Wat stond er op tafel week 41

Druilerig weer dat vraagt om Hollandse pot, uitproberen van nieuwe dingen en het koken van diverse Kerstgerechten, dat is zo’n beetje hetgeen dat afgelopen week omschreef. Twee avonddiensten draaide ik op het werk en ik besloot om beide keren een eigen maaltijd mee te nemen en gelukkig was het een goed idee. Vooral de rijstsalade van dinsdag was een topper. De zalmtartaar, het recept hiervoor komt pas de week voor Kerst op de site, was ook niet te versmaden. Een absolute topper voor liefhebbers van vis! Verder was het een vrij rustige week zonder zakelijke afspraken maar wel met een hoop gezelligheid. Wat stond er op tafel in week 41?


lamsrack met broccoli en zoete aardappelZondag
Voor een OMF Kerstgerecht moet ik lamsrack maken en voor een diner dat ik aankomende verzorg ook. Echter had ik ze nog nooit eerder gemaakt en dus moest dat eerst wel even getest worden. Omdat ik op zondag altijd genoeg aandacht kan besteden aan het eten besloot ik vorige week zondag maar eens te experimenteren met lamsrack en met succes. Een aantal verbeterpunten zijn er nog zeker, dus die neem ik de volgende keer mee. We aten de lamskoteletjes overigens met broccoli en zoete aardappel frietjes.

aardappelsalade met groene asperges en gerookte makreelMaandag
Drie weken geleden at ik de bovenstaande aardappelsalade met groene asperges ook al en toen viel ie zo in de smaak dat ik besloot hem snel weer te maken. Ideale salade om mee te nemen ook, want deze at ik ’s avonds tijdens met avonddienst in het hotel. Ik nam een bakje geplozen gerookte makreel mee om op het laatste moment bij de salade te doen en een trosje witte pitloze druiven als dessert. Jummie!

rijstsalade met kip en witte druifDinsdag
Nogmaals een avonddienst in het hotel, maar daarbij ook de laatste dienst van afgelopen week. Ik ging weer voor een salade aangezien dit toch het makkelijkst is om mee te nemen. Deze keer maakte ik ‘em echter met rijst, een recept dat ik vond in Weight Watchers Magazine. Zilvervliesrijst met een lekkere dressing, gebakken kip en witte druif. ZO lekker. Ik ga het recept nog met jullie delen in een Super Healthy Sunday artikel.

gerookte zalmtartaarWoensdag
Afgelopen woensdag stond er voor de verandering weer een Kerstgerecht op het menu, echt niet vervelend hoor om in oktober al aan Kerstdiners te zitten. Dit keer was het een voorgerecht, ik maakte tartaar van gerookte zalm en deed mijn best om direct wat meer aandacht te besteden aan de opmaak van het bord. Volgens mij is het me aardig gelukt, ik kreeg zóveel reacties op de bovenstaande foto. Op het recept moeten jullie dus helaas nog een paar weken wachten, maar ik kan alvast verklappen dat dit voorgerecht érg lekker was. Omdat het wel een erg kleine portie was als avondeten maakte ik er kleine pizzabroodjes bij van pistoletjes, altijd goed.

lasagneDonderdag
Naar mijn idee hadden we al veel te lang geen pasta meer gegeten en aangezien het buiten koud was, had ik er wel weer zin in. Ik koos voor (zelfgemaakte) lasagne die ik inspireerde op een recept van Weight Watchers, het moet immers niet te vet zijn voor een doordeweekse dag. Als vleesvervanger koos ik voor Rauw Gehackt van de Vegetarische Slager. Zowel het recept als meer informatie over het ‘vlees’ deel ik nog met jullie. Het was in ieder geval een lekker maaltje.

hutspotVrijdag
10 graden op de thermometer en de hele dag regen, dat vráágt gewoon om Hollandse pot en daarom maakte ik afgelopen vrijdag de eerste stamppot van dit seizoen. Hutspot wel te verstaan en ik maakte direct van de gelegenheid gebruik om de Gerookte Speckjes en en de Kip-Teriyaki van de Vegetarische Slager te proberen. Hoewel ik toch echt voor twee personen aan het koken was bleek het uiteindelijk nog veel te veel te zijn en zit ik nog met een restje hutspot. Niet erg, hartstikke lekker om in een later stadium op te bakken namelijk.

sushiZaterdag
Gisteravond stond een sushidate op de planning, al enige weken keek ik hiernaar uit want sushi blijft toch mijn meest favoriete eten denk ik. We hebben dan ook weer gesmuld van de grote variëteit die ze bij restaurant Midori in Apeldoorn hebben, zoals altijd was het weer verrukkelijk. Een perfecte afsluiting van zaterdag-cheatdag. Nom!

De komende week is hectisch met als twee toppers aankomende donderdag en vrijdag. Donderdag staan er een boeklancering en een diner op de planning en aankomende vrijdag organiseer ik zelf een zes-gangendiner, ik vind het nu al spannend. Koken voor meerdere mensen is voor mij niet ongewoon, maar zes-gangen voor zes personen is een beste happening. Wel heel erg leuk!

Fijne zondag iedereen!

Join the Conversation

 1. Alicia says:

  Hé wat toevallig, ik at gister ook sushi! (:
  Maar dan zelf gemaakt, was ook erg lekker.

 2. Annebelle says:

  Ik ben wel benieuwd naar dat gehakt van de vegetarische slager!

 3. Dat ziet er allemaal heerlijk uit!

 4. Hester says:

  Vlees van de vegetarische slager is echt lekker! En ahhh hutspot, niemand kan dat lekkerder maken dan mijn oma! (sorry ;)) Die salade met rijst ziet er ook erg lekker uit en de opmaak van de zalm, wow!

 5. MySimplySpecial says:

  Dat ziet er heerlijk uit! En al die kerstrecepten zien er helemaal goed uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close