Wat stond er op tafel week 35 – 2013

Afgelopen week was als vanouds weer een keer lekker druk. Na drie rustige weken (vakantie) ging het weer lekker van start afgelopen maandag met drie ochtenddiensten achter elkaar in het hotel, een dag vol afspraken in Den Haag en Amsterdam en een dag die volledig in het teken stond van OMF met een bakochtend, advertorial schrijven en andere dingen die ik echt nog moest doen deze week. Heerlijk om weer bezig te kunnen zijn, want dat heb ik stiekem wel een beetje gemist in de zomerperiode. Hoewel het fijn was om rustig aan te kunnen doen, had ik ook wel weer zin om te knallen. En dat hebben we gedaan! De tweede week van Tim z’n eetschema was een groot succes als je het mij vraagt. Met zaterdag en zondag als cheatdag en maandag tot en met vrijdag strikt is het voor mij in combinatie met OMF ook prima te bewerkstelligen. Maar laten we eens kijken: Wat stond er op tafel in week 35?

babi ketjapZondag
Wat zijn wij toch waardeloos aan het omgaan met een eetplanning zo nu en dan. Afgelopen zondag stond er totaal iets anders op de planning dan hetgeen we hebben gegeten, maar het uiteindelijke diner was geweldig: Babi Ketjap met Sajoer boontjes. Nooommm! Babi Ketjap is een kleine guilty pleasure hier. We vinden het allebei zó lekker. Ik maakte vorige week extra veel, zodat we nog een klein restje over hadden om op een later moment op te peuzelen.

champignonburgerMaandag
De start van een nieuwe week en dus: healthy food. Ik experimenteerde zelf met een vegaburger, deze maakte ik uiteindelijk van champignons. We aten er aardappeltjes met rozemarijn bij die ik even in de oven heb gegrild en een frisse tomatensalade. Lekker! De champignonburger was echt een succes, hier volgt dus sowieso het recept nog van. Wat betreft de textuur doet het namelijk niets onder voor een ‘echte’ hamburger.

harissa kipDinsdag
Zin in een avondje clean eten en hier gebruikte ik het kookboek Clean & Lean van James Duigan voor. Wanneer je inspiratie nodig hebt dan is dit boek overigens echt een aanrader. Lekkere en gezonde recepten. Zelf maakte ik gegrilde Harissa kip met gegrilde quinoa, een maissalsa en avocadopuree. Geïnspireerd op een recept uit het boek weliswaar, want een recept stap voor stap volgen kan ik meestal toch niet. Heerlijk was het overigens!

zalmspiesjesWoensdag
Tijd voor een visje! Ik had zin in zalm, maar het leek me leuk om er een keer iets anders mee te doen. Uiteindelijk zijn het zalmspiesjes geworden waar jullie het ‘recept’ nog van krijgen (stelt echt niets voor) en ik serveerde daar een Thaise salade bij. Een beetje geïnproviseerd met een zelfgemaakte (pittige!) dressing, maar lekker was het wel. Erg gezond, lekker snel gemaakt… perfect voor een doordeweeks avondmaaltje.

preistamppotDonderdag
Donderdag was een drukke dag. Allereerst richting Den Haag voor een afspraak en vervolgens vanuit daar richting Amsterdam voor een tweede afspraak. Beide voor OMF dus dat is natuurlijk geweldig. Echter moest er wel gekookt worden bij thuiskomst om 18.00 uur, maar gelukkig was vriendlief zo aardig om de aardappels alvast op te zetten. Ik maakte namelijk preistamppot met kerriekip. Zo lekker en aangezien het nog best warm was donderdag, paste het ook nog eens goed bij het weer. Op zulke dagen is het jammer dat we aan portiebeperking doen (echt, ik kook tegenwoordig maar voor twee in plaats voor een heel voetbalteam), anders had ik er de volgende dag voor de lunch nog graag van gesmuld.

boerenomeletVrijdag
Onder de grote berg enorm smerige rucola (helaas) zat gelukkig een erg lekkere boerenomelet verstopt. Ik maakte hem uiteraard zelf met een vulling van pancetta, ui, prei, doperwtjes en champignons. De rucola hebben we er snel afgeschept, de omelet hebben we lekker opgepeuzeld.

chineesZaterdag
Onze Fastfood Friday planning loopt een beetje in de soep en dat heb ik geheel aan mezelf te wijten. Gisteren zou het hier op tafel komen te staan, maar hoe dichterbij we bij etenstijd kwamen hoe minder zin we kregen in eten uit de frituur (want dat was het idee). Uiteindelijk hebben we pas tegen half acht gegeten en hebben we aan de overkant snel een half bakje bami en een portie kipsaté gehaald. Simpel, snel, maar wel erg lekker. Prima voor de zaterdagavond.

Als ik het van mezelf mag zeggen: ik vind dat ik het goed heb gedaan deze week. Van maandag tot en met vrijdag heb ik wat betreft het diner écht op de calorieën (en op Tim z’n eetschema) gelet en vooral de porties flink beperkt. Allebei een bordje eten en de pannen waren dan ook echt leeg.

Op het moment dat jullie dit lezen sta ik met een vriendinnetje in de keuken. Al tijden stond het op de planning om samen sushi te maken en vandaag doen we het dan ook echt. Sushi, cocktails en goed gezelschap, wat wil je eigenlijk nog meer.

De komende week is wederom lekker druk met dingen voor OMF, maar ook met werk in het hotel. Knallen weer dus en hopelijk staat er ook weer genoeg lekkers op tafel.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Sheela says:

  wat lekker allemaal! x

 2. Anneke says:

  Dat ziet er allemaal weer heerlijk uit! Ben benieuwd naar die avocadopuree, is dat gewoon een soort guacamole of wat moet ik me erbij voorstellen? Ben namelijk gek op avocado, maar eet het op dit moment alleen in salades, op brood of als dip (guacamole).

 3. Joyce says:

  Die babi ketjap moet ik echt eens proberen!

 4. Suzanne says:

  Smaakvolle foto’s! Hmmmmm boerenomelet, binnenkort weer eens maken.

 5. Aranka says:

  Ik ben echt supernieuwsgierig naar die Champignonburger! Snel Snel recept!!

 6. Marije says:

  Dit ziet er weer heerlijk uit! Babi ketjap, oooohmnomnom! Veel plezier met sushi maken, mijn favo eten :-)

 7. Sabrina says:

  Leuk om te lezen!

 8. Roxanne says:

  Ziet er lekker uit! Ik heb het recept voor preistamppot laatst in mijn favorieten opgeslagen met de bedoeling om het eens te maken. Ik stelde het net voor aan vriendlief, die gelijk enthousiast reageerde! Die zal dus komende week hoogstwaarschijnlijk gemaakt worden ;)

 9. Anotherfashionlover says:

  Ziet er weer lekker uit! Die Thaise salade lijkt me heerlijk :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close