Wat stond er op tafel week 44

Wow jongens wat had ik het de afgelopen week vreselijk koud! Dinsdagochtend kwam ik pas terug uit Gambia en daar was de temperatuur drie keer zo hoog dan hier. Bibberen! Ik hunkerde dan ook flink naar herfstig voedsel de afgelopen week en ben zelf weer fijn de keuken in gedoken. Aankomende tijd heb ik even geen reizen op de planning staan en de resterende diensten die ik nog moet in het hotel zijn ook redelijk beperkt. Eindelijk tijd om dus weer zelf aan de kook te gaan, yaay! Kijk je nog even mee naar deze nieuwe Wat stond er op tafel?

Zondag

Pita Shoarma
Ik moest even een eind terugzoeken in mijn telefoon want ik had geen flauw idee meer waar we toen aten in Gambia. Bij het zien van de foto dacht ik ‘ah ja, zo noemenswaardig was het ook niet’. We aten bij Poco Loco in Gambia en we konden kiezen uit Shoarma, Fish & Chips of Chicken & Chips. Ik ging voor de pita met shoarma en die was zo zo. Het vlees was goed gekruid maar een beetje karig en de knoflooksaus, die godzijdank apart geserveerd werd, was om te huilen. Verbrande knoflook, jasses. Excuus ook voor de niet zo smakelijke foto, het was vrij donker!

Maandag

Italiaans buffet
Onze vlucht vanuit Banjul vertrok maandagavond pas om 00.00 uur en daarom hadden we voor die tijd nog alle tijd om een hapje te eten. We dineerden bij een Italiaans restaurant waar we een Italiaans buffet voorgeschoteld kregen. Lastig want ik houd van Italiaans eten maar ik ben altijd extreem voorzichtig met eten voordat ik het vliegtuig in moet. Uiteindelijk nam ik een stukje pizza, een klein beetje lasagne en wat salade. Smaakte prima.

Dinsdag

GroenteFriet met kip
Gaar van een nachtvlucht en een paar uurtjes slaap ’s middags had ik niet bijzonder veel zin om te koken. Gelukkig was Tim bereid om wat voor het eten te doen en aangezien we allebei geen zin hadden in slecht eten, aten we lekker makkelijk! Tim bakte een kipfiletje en daar aten we GroenteFriet (dat spul is magisch, ik zeg het je!) uit de oven bij en een beetje appelmoes. Totaal niet culinair, maar daar had ik even geen zin in.

Woensdag

Pasta met burger
Na de eerste paar happen van mijn eten woensdag dacht ik Oh shit! Ik moet nog een foto maken. En dus maakte ik even gauw een foto van mijn bordje eten dat ik voorgeschoteld kreeg op het werk, maar toen zag het er niet meer zo lekker uit. Oops! We kregen pasta met tomaatjes, spinazie en kaas met daar bovenop een (veel te zoute) burger met tomaatjes, pesto een kaas. Afgezien van de burger, die overigens best te doen was hoor, was het lekker!

Donderdag

Wraps met kipshoarma

Na al die easy-going en buiten de deur maaltijden was het donderdag dan eindelijk tijd om weer zelf in de keuken te staan. Ik kocht roti (wraps) bij de supermarkt en maakte zelf kipshoarma op erop te doen. Ook maakte ik zelf de knoflooksaus en die viel zo goed in de smaak hier, dat ik hem binnenkort nog maar eens moet maken als recept voor op OMF. Ik ben echt dol op shoarma, maar door het zelf te maken met kipfilet bespaar ik mezelf toch een beetje de calorieën. Tim was trouwens wég van dit gerecht. Zo geinig om te zien dat hij bij ‘ingewikkelde’ gerechten soms matig enthousiast kan zijn en bij dit soort simpele dingen laaiend is.

Vrijdag

Zuurkoolstamppot

Oh yes, geloof het of niet maar ik keek al minstens drie weken uit naar het eten van vrijdag: zuurkoolstamppot! Zuurkoolstamppot is denk ik mijn meest favoriete stamppot die er bestaat maar Tim lust het niet. Sterker nog, hij wordt al misselijk bij de geur ervan (no joke) en daarom maak ik het nooit. Tim was echter weg vrijdagavond en dus kon ik het eindelijk een keer voor mezelf maken, hurray! Ik maakte dan ook veel te veel (restjes voor lunch!) en kon een groot bord nemen. Heerlijk! Ik bakte er overigens braadworstjes bij, de rookworst skip ik tegenwoordig. Ik heb gesmuld.

Zaterdag

Chilidogs

Het was weer tijd om aan de slag te gaan voor Fastfood Friday en deze keer maakte ik iets heel eenvoudigs: Chili dogs! Het recept hiervoor komt aankomende vrijdag voorbij op OMF maar ik kan alvast verklappen dat het erg in de smaak viel hier. Overigens vind ik broodjes ook een prima maaltijd voor de zaterdagavond. Lekker makkelijk en het kostte niet veel tijd.

Ik heb aankomende week een volledige OMF-werk op de planning en daar word ik bijzonder gelukkig van. Volgende week zondag sta ik pas weer een paar uurtjes in het hotel dus ik heb genoeg tijd om lekker te koken, vooruit te werken voor de feestdagen en om gewoon een beetje rust te hebben. Heel fijn! Tot en met dinsdag is de eetplanning bekend en er staan nog een aantal fijne dingen op ons te wachten, daarna zien we wel weer verder.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Simone says:

  Oeh Chili Dogs, lijken me heel lekker! Die groentefrietjes moet ik ook eens gaan proberen.

 2. Eline says:

  Ik ben benieuwd naar die groentefrietjes, ga eens kijken of dat iets voor me is!

 3. Sabrina says:

  Jaa zuurkool is zo lekker! Leuke foto’s!

 4. Annebelle says:

  Mmm, die chili-dogs lijken me heerlijk!

 5. Margot says:

  Ik ben wel benieuwd naar die groentefriet!

 6. Nienke says:

  Ik vond die groentefrietjes echt een hap gefrituurde lucht. Weinig smaak zit eraan. Ik ga toch liever voor de echte frietjes, of als ik gezond wil doen voor de bataatfrietjes :-)

  1. Sabine Author says:

   Ik maak ze altijd klaar in de oven, misschien ligt het daaraan? ;)

 7. Thefoodiary says:

  Hahaha, grappig van de zuurkool. Als de baas (man) van huis is…. :P Ik ben reuze benieuw naar de groentefrietjes, als ik weer wat plek heb gemaakt in de vriezer is dat het eerste dat ik ga kopen!

 8. Roxanne says:

  Oeh, die chili dogs en wraps met zelfgemaakte kip shoarma zien er heerlijk uit! Uiteraard ben ik benieuwd naar je zelfgemaakte knoflooksaus ;)

 9. nadine says:

  Hoe maakt je die groente friet of waar koop je het?

  1. Sabine Author says:

   Ligt bij de meeste supermarkten in de diepvries! Het merk is GroenteFriet en het wordt verkocht in gekleurde zakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close