Wat stond er op tafel week 19 -2014

Sommige eetweken zijn gewoon bizar om op terug te kijken en dat geldt voor deze ook wel een beetje. Een week geleden sloofde ik me nog enorm uit voor het eten en voorzag ik 30 mensen van een volle buiken en vervolgens halen we één keer eten af en eet ik drie keer buiten de deur. Bizar hoe dingen soms zo kunnen lopen. Ik vind het dan ook lastig om terug te kijken op de afgelopen eetweek aangezien ik op de helft zelf geen invloed heb gehad. Laten we gauw maar eens gaan kijken naar Wat stond er op tafel week 19.

foto34Zondag
Vorige week zondag vierden we onze housewarming en mijn verjaardag. We nodigden ruim twintig man uit en besloten te gaan barbecueën. Ik maakt zelf een ‘bijgerechten buffet’ met daarop diverse salades, tortilla chips, sauzen etc. en we zorgden voor vijf schalen vlees en vis. Uiteraard aten we zelf vrolijk met iedereen mee. Als je de ‘host’ bent van een feestje eet je zelf nooit zo veel – althans, daar heb ik last van – maar ik heb toch genoten van een aantal stukjes vlees en de salades die ik maakte.

sushiMaandag
Maandag was ik jarig en Tim nam mij mee om sushi te gaan eten. Daar zeg ik natuurlijk nooit nee tegen! We streken weer eens neer bij Yume in Apeldoorn aangezien dat veranderd zou zijn, een concept dat vergelijkbaar is met dat van Shabu Shabu. De sushi was prima maar toch blijft het mijn minst favoriete Japanse restaurant. Ik vind de bediening enorm amateuristisch en dat zorgt er toch al gauw voor dat ik er niet zo lekker zit. De volgende keer gaan we gewoon weer naar ‘ons’ stekkie.

McdonaldsDinsdag
Man, wat een dag.. Vanwege de voorbereidingen voor de housewarming en mijn verjaardag kwam ik letterlijk nergens aan toe wat betreft werk en dus werkte ik na mijn ochtenddienst in het hotel van 16.00 – 23.00 uur ook nog aan OMF. Aangezien ik naar McDonald’s moest om de smoothies te halen voor een advertorial, besloten we ook direct maar het eten daar vandaan te halen. Slecht, I know.

DaalderWoensdag
Amsterdam dag #1 van deze week. Na een dag vol afspraken was ik ’s avonds uitgenodigd om deel te nemen aan het Running Dinner van Taste of Amsterdam. We aten acht verschillende gerechtjes bij vier verschillende restaurants: Daalder, Merkelbach, Bridges en Fifteen. Eén van de gerechtjes die ik at was deze Coquille met pittige zwarte bonen en XO-saus bij Daalder, héérlijk en wat een topavond. Meer over dit diner lees je aankomende dinsdag.

NomadsDonderdag
Ook donderdag vertoefde ik de hele dag in Amsterdam en ’s avonds was het weer tijd voor een diner met mijn liefste foodie vriendinnetjes (Monique, Francesca – die er nu helaas niet bij kon zijn -, Brenda, Nina, Pauline en Philipine. We aten bij restaurant Nomads en gingen voor een drie-gangen Mezzes menu. Mezzes zijn te vergelijken met de Spaanse tapas maar dan Arabisch. Hoewel we onder de indruk waren van de koude mezzes viel de rest ons helaas erg tegen. Geen Nomads meer voor mij de volgende keer.


Pasta met tonijnVrijdag
Ik denk dat ik vrijdag voor het eerst sinds lange tijd weer een beetje stress had. Mijn to-do lijst was mega, ik moest véél blogs typen, véél mails beantwoorden en eigenlijk ook nog een eetplanning + boodschappenlijst maken voordat Tim thuis zou komen en als klapper op de vuurpijl had ik geen idee wat we zouden eten ’s avonds. Ik haat dat, als ik de controle een beetje verlies. Uiteindelijk is het iets super makkelijks maar super smakelijk geworden: gevulde pasta met tonijn, paddenstoelen en knoflookolie. Ik at er zelf een beetje rucola uit eigen tuin (HELL YEAH!) bij. Lekker!

frietjesZaterdag
Op het moment dat Tim en ik iets in ons hoofd halen is het er maar lastig uit te krijgen. Vooral ik heb er een handje van. Eigenlijk had ik de hele dag al zin in patatjes, gewoon lekker simpel eten. We zouden dit vandaag eten maar we hebben het eigenlijke eten van gisteren met vandaag omgewisseld. Resultaat: gisteren patatjes met een bamischijf (wow, daar had ik zóveel zin in!!) en vandaag lekker kokosrijst met makreel uit de oven.

Na vandaag zijn we echt klaar met de snaaierijen. Hoewel we dit jaar niet op vakantie gaan en ik er dus eigenlijk niet bikiniproof hoef uit te zien, wil ik toch echt mijn streefgewicht nog wel bereiken. Ik denk dat ik vanaf morgen dus ook weer braaf ga Weight Watchen. De afgelopen weken kon ik de puf niet vinden voor het continu bijhouden van een dagboek, maar nu heb ik het idee dat dit de weg is die ik weer in wil slaan. In het gareel dus. Vandaag mogen we nog even ‘snoepen’, vanaf morgen is het weer afgelopen en ga ik op dezelfde tour verder als ik eerder dit jaar was gebleven, ondanks dat ik het sporten nog heel even moet laten tot ik meer weet over de toestand van mijn knie. We gaan er weer voor! Healthy food, daar worden we namelijk veel gelukkiger van. Wie doet er mee?

Fijne moederdag iedereen!

Join the Conversation

 1. Samantha says:

  Wow, dat klonk als een hectische week! Je mag heus wel eens lekker zondigen, zolang je het daarna weer oppakt. Ik heb daar ook wel eens last van. Dan heb ik een week heel slecht gegeten en dan ga ik daarna er weer tegenaan!

 2. Hester says:

  Het was in elk geval wel een lekkere week volgens mij, maar ik snap dat je er een beetje de kriebels van krijgt. Uit eten gaan met foodbloggers lijkt me trouwens ook niet makkelijk, iedereen is dan extra kritisch haha!

  1. Sabine Author says:

   Haha! Voor het restaurant is het misschien lastiger ;) Voor ons is het iedere keer bijzonder leuk.

 3. Sabrina says:

  Lekker zeg! Het eten van je housewarming ziet er ook goed uit!

 4. Wel erg lekker al dat eten. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close