Wat stond er op tafel week 42

Vier dagen ziek op de bank, twee dagen uitgebreid dineren… pfoe, het was me een weekje wel kan ik je vertellen. Zondag werd ik helaas flink beroerd wakker en dit resulteerde uiteindelijk in vier dagen plat op de bank. Het ziek worden zat er al een paar weken aan te komen, maar doorzetten deed het niet tot afgelopen zondag dus. Gelukkig was ik donderdag weer goed genoeg om mijn afspraken na te kunnen komen: de boeklancering van Culy’s Monique stond op de planning en een bloggers diner bij Hoofdstad Brasserie in Hotel de L’Europe te Amsterdam. Vrijdag was het eindelijk zover: mijn zes-gangen diner. Na een shopochtend met mijn mam stond ik de rest van de middag en avond in de keuken om mijn gasten te kunnen voorzien van lekker eten. Aankomende week lees je meer over het organiseren van een themadiner, maar nu al nieuwsgierig wat we aten? Ik laat het je zien in Wat stond er op tafel.

pitabroodjes met kipgehaktZondag
Het is zo balen wanneer dingen anders lopen dan je had gedacht. Zo werd ik vorige week zondag flink beroerd wakker en helaas heeft dit een paar dagen aangehouden. Met weinig puf om te koken ging ik voor iets makkelijks: pitabroodjes met gekruid kipgehakt. Het gehakt koop ik altijd op de markt bij de poelier, zó lekker! Naast het gehakt deed ik verder een beetje sla, rode ui en cherrytomaatjes in de broodjes. Gezonder dan een broodje shoarma dus en stiekem misschien nog wel lekkerder. De poelier verkoopt overigens het kipgehakt ook stroganoff gekruid, iets om de volgende keer te proberen.

minestrone met breadsticksMaandag
Wat is er nu lekkerder om te eten dan soep wanneer je ziek bent? Maandag sleurde ik mezelf dus van de bank om Minestrone te maken, een goed gevulde Italiaanse groentesoep naar een recept van Weight Watchers. Ik kan hier gerust een paar borden van eten, qua punten kwam het neer op slechts 2 punten voor een bord. Voor erbij maakte ik ’s avonds nog snelle Italiaanse breadsticks. Ze waren bijzonder goed gelukt moet ik zeggen, ik zal beide recepten nog met jullie delen.

chinese kip met pinda'sDinsdag
Mijn motivatie om te koken was dinsdag weer terug dus dat was een goed teken. Ik koos een recept uit Gezond Eten uit om te maken: de Chinese kip met geroosterde pinda’s. Hoewel mijn versie in de verste verte niet op de foto in het magazine leek was het wel erg lekker. Het oorspronkelijke recept was voor 4 personen, het enige dat ik heb gehalveerd is de rijst en de kip. Uiteindelijk werd het bij mij dus een gerecht met vooral veel groenten. De geroosterde pinda’s zorgden voor een heerlijke bite in het gerecht. Het recept houden jullie nog van me tegoed.

draadjesvleesWoensdag
Wanneer je de wekelijkse Wat stond er op tafel regelmatig leest weet je dat aardappels, groenten en vlees niet vaak op tafel staan hier. Ik ben er zelf niet zo dol op en voor OMF is het ook niet bepaald spannend. Maar zo af en toe crave ik er naar, héél af en toe. Afgelopen woensdag was zo’n moment en hoewel de aardappeltjes niet gekookt waren maar heerlijk krokant uit de oven kwamen gingen ze perfect samen met witte bonen in tomatensaus en draadjesvlees. Draadjesvlees heb ik zelf sinds ik het huis uit ben (nu 3,5 jaar geleden) niet meer gemaakt en dat werd wel weer een keer de hoogste tijd. Niet zonder spijt, jum!

Hoofdstad BrasserieDonderdag
Na de boeklancering van The Culy Way of Life toog ik met mijn fijnste foodblogcollega’s af naar Hoofdstad Brasserie in Hotel de L’Europe in Amsterdam voor een bloggersdiner. Ik heb genoten van het eten en de geweldige service. Bij aanvang van het diner werd gevraagd naar wensen met betrekking tot het eten, erg blij was ik dan ook dat het menu voor mij werd aangepast zodat ik geen lactose binnenkreeg. Bij sommige restaurants zie je wel eens gebeuren dat het lactosehoudende ingrediënt gewoon wordt weggelaten, hier kreeg ik gewoon echt een heel ander gerecht. Wat we (of ik dan) voorgeschoteld kregen:

 • Gefrituurde spiering met remouladesaus
 • Misosoep met een knoflookbruschetta met tonijn, zeekraal en tomaat
 • Gegrilde aubergine met steak tartare en knapperige croutons
 • Angus Beef met Argentijnse patatjes, Chimichurri en pompoen
 • Aardbeien-lychee sorbet

coquilles in parmahamVrijdag
Afgelopen vrijdag kookte ik voor onze liefste vrienden een zes-gangen diner. De hele avond was in een George Clooney jasje gestoken en dus moest het diner hier ook op aansluiten. Door extra aandacht te besteden een de ingrediënten en de opmaak van de gerechten is dit geloof ik gelukt, het was een enorm geslaagde avond. Ik heb van ieder gerecht foto’s gemaakt en vrijwel alle recepten gaan jullie nog voorbij zien komen op OMF richting de Kerstdagen, maar hieronder alvast het uitgeschreven menu:

 • Tamme eendenborstfilet met pittige mangochutney
 • Saffraanrisotto met gamba’s
 • Coquilles gewikkeld in parmaham met balsamicosaus en rucola
 • Lamsrack met pastinaakpuree en gegrilde wortelen
 • Kaasplankje met camambert, verse geitenkaas, nanchego en trappistenkaas
 • Meringue met bosvruchtensorbet en witte chocoladesaus

Bij ieder gerechten serveerden we een bijpassende wijn en/of bier. Op de foto hierboven zie je de Coquilles.

pizzaZaterdag
Twee extreem lange dagen (van 07.00 – 02.00 uur) en de nodige wijnen van vrijdagavond zorgden gisteren voor een flinke kater. Naast het opruimen van alle diner spullen en een beetje huishouden heb we verder niet zoveel gedaan. Zin om te koken had ik ook echt niet na vrijdag en dus bestelden we het beste anti-kater eten dat je maar kunt verzinnen: een vette pizza. Het is maar goed dat zaterdag altijd cheatdag is in huis hier, we konden het ons dus ook prima veroorloven. We gingen voor de Gamberi E rucola pizza en een Double Tasty met BBQ Chicken en American Meatlovers.

Een week die erg rustig startte en die enorm druk eindigde. Komende week staat voornamelijk weer in het teken van food preppen, tijdens mijn drie avonddiensten die ik draai neem ik gewoon mijn eigen maaltje weer mee om het allemaal zoveel mogelijk Weight Watchers proof te houden. Op woensdag en donderdag heb ik alle tijd voor OMF. Het staat op de planning om in ieder geval een receptvideo op te nemen en om enkele Kerstgerechten uit te werken. Aankomende woensdag reis ik weer af naar Amsterdam om daar de beste chocolatier ter wereld te interviewen. Spannend!

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Annemie says:

  Aaaahh top verslag!!
  En ik wil best mee naar Amsterdam as week!! Om te proeven dan he?

 2. MySimplySpecial says:

  Wat vervelend dat je ziek was! Maar wat ziet het eten we weel lekker uit!

 3. Roxanne says:

  Ziet er allemaal weer lekker uit! Ik heb zelf nog nooit draadjesvlees gemaakt :O

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close