Wat stond er op tafel week 34

Hoe graag ik het ook wil, ik heb het Zone dieet even vaarwel gezegd voor nu. In ieder geval tot en met de vakantie want ik ben zo druk bezig met de laatste voorbereidingen voor de site, lastminute afspraken en geregel rondom de boeklancering dat het diëten er even niet in zit nu. Het moet wel leuk blijven he en momenteel heb ik de puf even niet om tien keer per week iets leuks, iets lekkers en iets zone-proof te bedenken. Bovendien zit ik ook even niet te wachten op het afwegen van alle dingen die ik eet dus ik vind het wel even best. Overigens betekent dit niet direct dat ik me vol prop met allemaal slechte dingen hoor, maar ik tel gewoon even niet al mijn blocks. Ons avondeten van de afgelopen week is denk ik vooral simpel te noemen. Een snelle salade, slowcookervoer, wat wokgroenten.. Overwegend gezond alsnog trouwens, maar een beetje inspiratieloos misschien? Ah wel, ook ik heb daar wel eens last van. Zolang het maar smaak is het goed ;)

Zondag

Kip roken op de BBQ

Tim en ik deden zondag snoeihard ons best om een hele kip te roken op de barbecue. Dat het is gelukt heb je vanochtend al uitgebreid kunnen lezen in mijn how-to. Het was zó leuk om te doen dat we vandaag gewoon weer de barbecue aansteken om iets te roken, maar deze keer zijn het spareribs. We aten de gerookte kip overigens met een eenvoudige Caesar salad. Als iets om het vlees moet draaien eet ik er toch het liefst een simpele salade bij.

Maandag

Happyhappyjoyjoy

Maandag at ik niet thuis maar bij Happyhappyjoyjoy in Amsterdam! Sinds de opening van dit restaurant vorige maand wilde ik hier al heen en omdat ik maandag pas om 17.00 uur een afspraak had in Amsterdam, besloot ik daarna gewoon even door te rijden naar het nieuwste restaurant van Julius Jaspers om daar nog een beetje te werken en dus te eten. Ik bestelde vier gerechtjes en aankomende dinsdag of woensdag vertel ik je uitgebreid over deze hotspot. Maar ik kan alvast verklappen dat het eten verrukkelijk was. Deze gestoomde bun met peking eend was favoriet. Water loopt me alweer in de mond!

Dinsdag

beef_and_broccoli

De slowcooker mocht weer aan het werk dinsdag omdat ik zelf bezig was met het opnemen van video’s. Ik vind dat altijd wel lekker om dan de slowcooker aan te zetten, dit scheelt me namelijk een hoop afwas. Op dagen dat ik video’s opneem was ik zo’n drie keer af en om het dan ’s avonds nóg een keer uitgebreid te moeten doen zie ik nooit zo zitten. Ik maakte Beef and Broccoli uit de slowcooker, een heerlijke en gezonde combinatie. Ik ga het recept nog met jullie delen binnenkort. Het is trouwens ook heel geschikt als je geen slowcooker hebt thuis.

Woensdag

japanse_wokgroenten

Ik was even kwijt waarom ik woensdagavond zo’n licht gerecht had ik ingepland maar ineens bedacht ik me dat ik ’s middags ijs mocht proeven bij Ben & Jerry’s! Beter eet ik dan ’s avonds gewoon fatsoenlijk, voordat ik helemaal dichtgroei. We aten weliswaar eenvoudig maar wel heel erg lekker. Ik maakte Japanse wokgroenten met Fricandeau en het recept hiervan deel ik nog met jullie deze week. Het staat binnen 20 minuten op tafel dus dat is ideaal voor een doordeweekse dag vind ik.

Donderdag

kip_piri_piri

Mijn planning van donderdag werd in de war geschopt omdat ik nergens lekkere vis kon vinden. Ik was in de overtuiging dat onze Albert Heijn lekkere vis van Fish Tales verkocht maar uiteindelijk bleek dit niet zo te zijn. En omdat de viskraam niet op het pleintje stond kon ik daar ook niet heen. Dan maar vlees. Kip welteverstaan want dat is onze favoriete to-go en je kunt er zo heerlijk mee variëren. Ik flanste een vereenvoudigde versie van de zoete aardappelsalade in elkaar en daarbij aten we Kip Piri Piri. Niet mijn favoriete manier van kip eten maar Tim vind het heerlijk.

Vrijdag

maaltijdsalade

Weer een salade op de planning! We hebben veel sla gegeten deze week zie ik. Omdat we zouden gaan CrossFitten had ik iets makkelijks ingepland maar uiteindelijk had ik wel iets meer moeite kunnen steken in het avondeten omdat ik zelf niet ging trainen. Tim wel en dus was het alsnog lekker om simpel te eten na zijn training. Ik flanste een eenvoudige maaltijdsalade in elkaar met gerookte zalm, avocado en dilledressing.

Zaterdag

locos_kitchen

Gisteren stond er een date met vriendinnetje Nanda op de planning. Voor het eerst werd dit jaar het foodfestival Lepeltje Lepeltje ook in Apeldoorn gehouden en aangezien het praktisch om de hoek van mijn huis plaatsvond, planden we een paar weken geleden onze date al in. Het avondeten was dan ook lekker gevarieerd! Ik laat je in een uitgebreider foodverslag nog zien wat we allemaal hebben gegeten, maar een van de toppers vond ik het lamsvlees met gepofte aardappel en Chimichurri van Loco’s Kitchen. Héérlijk.

De laatste eetplanning is ondertussen in de maak! Nog één weekje moet ik koken en dan hoeft het gewoon bijna drie weken niet. Wat een zaligheid. Ik houd van koken maar omdat ik het de laatste tijd zo ontiegelijk veel heb gedaan komt het me een beetje mijn neus uit. Waarschijnlijk waait dat allemaal wel weer over als ik eenmaal op vakantie ben geweest en kom ik bomvol inspiratie thuis maar voor nu is het vooruitzicht dat ik nog maar een paar daagjes hoef te koken (en af te wassen!) heerlijk.

Fijne zondag allemaal! x

Join the Conversation

  1. Sandra says:

    Aaah, alles wat jij altijd eet in een week ziet er zo lekker uit! En zo gevarieerd, daar kan ik nog een heleboel van leren…

  2. Laura - Dagelijkse hap says:

    Die salade van vrijdag ziet er echt mega lekker uit :D

  3. Kelly says:

    Wat ziet het er allemaal lekker uit ! Haha ik snap wel dat je het koken en afwassen beu bent, nog even volhouden dus :)

  4. Margot says:

    Logisch dat je even geen zin hebt om alles te tellen als je het zo druk hebt. Ik vind dat je alsnog heel netjes gegeten hebt!

  5. Lotte says:

    Je hebt het ook ontzettend druk gehad! Als je de ‘basics’ blijft volgen komt het vast wel goed:) En wat ontzettend tof zeg, die Weber! Dat is inderdaad wel een pareltje onder de bbq’s.

  6. Daphne van Bruggen says:

    Wanneer komt het recept van de beef and broccoli online?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close