OMF’s Eetoverzicht week 32

Hoi! Het vorige OMF’s Eetoverzicht liet mijn week direct na de OMF Fit Challenge zien en natuurlijk was dat een licht cheatweekje. Deze week ging het alweer een stuk beter. We eten echt wel anders dan de weken hiervoor hoor, maar dat moet ook gewoon kunnen. Het weer vraagt hier bovendien ook gewoon om. Wie heeft er nou zin in salades en lichte gerechten als het buiten regent is en koud is. Ik heb zin in warme chocolademelk met slagroom, kruidnoten, stoofpotten en stamppotten! Van de zotte eigenlijk he, zo midden in augustus. Maarja, helaas is het weer niet iets waar we invloed op kunnen uitoefenen en dus moeten we het er maar mee doen. Dit OMF’s Eetoverzicht is wat mij betreft dan ook veel te herfstig/winters voor deze tijd van het jaar maar who am I to blame. 

kip_uit_de_oven

Zondag

Tim had al een poosje zin in hele kip uit de oven en dus maakten we dat zondag klaar. Samen met aardappeltjes uit de oven die we in dezelfde braadslee hebben gelegd (tipje want dan worden ze echt gruwelijk lekker). Zelf at ik er nog doperwtjes bij, dan is die doos ook weer uit de vriezer. En bovendien vind ik doperwtjes heerlijk dus yaay. Ik at mijn bord alleen niet helemaal leeg, veel te veel opgeschept.

orzo_met_griekse_kip

Maandag

Het avondeten van maandag ziet eruit als een prutje maar in werkelijkheid was het echt heel erg lekker. We aten Orzo (favoriet geworden hier in huis!) met Griekse kip en een tomatensalade. Ik ga het recept nog met jullie delen, we vonden het allebei erg lekker namelijk.

champignonrijst

Dinsdag

Hoewel qua looks misschien wat aan de saaie kant, was het avondeten van dinsdag echt heel lekker. Ik maakte champignonrijst (rijst gekookt met gebakken champignons en kruiden) met daarbij tonijnburgers. De tonijnburgers maakte ik ongeveer volgens dit recept. Ze zijn zo lekker krokant! Zelf at ik er nog broccoli bij. Ook dat was een restje uit de diepvries en ik begin broccoli steeds lekkerder te vinden.

kiptacos

Woensdag

Er stond woensdag een etentje met mijn lieve vriendinnetjes gepland maar helaas heb ik moeten afzeggen. Zoals jullie misschien weten heb ik al járen (ik denk een jaar of 14 inmiddels) last van PDS, een spastische darm. Normaal heb ik dat heel goed onder controle maar mijn darmen spelen altijd extra op bij de wisseling van seizoenen. Bij wisselvallig weer dus. En laat het nou nét de afgelopen dagen enorm wisselvallig zijn geweest (warm, koud, vies, nat, stralende zon, grr..). Geen gouden combinatie voor mijn buik en dus had ik er flink last van. Ik at uiteindelijk dus gewoon thuis met Tim. Op tafel stonden Romige Kiptaco’s met een lekkere salade. Het recept voor de taco’s komt begin september online.

spaghetti

Donderdag

Sorry, ik heb me niet in kunnen houden met het eten van pasta tot in Italië. Ik heb mijn best gedaan maar ik had zo gruwelijk veel zin in een bord pasta met het slechte weer vorige week, dat ik het gewoon heb gemaakt. Wel een héle lekkere en relatief gezonde variant overigens. Geïnspireerd op dit recept maakte ik spaghetti met gamba’s, champignons (was een restje) en avocadosaus. Hmm, echt eens maken hoor! Zo romig en vol van smaak.

wraps

Vrijdag

Ons vrijdagavondmaaltje was eigenlijk zoals altijd weer lekker simpel. Tim gaat op vrijdag vaak eerst naar CrossFit waardoor we ‘pas’ om 20.00 uur eten. Voor ons is dat vrij laat. We aten wraps vrijdag met wat restjes uit de koelkast (avocado, augurk, sla etc.) en kip cordon bleu. Dat laatste is trouwens erg lekker op een wrap!

patat

Zaterdag

Al de héle week zin in: patat en een frikandel speciaal. In plaats van het te halen maakten we het zelf met behulp van de Airfryer. Net zo makkelijk!

Het is ongelofelijk maar waar, maar dit is voor deze maand even mijn laatste OMF’s Eetoverzicht! Aangezien ik volgend weekend lekker op vakantie ga en geen zin heb om me druk te hoeven/moeten maken over de aanwezigheid van WiFi, heb ik besloten de komende drie weken geen eetoverzicht te publiceren. Maar niet getreurd! Vivian neem de aankomende drie weken het stokje van me over en dus komt er voor jullie gewoon op zondagmiddag een eetoverzicht online. Alleen niet van mij maar van Viv! Dat is toch ook wel eens leuk voor de variatie? Ik weet zeker dat zij jullie namelijk ook kan inspireren met lekkere eetoverzichten. Mijn super uitgebreide Italiaanse eetdagboek zien jullie over een paar weken uiteraard voorbij komen in Foodie in Italië.

Tot gauw! X

Join the Conversation

  1. Die cordon bleu op een wrap ziet er echt mega lekker uit. Dat ga ik ook eens proberen :) X

  2. MARIJKE says:

    Ziet er allemaal heel lekker uit!

  3. Fijne vakantie Sabine, heel veel plezier en lekker eten toegewenst.

  4. Rachel Kromdijk says:

    vooral leuk om te zien hoe het schema eindigt haha lekker hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close