OMF’s Eetoverzicht week 43

Van uitgebreid dineren in Frankrijk tot simpele broodjes voor een campagne. Het komt allemaal voorbij in deze nieuwe editie van OMF’s Eetoverzicht. Mijn weken zijn nogal veelbewogen de laatste tijd dus van het maken van eetplanningen komt niet zo heel erg veel terecht. Een weetje? Ik vind het eigenlijk niet eens zo erg. Het is me gelukt om momenteel een go with the flow houding aan te nemen en dat maakt alles direct een stuk minder stressvol. Ineens geen zin of tijd om te koken? Lekker boeiend, dat komt allemaal wel weer. Ik probeer me te focussen op de dingen die er op dit moment echt toe doen en het avondeten heeft even niet zo’n hoge prioriteit. Komt wel weer als de rust is wedergekeerd!

Zondag

pizza

PIZZATIME! We hadden mini pizzaatjes besteld deze keer. Meer variatie, hoera!

Maandag

stampandijvie

Ik vond het écht weer voor Hollandse pot afgelopen week, jullie niet? Koud, vies, nat buiten en dat vraagt om stamppot. Vooral Tim had er enorm veel zin in en dus maakte ik een lekkere andijviestamppot. Met rauwe andijvie, spekjes, rauwe ui en homemade gehaktballen. Uiteraard met jus. Jum!

Dinsdag

pad_thai_broodje

Dinsdag moest ik aan de slag voor een advertorial voor Kumar’s waar het resultaat binnenkort van online komt. Ik maakte in ieder geval Pad Thai broodjes ter variatie op de altijd populair en alom bekende Pad Thai. Ik vond het een zeer geslaagd experiment. Ook fijn dat het eten lekker snel klaar was en dat je er weinig afwas aan overhoudt.

Woensdag

chinees

Het was de bedoeling om courghetti uit de oven te eten maar ik bedacht me dat het makkelijker was om dit op donderdag te eten in verband met de CrossFit training van Tim. Aangezien ik al wéken zin had in Chinees haalde Tim dit woensdag uit z’n werk. We hadden een maandmenuutje met Nasi, saté, babi pangang en nog een kip-groentemixje. Eindelijk voldaan aan mijn chinees cravings. Hoeraaa! Overigens was het zoals altijd weer veel te veel.

Donderdag

courghetti_uit_de_oven

Donderdag was het dan wel tijd voor de courghetti uit de oven. Het recept hiervan ga ik nog delen op OMF! Het was de eerste keer dat ik courghetti uit de oven maakte maar eigenlijk werkt het net zo makkelijk als pasta uit de oven. En het smaakt ook heerlijk.

Vrijdag

gepocheerde_kabeljauw

Jaaa, la douce France! We verbleven vrijdagavond in Six Fours en werden door onze guides neergezet in een superleuk ‘huiskamerrestaurant’ waar twee zussen de gasten verwelkomen, het eten uitserveren en het eten zelf koken. Authentiek Frans, geen poespas, gewoon pure en verse producten. We deelden al onze gerechten en een uitgebreid overzicht deel ik nog met je in Foodie aan de Franse Kust binnenkort, maar één van onze hoofdgerechten was deze: gepocheerde kabeljauw met huisgemaakte aioli, aardappelpuree en garnalen. Goddelijk.

Zaterdag

bavette

We sluiten de eetweek af met een diner in een seafood restaurant waar ik…. Bavette at. Sorry jongens, ik weet het maar ik had zóveel zin in een lekker stukje vlees. Als voorafje at ik overigens wel vissoep. Heb ik het toch een beetje goedgemaakt he? De foto doet het eten geen eer aan overigens. De bavette was echt fantastisch.

Normaliter typ ik hier altijd een stukje met hoe de komende eetweek eruit gaat zien maar eerlijk gezegd? Ik weet het niet zo goed. Vanavond landden we rond 20.00 uur weer op Schiphol na een korte roadtrip in Zuid-Frankrijk en aangezien we een korte vlucht hebben vanaf Marseille, verwacht ik niet dat we te eten krijgen. Wat we vanavond gaan eten, ik heb geen idee. En ik heb ook geen idee voor de rest van de week. Hopelijk lukt het me om weer een kerstdiner in te plannen en om wat nieuwe OMF-proof gerechten te maken. Daar gaan we in ieder geval voor!

Fijne zondag iedereen! x

Join the Conversation

 1. Nathalie says:

  Oeh, ik ben erg benieuwd naar het recept van de courghetti uit de oven!

 2. Margot says:

  Wat een hoop lekkers heb je weer gegeten! Ik denk dat ik binnenkort ook eens andijviestampot ga maken!

 3. De courgettini lijkt me Goddelijk lekker!!
  Ben jaloers op je energie…
  Ik zie je zaterdag!!!

 4. Mmm, ik ben erg benieuwd naar de courgetti uit de oven. Ik had ook nog een verzoekje, zou je een keer kunnen laten zien hou je zelf iets zoals borrelnootjes/m&m’s of maltesers kan maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close