Wat stond er op tafel week 10

Oooh, wat was afgelopen week een heer-lij-ke eetweek! Met twee etentjes buiten de deur en een hoop lekkere huisgemaakte maaltijden heb ik op en top genoten van alles dat op tafel stond. In deze Wat stond er op tafel zie je aardig wat pasta en koolhydraatrijke producten voorbij komen, maar aangezien ik aankomende week voorzichtig aan weer een beetje kan CrossFitten is dat ook weer over. Ik vind zelf Paleo niet erg geschikt als ik niet sport, vandaar dat ik het er maar even van heb genomen en fijne rijst-, noedel- en pastagerechten op tafel zette. Anyways, tijd voor weer een dosis inspiratie, met extra veel foto’s deze week!

Zondag

Pardoes voorgerecht

Pardoes satéschotel

Sinds vorige week vrijdag riep ik al dat ik zin had om buiten de deur een hapje te eten. Gewoon gezellig, zonder al teveel poespas en lekker snel. Op zondag kwam het ervan en zijn we gaan eten bij Pardoes in Apeldoorn. Een relatief simpel eetcafé waar helemaal geen bijzondere gerechten op de kaart staan, maar juist daar had ik zin in. Vooraf namen we een combi van voorgerechtjes en daar zat bij een paprikasoepje, toast met gerookte zalm, mini kipsaté, uienringen en inktvisringen met daarbij een mandje brood met kruidenboter. Als hoofdgerechten gingen Tim en ik allebei voor de supersaté, NOM! Een mix van varkenshaas- en kipsaté met friet en sla. Het dessert sloegen we over al nam ik wel een ‘Koffie Pardoes’: cappuccino met Liquor 43 en slagroom.

Maandag

Sushisalade

Maandag deden we gewoon weer normaal hoor! Ik kan inmiddels zonder krukken staan en lopen en dus kon ik ook gewoon weer lekker koken. Hoera! Voor zondag stond er een sushisalade op de planning maar deze schoven we met gemak door naar de maandag omdat we op zondag dus buiten de deur aten. Het is lang geleden dat ik een sushisalade maakte en Tim had het zelfs nog nooit gegeten, maar woaaah wat is het toch lekker! Ik gebruikte dit recept als basis, maar voegde er deze keer gerookte zalm, tonijn uit blik met een likje mayonaise, wasabi, komkommer, avocado, sojasaus en Nori aan toe. Ik geef toe dat het er zo in de schaal niet uit ziet, maar het is zó lekker. Ideaal als je zin hebt in sushi maar niet buiten de deur wilt eten of niet zolang in de keuken wilt staan.

Dinsdag

Udon noedels

Er lag al een paar weken een pakje Udonnoodles in de kast en aangezien ik nog gamba’s in de vriezer had liggen vond ik het tijd worden dat ik hier iets mee ging doen. Tijdens het boodschappenrondje kocht ik taugé (geen Aziatisch gerecht zonder taugé voor mij, haha), peultjes en shiitake en daar maakte ik een mixje mee. Uiteindelijk werden het Hoisin Udonnoodles met gamba’s waar ik binnenkort het recept nog van ga delen met jullie. Ik ben gék op Udon, ik denk dat dit mijn favoriete soort noedels is.

Woensdag

De Viszaeck Garnalenkroket

De Viszaeck - Halve kreeft

De Viszaeck - Passievrucht cheesecake

Woensdag stond er een eetdate met Nanda op de planning, hoeraaa! We reden voor de verandering een keer naar Amersfoort waar Nanda een tafel gereserveerd had bij het net geopende restaurant De Viszaeck. De Viszaeck is van dezelfde eigenaren als van De Pastinaeck (van Mijn tent is top) en de Bijzaeck. Op woensdag heeft De Viszaeck Lobster Wednesday met een halve kreeft, friet en Gin & Tonic voor € 25,00 per persoon. Daar gingen we uiteraard voor maar niet zonder eerst een garnalenkroket weggewerkt te hebben die echt waanzinnig lekker was. Ook de kreeft was mega lekker, net als de frieten en de salade die we erbij bestelden. Toetje? Cheesecake, uiteraard! Met passievrucht deze keer, lekker fris. De Gin & Tonic die ik had was ook een hit trouwens: Hendrick’s Gin met Fevertree Elderflower Tonic, komkommer en gember.

Donderdag

Preistamppot

Wanneer we op zaterdag naar de markt gaan, gaan we al-tijd naar dezelfde vleeskraam. Zij slachten en ‘maken’ het vlees allemaal zelf en alles smaakte tot nu toe top. De gehaktballen staarden ons al een poosje aan en uiteindelijk besloten we ze vorige week mee te nemen. Ik maakte er een preistamppotje bij, iets waar we allebei wel weer eens zin in hadden. Ik vind dit soort Hollands eten steeds vaker doorgaan als comfortfood. We eten het niet zo vaak, maar als er dan weer eens een stamppotje op tafel staat word ik er wel gelukkig van. Wat jullie? En die gehaktballen? Héérlijk!

Vrijdag

Pizza

Ik had me voorgenomen om vrijdagavond gewoon te koken maar uiteindelijk had ik na een draaidag van zes volle uren non-stop filmen voor tv geen puf meer. Compleet gaar was ik. Uiteindelijk hebben we maar pizza besteld, lang leve de 1 + 1 gratis actie bij New York Pizza. Nanda at mee – zij was ook nodig voor de opnames! – dus het was ook lekker makkelijk. Niet nog meer afwas en gewoon op de bank kunnen blijven hangen. Het mocht van mezelf.

Zaterdag

tagliatelle

Het eten dat vrijdag op de planning stond maakte ik uiteindelijk gisteren. Of althans, soort van. Het was de bedoeling om dit recept te maken, maar uiteindelijk was de keuken net helemaal schoon en zagen we het niet zo zitten om de keukenmachine weer tevoorschijn te moeten hallen en vies te maken. Het is tenslotte weekend ;) Uiteindelijk maakte ik dus een simpeler pastagerecht dat wel waanzinnig lekker is: Tagliatelle met rul gebakken kipgehakt, knoflook, Parmezaan en chili-olie. Zulke eenvoudige pastagerechten blijven wat mij betreft het lekkerst.

Nu is het weer uit met de pret, we hebben de afgelopen week genoeg gecheat. Gelukkig mag ik vanaf morgen weer voorzichtig een beetje CrossFitten, dus dan is mijn motivatie om gezond te eten ook weer een stuk beter. We voeren het Paleo-regime er weer zoveel mogelijk in doordeweeks, al zal ik vanaf nu toch wel wat meer vezels gaan eten omdat ik heb gemerkt dat dit voor mij beter werkt. Die kilo’s moeten er nog steeds af en hoewel mijn doel om dit jaar mee te kunnen doen aan de CrossFit Clubkampioenschappen in duigen is gevallen dankzij mijn knie, wil ik alsnog lekker fit het jaar uitgaan. Dus we gaan er weer voor!

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Madeline says:

  Dat toetje met passievrucht!! Ik ben echt dol op alles met passievrucht. Zo lekker!

 2. Margot says:

  Wat een lekkers allemaal! Fijn dat je weer een beetje rond kan lopen.

 3. Marissa says:

  Hmmm.. Passievrucht cheesecake! Dat lijkt me echt heerlijk! Je hebt ook van die toetjes bij de AH met cheesecake en dan heb je volgens mij mango-passievrucht. Die zijn ook heel lekker, maar natuurlijk niet te vergelijken!

 4. Heerlijk, al deze gerechten. Vooral de gerechten bij De Viszaeck zien er goed uit! Ik ben zelf ook een visliefhebster. Ik krijg trek van je foto’s!

 5. Heb meteen super veel trek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close