Wat stond er op tafel week 35

Whiii, de laatste Wat stond er op tafel voordat ik jullie vanaf volgende week (hopelijk) kan verblijden met eetdagboeken vol Indonesisch eten. Ik hoop in ieder geval dat het internet op Bali goed genoeg is om foto’s en posts te uploaden. Alles staat ingepland voor de komende weken, maar het zou toch wel heel tof zijn als ik gewoon de Wat stond er op tafel en de Week van OMF kan blijven publiceren vanaf mijn vakantieadres. Ik moet jullie over deze editie van Wat stond er op tafel alvast waarschuwen: het is niet veel soeps. De week voor een vakantie wil ik zoveel mogelijk de koelkast, voorraadkast en diepvries leegeten en dit zorgt meestal voor vrij inspiratieloze maaltijden. Meestal, er zaten wel wat pareltjes tussen waar de recepten nog van online komen. Gerechtjes die per toeval zijn ontdekt. Heel veel inspiratie zal dit eetdagboek jullie misschien niet geven maar dat moeten jullie me maar een keer vergeven ;)

Zondag

foto22

Van het eten van vorige week zondag heb ik geen foto gemaakt. Een bevriend stel uit onze CrossFit box kwam bij ons barbecuen en ik heb de hele avond niet aan social media of aan mijn telefoon gedacht. Deze lag ergens binnen op tafel. We waren overdag in ieder geval al bezig met het klaarmaken van de spareribs die je hierboven ziet en ik maakte er zoete aardappelsalade en een BLT pastasalade bij. Verder hadden we uiteraard stokbrood en maakte Tim spiesjes met aardbei, mozzarella en basilicum.

Maandag

tomatenrisotto

Ik deed deze week niet/nauwelijks boodschappen maar dook de voorraadkast in om dingen op te maken. Op maandag aten we voor het eerst sinds lange tijd weer eens risotto. Wat is dat toch lekker, je mag me er echt voor wakker maken. Het werd uiteindelijk een tomatenrisotto met courgette en bacon, heel erg lekker. Het recept hiervan ga ik nog met jullie delen. Met deze risotto ging de courgette uit de koelkast op, evenals de Parmezaanse kaas, de uien en een blik tomatenblokjes.

Dinsdag

tortellini

Lunchen met pasta en avondeten met pasta, dat deed ik op dinsdag. Lekker decadent haha! Voor de lunch vond ik in de kast nog een restje tortellini en in de koelkast lagen ook nog wat ingrediënten die op mochten. Ook voor deze tortellini gebruikte ik bacon (na deze lunch was het op gelukkig) en courgette. Ik bakte dit aan in een beetje kruidenboter dat nog van zondag stond en ik gebruikte de tomatenketchup van Marks & Spencer (zó lekker) als saus. Nomnom.

spaghetti

Het avondeten van dinsdag was de topper van de week als je het mij vraagt. Ook dit was net als de risotto een per ongeluk ontstaan gerechtje maar zo lekker dat ik er spijt van heb dat ik het niet eerder had ontdekt. Ik maakte spaghetti met tomatenroomsaus en pittige worstjes, een eenpanspasta. De spaghetti ging met dit gerechtje op, evenals de pittige worstjes. Fijnn! Recept van dit gerecht volgt ook nog, die kan ik jullie echt niet onthouden.

Woensdag

stokbroodje_kip

Had ik woensdag een top idee om mijn eieren op te maken, bleek dat ik de rest van de ingrediënten voor het recept dat ik in gedachte had niet meer in huis had. Handig. Uiteindelijk werd het woensdagavond dus iets anders en werd het vooral heel eenvoudig. Sweet Chili Chicken uit de oven met een vers stokbrood en homemade kruidenboter. De kruidenboter ging hiermee ook op. Weer een plankje leeg in de koelkast!

Donderdag

mama_kelly

Donderdag combineerden mijn foodievriendinnetjes en ik business met eten (wanneer niet eigenlijk) bij Mama Kelly. We werden verwend met een proeverij terwijl we samen met ons mediabureau de plannen voor de komende maanden bespraken. Kijk.al.dat.lekkers! En of het nog niet genoeg was kregen we ook nog een dessertproeverij. Oh lord. Alles was lekker. Hoewel Mama Kelly helemaal in Den Haag zit (voor mij is dat bijna anderhalf uur rijden), rijd ik er met liefde heen speciaal voor het eten en de locatie. Absolute aanrader.

stokbroodje_kip

Het avondeten van donderdag was echt zo’n cheatmeal. Ik was redelijk laat thuis uit Den Haag en ging om half zeven trainen dus ik had ook geen tijd om te koken. Wel had ik lamsworstjes uitgehaald en we besloten daarbij patat te halen. Lekker makkelijk. Lamsworstjes op, satésaus op. Ideaal.

Vrijdag

mcdonalds

En vrijdag ging het totaaaaal niet zoals gepland. Tim zou niet thuis zijn en ik zou alleen eten. Het was de bedoeling om sushi te bestellen want voor 1 persoon vind ik dit nog wel te doen (voor ons tweeën is het altijd veel te weinig vergeleken met het geld dat je ervoor betaald) maar toen Tim onverhoopt toch thuis was, werden de plannen radicaal omgegooid. We haalden McDonald’s omdat de koelkast ondertussen echt leeg was, het al relatief laat was en we geen zin hadden om nog boodschappen te doen.

Zaterdag

pizza

Na de CrossFit WOD van zaterdagochtend kregen we pas écht het vakantiegevoel te pakken. Diepvriespizza en Ben & Jerry’s. Wat een schaamteloze laatste dagen van de eetweek, ik moet er gewoon om lachen!

Wat er aankomende week gegeten gaat worden? GEEN IDEE! Heel veel Indonesisch eten hoop ik. En ik vind het heerlijk dat ik er de komende weken niet/nauwelijks over hoef na te denken en niet zelf hoef te koken. Ultieme pampersessies zijn dat wat mij betreft. Vanavond eten we in ieder geval een hapje in het Ibis Hotel op Schiphol. Hier verblijven we vannacht zodat we morgenochtend lekker rustig aan kunnen doen voordat we lucht ingaan. Morgen eten we in het vliegtuig en dinsdag zijn we dan op Bali. Aaah, zoveel zin in!

Tot gauw! x

Join the Conversation

 1. Jessica says:

  De foto bij het avondeten bij donderdag klopt niet ;)

 2. Mirjam says:

  Fijne vakantie en geniet ervan!

 3. Laura - Dagelijkse hap says:

  Zo lekker allemaal!
  En af en toe een diepvriespizza kan toch wel ;) Soms heb je er gewoon zin in haha

 4. Margot says:

  Nu heb ik zin in pizza! IK ben heel benieuwd naar het recept voor die risotto, dat lijkt me erg lekker. Goede reis en fijne vakantie!

 5. Tamara says:

  Haha aah wat een lekkers allemaal!

 6. Tanja says:

  Heerlijk vooruitzicht Bali! Ga je er ook een kookworkshop doen en fietsen? Beide zijn aan te raden :) Geniet ervan!

 7. Samantha - Daily Pleasures says:

  Die tomaten roomsaus bij de spaghetti ziet er echt verrukkelijk uit!

 8. Een hele fijne vakantie toegewenst!

  Ik kijk uit naar het spaghetti recept en de risotto, ziet er beiden heerlijk uit.

 9. Lotte says:

  Veel plezier in Indonesië! Ik heb een Indische schoonfamilie en ál het eten is altijd zo lekker! Je komt tonnetje rond terug haha. Heerlijk, lemper, pansit, spekkoek, klepon gewoon alles. Have fun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close