OMF’s Eetoverzicht week 41

Ik heb nog nooit zo’n makkelijke eetweek gehad als afgelopen week. Het vergde NUL nadenken en da’s best lekker. Het najaar van 2017 is kookboeken seizoen. Ik denk dat zo’n 80% van alle persberichten die ik binnenkrijg momenteel gaat over aankondigingen van boeken. Nu doe ik met het gros van deze kookboeken helemaal niets. Maar dit najaar zijn er toch een paar die ik héél graag aan jullie wil laten zien. Met het nieuw vormgegeven Cook the Books kook ik uit ieder boek een gerecht en afgelopen eetweek was kookboekenweek. Ik at vijf(!) gerechten uit vijf verschillende kookboeken, kookte voor mijn eigen kookboek, haalde een keer friet en ging voor Kerst aan de slag. Het was voor mij aan het begin van deze week een kwestie van recepten zoeken en ingrediënten op mijn boodschappenlijst zetten. Lekker makkelijk en best een keer relaxt. Kijk je mee naar een nieuw OMF’s Eetoverzicht?

pulledpork

Zondag

Toen we zaterdag op de markt liepen opperde ik om zondag weer eens pulled pork te maken. Uiteraard is Tim de laatste persoon die zo’n aanbod afslaat dus zondag stond er pulled pork op tafel. Compleet met Zwitserse aardappelschotel en een simpele salade. Lekker oldschool, een echt zondagsmaaltje vind ik.

visburgertjes

Maandag

Maandag begon dan echt mijn kookboekenweek. Ik kookte een gerecht uit het nieuwe kookboek van Pauline en een gerecht uit het boek van Donna Hay. Beide combineerden perfect met elkaar en het ziet er ook nog eens gezellig uit op het bord, vind je niet? Het was boekweitsalade waarbij ik de boekweit verving voor Orzo, met visburgertjes uit de oven. Overigens at ik uiteindelijk 1,5 visburgertje, mijn ogen waren weer eens groter dan mijn maag.

erwtensoep

Dinsdag

Dinsdag begon ook mijn soepweek, ik heb deze week veel meer soep gegeten dan dit eetoverzicht laat zien haha. Dinsdag kookte ik de erwtensoep van doperwtjes uit het boek van Brenda waar je gisteren al meer over hebt kunnen lezen, en ik maakte een waanzinnig lekker gehaktbrood uit het nieuwe boek van Matt Preston. Beide erg geslaagd!

friet

Woensdag

Woensdag stond er ook een kookboekgerecht op de planning maar ik had de hele dag al in de keuken gestaan en zo geen zin meer om te koken. Mijn zwangerschapscravings wezen naar patat met snacks en Tim was zo lief om dat uit zijn werk te halen. Wij eten altijd twee snacks bij onze friet trouwens, lekker decadent. Altijd een kroketje om uit te lepelen (JUM!) en in dit geval een bamischijf erbij. Goddelijk zo af en toe. Overigens heb ik er nu weer zin in, foei. Ik heb helemaal niet hele heftige cravings maar kroketten, friet van de snackbar en tonijnsalade… oh oh.

Donderdag

Omdat Viv afgelopen week in India zat voor een persreis, deed ik donderdag boekdag een keer in mijn eentje. Een stuk minder gezellig maar gelukkig is het allemaal goed gekomen. Aangezien we ’s avonds de gerechten aten die ik overdag had gemaakt, houd ik die nog even geheim. Geen foto dus van donderdag!

witlofsoep

Vrijdag

Vrijdag stond ik de hele dag in de keuken video’s op te nemen. We pakken Kerst dit jaar namelijk een stuk feestelijker aan en trappen op 1 december af met de OhMyFoodness Kerst Adventkalender! 24 dagen lang iedere dag een video, met bijbehorend recept op OMF. 24 video’s is een héleboel werk en daarom ben ik op tijd begonnen. Ik schoot de eerste vier video’s vrijdag en twee daarvan bevatten het avondeten van vrijdag. Witlofsoep (is ‘ie weer!) met een hartige banketstaaf.

pizza

Zaterdag

Gisteren liep even anders dan we dachten. We gingen bezig met de babykamer (meubels in elkaar zetten enzo) toen bleek dat IKEA bij hun levering vergeten was een pakket te leveren. Heel handig, zeker als je net alles uit de andere twee pakketten uitgestald hebt liggen. Hop naar IKEA dus waar het vervolgens zo druk was dat we in totaal twee uur onderweg zijn geweest. Niet helemaal zoals gepland dus. Nu ben ik zo iemand die niet zomaar spullen kan laten liggen, het moet af en in elkaar staan. Uiteindelijk was ik/we pas om 19.30 uur ‘klaar’, we moeten vandaag nog iets doen, en je begrijpt dat ik toen geen trek meer had om te koken. We waren immers als sinds 09.00 uur ’s ochtends bezig. Tim had geen trek, ik ook niet heel erg dus we mikten gauw even een Big American Pizza in de oven die we nog in de vriezer hadden liggen. Snel klaar en simpel. Prima.

Vandaag eten we wél gewoon wat er op de planning stond. Althans, wat er op de planning stond voor gisteren. Het wordt een linzencurry met zoete aardappel. Naanbroodje erbij, prima. Voor de rest van de week heb ik nog geen flauw idee. Er staan nog twee kookboeken op de planning waaruit ik moet koken dus dat gaat sowieso gebeuren. Verder hebben we donderdag weer een boekdag en kook ik vrijdag weer voor Kerst. De komende weken zien er sowieso allemaal een beetje hetzelfde uit met wekelijks eenzelfde planning. Is nodig om alles op tijd af te krijgen! Maar ook wel fijn, lekker doorbuffelen.

Fijne (mooie!) zondag!

Join the Conversation

 1. Ahh mijn favourite diepvriespizza, cheese union!! De rest ziet er ook erg lekker uit, ben benieuwd naar de kerstrecepten :)

 2. Joyce says:

  oo die zwangerschapscraving had ik bij mijn dochter ook! Haha ik kon wel ontbijten met friet en kroketten!

 3. Daniëlle says:

  Lekkere eetweek! Ik moet ook echt vaker uit mijn kookboeken koken!

 4. jolanda says:

  Mijn zwangerschapscraving… koude schotel/huzarensalade/rundvleessalade… kilo’s heb ik weggesmikkeld, bij voorkeur ook nog met een pistoletje met gesmolten kruidenboter. En mijn kookboeken en stapel Delicious.,Jamie’s, Foodies en uitgescheurden pagina’s uit de Libelle (Yvette van Boven) en Allerhande vragen ook om een opruimbeurt en meer aandacht behalve vertamelstof. Toch maar eens een weekplanning maken.

 5. Danique says:

  Alle kookboekgerechten zien er echt heerlijk uit! Wel knap trouwens, dat je ‘uit ieder gerecht een boek kookt’ (zie je inleiding) :) Komt waarschijnlijk door de zwangerschap haha!

  1. Sabine Author says:

   Zucht, en dat bij het nalezen van het artikel ook niet gezien hebben he. Laten we het inderdaad maar op de zwangerschap gooien, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close