Wat stond er op tafel week 24 – 2013

Zo, dat amper kunnen koken van afgelopen week moest even dubbel en dwars goedgemaakt worden deze week. Het was voor mij een vrij drukke week met vier ochtenddiensten in het hotel, maar deze laten dan wel weer ruimte over om ’s avonds gewoon in de keuken te kunnen staan. Vijf keer heb ik zelf kunnen koken deze week, prima wat mij betreft! Vorige week zondag zijn we bij oma wezen eten en woensdag was ik op uitnodiging aanwezig bij een diner met Annabel Langbein in Het Rijk van de Keizer te Amsterdam. Genoeg om weer te laten zien, wat stond op er op tafel in week 24?

aspergesZondag
Asperges op traditionele wijze bij oma, heerlijk! Ik heb dit aspergeseizoen drie keer asperges gegeten en nu vind ik het ook wel weer even genoeg. Ik weet dat je asperges kunt invriezen en ze hierdoor het hele jaar kunt eten, maar dat hoeft van mij niet zo nodig. In de zomer heb ik nu eenmaal ook geen zin in stamppotten of balkenbrij. In ieder geval heb ik er deze laatste keer nog wel even van genoten.

bietjesrisotto Maandag
Sinds ik op Taste of Amsterdam de bietjesrisotto van Fifteen proefde wilde ik het maken, direct na de eerste hap eigenlijk al. Gelukkig werd vorige week de Beebox bezorgd en daar zaten verse bieten in. Deze kans kon ik niet aan me voorbij laten gaan en dus maakte ik maandag risotto van geroosterde bietjes met Parmezaan en geitenkaas. Zó lekker en weer zo anders dan de risottogerechten die ik normaal maak. Het recept komt er binnenkort aan uiteraard. Het is wel een wat bewerkelijk gerecht omdat het aardig wat tijd in beslag neemt, maar ach… ik maakte het zelf ook na een dag werken.

witlofrolletjesDinsdag
Wat ook in de Beebox zat waren stronkjes witlof. Zes stuks om precies te zijn. Wij eten eerlijk gezegd nooit witlof. Ik ben er zelf niet wild van en Tim helemaal niet, maar ik vond het veel te zonde om het weg te doen dus dan er maar iets op verzinnen. Uiteindelijk maakte ik gegratineerde witlofrolletjes met katenspek en geitenkaas. Dit serveerde ik met een biologische gehaktbal en een groene salade die ik aanmaakte met honing-mosterddressing. Alle producten kwamen uit de Beebox op de sladressing en geitenkaas na.

maaltijdsaladeWoensdag
Eigenlijk zou ik woensdag direct na het werk naar Amsterdam gaan voor een diner met 80 foodies en Annabel Langbein, maar helaas is het deze week met werk en andere activiteiten erg druk waardoor ik het niet meer ging redden. Uiteindelijk is het een avondje thuiswerken geworden maar hierdoor kon ik wel gezellig samen eten met de Mr. We aten vrij simpel, maar wel lekker! We maakten een sandwich met magere varkensfiletlapjes, kaas en veel groenten en aten er een Provençaalse maaltijdsalade bij van sla met lavendel, gemarineerde kip, zongedroogde tomaatjes en roseval aardappelen.

omeletDonderdag
Eigenlijk zou je al geen boodschappen moeten doen voordat je gaat eten, maar om je vriend mee te nemen is al helemaal geen goed idee. Het was mijn bedoeling om een boerenomelet te maken met een simpele salade, maar dat pakte toch iets anders uit. Die simpele salade werd uiteindelijk een maaltijdsalade en die maaltijdsalade werd ineens heel uitgebreid met noedels en beef en uiteindelijk werd die ene maaltijdsalade zelfs vermenigvuldigd. Uiteindelijk hebben we donderdag een goed gevulde omelet gegeten met een noedel/stoofvleessalade met wasabidressing en een caprese pastasalade. Juist… een zeer vreemde combinatie maar ach, wel lekker en nog steeds gezond.

tarlyVrijdag
Via de blog van Maaike maakte ik laatst kennis met Tarly, een graanproduct dat je kunt gebruiken als vervanger voor rijst of pasta. Omdat het erg gezond voor je schijnt te zijn wilde ik de proef wel eens op de som nemen en dus aten we het afgelopen week, gecombineerd met Provençaalse groenten en een vega kaasschijf. Ik was er niet wild van, geen wow wat lekker gevoel maar ik vond het wel heel fijn dat het zo gezond was, want zo smaakte het ook. Lekker met veel groenten en de kaasschijf was om te smullen.

fffridayZaterdag
Nadat deze gezonde week zijn vruchten heeft afgeworpen (ook op de weegschaal!) was het in ’t weekend gewoon weer tijd om aan de slag te gaan voor Fastfood Friday. Gisteren maakten we de KFC Filet Bites en de McDonald’s frietjes na en sloten we af met een ‘McFlurry’ M&M’s. De recepten voor deze drie dingen zie je de komende weken op vrijdagochtend voorbij komen.

Op naar weer een nieuwe week met wederom weinig koken… Vanavond eten we bij mijn ouders, morgen en dinsdagavond eet ik op het werk (maar zal ik wel weer voor uitgebreidere lunches zorgen) en woensdag ben ik aanwezig bij een event in restaurant MoMo in Amsterdam. Verder is het een vrij drukke week waarin ik naast het werken in ’t hotel ook hard aan de slag moet voor OMF. Donderdag over een week vertrek ik namelijk (weer) vijf dagen naar Zweden en OMF moet natuurlijk wel gewoon doorlopen. Maar ach, als je werk je hobby is werk ik met liefde zelfs nog ’s nachts ;)

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Jente says:

  Die sandwich lijkt me heel lekker.

 2. Maaike says:

  Ziet er weer heerlijk uit!

  Wat leuk dat je ook Tarly hebt geprobeerd! :)

 3. Joyce says:

  Zitten weer lekkere dingen tussen!

 4. Milou says:

  Ohh my die bieten risotto! Dat ga ik zeker eens maken als mijn vriend er neit is. (die lust namelijk geen bietjes en ik hou er van!)

  Witlof eet ik trouwens ook wel vaak zo alleen dan ham ipv spek.

  Tarly ben ik ook wel echt benieuwd naar! Ga ik binnekort ook eens proberen!

  Verder zag je week er erg lekker uit! Maar jammer dta je niet naar Annabel kon! :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close