommelige dag en dus de uitgelezen kans om de slowcooker weer eens aan het werk te zetten. Sowieso is dat apparaat heilig, maar voor Paleo misschien nog wel een tikkeltje meer aangezien je alles kunt bereiden zonder vetstof. Ik mikte twee kippenbouten in de slowcooker met 3o (DERTIG) teentjes knoflook en wat kruiden, acht uur later waren ze klaar. Super mals, heerlijk van smaak, niet zo in your face knoflook-ish maar gewoon top. We aten ze met een eenvoudig salade waar ik zelf honing-mosterd-dilledressing voor maakte.

Courghetti met gehaktballetjes en champignons in tomatensausVrijdag
Pasta time! Maar niet echt natuurlijk want bij Paleo mag je dit niet eten. Ik maakte courghetti met gehaktballetjes en champignons in tomatensaus. Gek genoeg mistte ik eigenlijk niets! Tijdens het koken bedacht ik me nog hoe lekker een flinke laag Parmezaan zou zijn – want dat maakte ieder pastagerecht af – maar tijdens het eten vroeg ik me weer af waarom Parmezaan zo ‘onmisbaar’ is. Anyway, we aten in ieder geval heerlijk. Courghetti is de bom als je meer groente wilt eten.

gebakken bloemkoolrijst met garnalenZaterdag
Ik geef toe dat het er wellicht niet heel appetijtelijk uit ziet, maar ik vond het zelf wel erg lekker! Gisteren aten we gebakken bloemkoolrijst met garnalen. De rijst maakte ik dus inderdaad van bloemkool en verder mikte ik er diverse groenten, garnalen en ei doorheen. Met diverse andere producten bracht ik het gerecht op smaak waardoor de typische smaak van bloemkool eigenlijk compleet verdween. Ik maakte extra veel van het gerecht, dus de komende week kan ik er ook nog een paar keer mee lunchen. Recept volgt nog.

Aankomende week gaan we gewoon weer verder met de Paleo challenge. Voor vanavond en morgen staan er al gerechten op de planning, dinsdag wordt een cheatdag want dan eet ik met mijn foodie vriendinnetjes in Amsterdam. Ik ga wel proberen zoveel mogelijk Paleo te eten (dus water in plaats van wijn, niet aan het brood zitten), maar ik wil er – zoals altijd wanneer ik uit eten ga – wel goed van genieten. De rest van de week staat nog open. Woensdag ga ik boodschappen doen dus dan zal ook bekend zijn wat we de tweede week van de challenge zullen eten.

Tot nu toe bevalt het me best goed, zeker wat betreft het avondeten is dit ‘dieet’ heel makkelijk vol te houden. Meer lezen jullie aanstaande woensdag in de eerste update.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Nanda says:

  Jeej boemboe boontjes, lekker. Mis wel de gebakken uitjes ;)
  En courgette pasta is ook altijd goed, ga ik ook weer eens eten, al vind ik het met mijn dunschiller wel een strijd altijd haha.

 2. Elsbet | La Vie Pure says:

  alles ziet er zo ongelooflijk lekker uit!

 3. Nicole says:

  Het ziet er super uit.

 4. Susanne says:

  Ik ben benieuwd naar volgende week, alle dagen Paelo! Het vergt denk ik wel wat planning en creativiteit (rijst van bloemkool, pasta van courgette) maar is ook wel leuk om te zien. Alleen geen kaas, dat zou voor mij echt een straf zijn haha

 5. MySimplySpecial says:

  Ik ben heel benieuwd naar die zalm-avocado combinatie!

 6. Bite+food+blog says:

  Ben benieuwd met wat voor gerechten je nog meer komt voor paleo. Ik heb echt zo een slowcooker nodig!

  1. Sabine Author says:

   Klopt, iedereen heeft een slowcooker in zijn/haar leven nodig ;) haha!

 7. Nanda says:

  Het ziet er allemaa leerlijk uit maar ik ben eigenlijk ook benieuwd wat je met Paleo smorgens en smiddags eet ?

  1. Sabine Author says:

   Ga ik aanstaande woensdag laten zien in de eerste Paleo update! :)

 8. Nadia says:

  Ohh, ik vind ALLES er lekker uitzien!

 9. Judith says:

  Inspirerend artikel, iedere week weer!
  Ik vind je nieuwe lay-out ook top trouwens! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close