Wat stond er op tafel week 1

Hoewel ik dol ben op de decembermaand vind ik het ook heerlijk als het nieuwe jaar is aangebroken. Nieuwe ronden, nieuwe kansen, weg met het slechte eten en gesnaai en weer focus op een gezonde levensstijl. De laatste weken van december draaien bij ons altijd om eten en het gezonde valt hier vrijwel altijd mee in het niet. Afgelopen week, week 1 van het nieuwe jaar, was half-half. We zaten uiteraard nog met ons hoofd bij de feestdagen maar halverwege de week luidden we het nieuwe jaar en doken we ook direct weer de wereld in van het gezonde eten. Een nogal gemengde eerste Wat stond er op tafel van het nieuwe jaar dus, met aan de ene kant snacks om te snaaien en aan de andere kant weer heerlijk zelfgekookte maaltijden.

McDonald'sZondag
Zondag aan het eind van de middag kwamen we terug uit Antwerpen. Mijn schoonzusje pikte ons op van het treinstation en eigenlijk reden we vrijwel direct door naar de McDrive. Lekker makkelijk – de koelkast was immers toch leeg dankzij een weekend weg zijn – en zo hoefden we ook niet direct de keuken weer vies te maken.

Babi KetjapMaandag
Na de Kerst en daarna direct een lang weekend Antwerpen wilde ik maandag toch wel graag zelf weer eens in de keuken staan. Tim mocht kiezen wat we gingen eten en aangezien we toch nog boodschappen moesten doen die dag, kon hij uit álles kiezen. Uiteindelijk werd het Babi Ketjap, toch wel een van mijn favoriete gerechten die ik maakte in 2013. Het kost je een ritje naar de toko en wat tijd om het te maken, maar het is altijd weer verrukkelijk.

Oudjaarsavond snacksDinsdag
Hoewel sommigen op Oudjaarsavond ook graag uitgebreid dineren, houden wij het altijd liever bij snacks aangezien we met Kerst onze portie al wel hebben gehad. Om 20.00 uur vertrokken we naar een feestje en voor die tijd aten/snackten we heel eenvoudig. Bittergarnituur met heerlijke Belgische mayonaise (verkrijgbaar bij Albert Heijn in een grote weckpot!), Salami Piccolini’s en een kruidenstokbroodje. Lekker!

Midori SushiWoensdag
Om de vakantie van Tim af te sluiten (ik had nog vakantie tot en met vandaag) en het nieuwe jaar in te luiden besloten we samen nog even ergens een hapje te gaan eten. Omdat het voor ons alweer een poosje geleden was dat we sushi hadden gegeten, streken we weer een keer neer in ons favoriete sushirestaurant Midori. Zoals altijd was de sushi weer geweldig, we hebben er echt van gesmuld. Apeldoorn heeft nu drie sushirestaurants en hoewel de andere twee prima zijn, blijft Midori onze all-time favoriet. Altijd verse sushi, bijzondere smaakcombinaties, vriendelijke bediening en al-tijd lekker.

Kipgyros met gepofte aardappelDonderdag
Zelf weer lekker aan de kook! En direct wat gezonder want nu is het toch echt weer over met de pret. In één van de nieuwe kookboeken van Weight Watchers kwam ik een recept tegen voor zelfgemaakte kipgyros, dat leek me wel wat en daar ging ik dan ook mee aan de slag. Ik maakte er zelf nog geroosterde paprika’s bij waar ik een beetje knoflookolie van Oil & Vinegar overheen drizzelde en gepofte aardappel met een lekkere kruidencrème.

beef noodlesVrijdag
Zin in een noodles, ook al vind ik het altijd een uitdaging om er niet een droog gerecht mee op tafel te zetten. Afgelopen vrijdag lukte het gelukkig weer perfect, ik maakte Beef Noodles met veel Aziatische smaken, jam! Supersimpel om te maken en erg veel ingrediënten heb je er nou ook weer niet voor nodig, dus prima voor een doordeweekse dag. Recept volgt.

forel uit de ovenZaterdag
Het was de bedoeling om vlees pasteitjes te eten gisteren, maar aangezien we verse vis meenemen van de markt ’s ochtends wilde ik die toch liever direct ’s avonds al gebruiken. Even switchen in de eetplanning dus, ook niet erg! We aten gisteren rosevalaardappeltjes met groene aspergetips, rozemarijn en knoflookolie uit de oven en 25 minuten voor de eindtijd legde ik daar twee hele forellen bovenop die ik uiteraard ook voorzag van de nodige kruiden. Ik vond het heerlijk! Dit (gezonde) recept volgt binnenkort.

Einde van de vakantie, definitief het einde van de feestdagen en dus tijd om weer te knallen met gezond eten. Ik moet eerlijk bekennen dat ik snacken, snaaien en de grote hoeveelheden eten ook een beetje zat ben, dus vandaag ga ik aan de slag met het maken van een gezonde eetplanning. Compleet Weight Watcher-proof natuurlijk want ook dat heb ik sinds vrijdag weer opgepakt.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  De sushi en Beef Noodles zien er heerlijk uit!

 2. aMuse Rouge says:

  Die noodles zien er super uit! Ik ben benieuwd naar het recept.
  Ook vraag ik me af waarin Belgische mayonaise verschilt van andere mayonaise? :-)

  1. Sabine Author says:

   Belgische mayonaise is wat zuurder omdat de Nederlandse varianten vaak gezoet worden.

 3. Sabrina says:

  Ziet er lekker uit allemaal! Fijne week alvast!

 4. Claudia -Mango&Monaco says:

  Oeh die sushi! De kipgyros en gepofte aardappel met kruidencreme ziet er heeeeerlijk uit, die wil ik ook binnenkort proberen! Gewoon in een van de WW kookboeken te vinden??

  1. Sabine Author says:

   Het recept voor de kipgyros staat in het nieuwe PowerStart kookboek, maar ik zal beide recepten binnenkort hier ook nog delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close