Wat stond er op tafel week 31 – 2014

Ik moest even terugkijken naar de Wat stond er op tafel van vorige week of ik mijn artikel niet weer zou beginnen met ‘wat heb ik waanzinnig lekker gegeten deze week’. Nu was ik even vergeten dat ik vorige week natuurlijk veel buiten de deur at in verband met de mediareis naar Noorwegen. Deze week heb ik bijna iedere dag zelf in de keuken gestaan en damn wat beviel dat enorm goed. Ons eten bestond de afgelopen week voor het grootste gedeelte uit groenten maar desondanks was het allemaal erg gevarieerd. Ik probeerde veel nieuwe dingen uit en het viel allemaal in de smaak. Terugkijkend op de afgelopen week word ik er in ieder geval erg gelukkig van!

scharrelmaaltjeZondag
De week begon op zondag erg lui. Ik moest nog een nieuwe eetplanning en boodschappenlijst maken nadat ik terugkwam uit Noorwegen en mijn energie was ook ver te zoeken vorig weekend. We besloten uiteindelijk om de vriezer maar een beetje leeg te eten, daar lag namelijk nog zoveel in. Het was een echt scharrelmaaltje afgelopen zondag: een beetje Zwitserse aardappelschotel (wie vind dit ook zo lekker?) met wedges, doperwtjes uit de diepvries en gehaktballetjes in tomatensaus. Lekker makkelijk allemaal en de vriezer was ook weer wat leger.

tacosMaandag
Op maandag deed ik boodschappen voor de rest van de week en gelukkig ging het er allemaal wat fatsoenlijker aan toe dan zondag. Ik had vooral heel veel zin in veel groenten deze week, aangezien de temperaturen ook nog hoog zouden uitvallen en dus nam ik dat mee. Maandag aten we taco’s a la Taco Bell, hier heb je het recept vrijdag van kunnen zien, met een mega Mexicaanse salade. Een salade ergens bij serveren vind ik zo ideaal. Het vult en je maakt restjes op. Deze salade was er een met ijsbergsla, tomaat, avocado, rode ui en chipotle mayonaise.

zoete aardappelstamppotDinsdag
Vanuit mijn ooghoek had ik gezien dat we nog zoete aardappelen hadden liggen dus die wilde ik wel gebruiken voor een gerecht. Ik had niet zoveel zin om met de oven te werken en besloot daarom eens een zoete aardappelstamppot te maken. Ik gebruikte onder andere spinazie maar verder nog veel meer ingrediënten om de stamppot goed op smaak te brengen. Hij is daardoor flink anders geworden dan je normaal in recepten tegenkomt. Ik deel het recept binnenkort nog met jullie. We aten de stamppot met pepersteak. Jammer genoeg is stamppot nooit mooi op de foto te zetten. Excuus!

bloemkoolcouscousWoensdag
De bloemkool was in de aanbieding bij Albert Heijn en dat had ik al zolang niet meer gegeten! Bovendien wilde ik altijd al eens couscous maken van bloemkool en dit leek me de uitgelezen kans. Donderdag aten we dan ook bloemkoolcouscous (hier komt het recept nog van online) met Tandoori Kip. Ik vond het heerlijk en absoluut niet onderdoen voor echte couscous. Bovendien ziet het er ook nog eens gezellig uit, vind je niet?

pasta met avocadoDonderdag
Een poosje geleden plaatste Kelly van GoodFoodLove een recept op haar blog waarbij ze avocado gebruikte als basis voor haar pastasaus. Wow, wat een goed idee! Ik maakte zelf al eens een romige pastasaus op basis van bloemkool die erg in de smaak viel hier, dus die met avocado wilde ik ook graag eens proberen. Een schot in de roos kan ik je vertellen, de tagliatelle met avocadosaus en garnalen was zo lekker dat we er stiekem een beetje van baalden dat ik zo netjes voor twee personen had gekookt. Geen tweede keer opscheppen dus helaas. Maar de pasta gaat hier sowieso nog een keer op tafel staan!

patatVrijdag
Patatjeeuuuuhs! Oh, hier hadden we allebei enorm veel zin in. Zo af en toe moet het kunnen toch?

buikspekZaterdag
Het plan was om te gaan barbecuen gisteren, maar met de weersvoorspellingen leek het ons toch niet zo’n goed idee. Achteraf had het makkelijk gekund want zoals altijd werd Apeldoorn weer gespaard, maar desondanks hebben we toch erg lekker gegeten. Ik ging voor het eerst aan de slag met het maken van buikspek, wat is dat toch een onwijs lekker stukje vlees. Ik maakte er deze aardappelsalade bij, een van de lekkerste aardappelsalades die op OMF staan. Ik gebruikte voor de buikspek overigens het recept van Nombelina, zij deelde het recept ook al eens op OMF.

En dat was mijn fijne eetweek, hopelijk slaag ik er aankomende week ook weer in om een aantal lekkere en gezonde recepten op tafel te zetten. Dat experimenteren met ingrediënten beviel me enorm afgelopen week.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Kelly says:

  Ha Sab,

  Wat een leuke eervolle vermelding, dankjewel! =)

 2. Elsbet | La Vie Pure says:

  Die taco’s!

 3. MySimplySpecial says:

  Wat een lekkere dingen weer!

 4. Nicole says:

  Wat een lekkere dingen allemaal!

 5. Farah - Food and other Friends says:

  Ziet er allemaal weer heerlijk uit. Ben blij dat ik zo kan gaan eten, want ik ga er zowat van kwijlen ;).

 6. Sabrina says:

  Het eten van maandag ziet er lekker uit zeg! Ik hou van Mexicaans (:

 7. Susanne says:

  Die couscous van bloemkool vind ik apart! Ik heb eigenlijk geen idee hoe dat zou moeten smaken! En de Zwitserse aardappelschotel is ook mijn favoriet, vooral die stukjes kaas die dan smelten…hmmm!

 8. Nadia says:

  Oh, ik vind het er héérlijk uitzien allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close