Foodie in Brussel

Het is alweer even geleden dat jullie een ‘Foodie in…’ artikel van ons hebben gekregen want de afgelopen maanden stonden meer in het teken van een boeklancering en de geboorte van Vic, dan (pers)reizen. Ábsoluut OMF hoogtepunten te noemen maar het werd wel weer tijd voor een diner over de grens, om het maar zo decadent mogelijk te omschrijven. En dus reed ik twee weken geleden naar Brussel. Op uitnodiging van Toerisme Vlaanderen sliep ik 2 nachten in deze Belgische stad, en at ik bij verschillende restaurants. Van fantastische Italiaanse lunch in het zonnetje, tot een hamburger met een biertje in een stampvolle tent. Lees mee!

FoodieInBrussel 1 van 4

Vrijdag

Op vrijdag arriveerde ik rond een uur of 11 in Brussel, en checkte ik in bij B&B Druum. Allereerst: áls je naar Brussel gaat en je hebt zin in een toffe B&B, ga dan naar Druum. Ik zal er in een ander artikel meer over vertellen maar in het kort komt het erop neer dat een kunstenaarskoppel een industrieel pand heeft gekocht, en dit samen met 6 kunstenaars heeft omgetoverd tot wat het nu is. Iedere kunstenaar heeft 1 kamer (met een bepaald budget) mogen inrichten. Echt een aanrader!

Maargoed, ik was hier om te vertellen wat ik heb gegeten. En dat is gelijk nog een reden om Druum te boeken, want om de hoek zit Oficina. Een klein maar gezellig restaurant met een Italiaanse keuken. Het zonnetje scheen, de lunch van de dag was deze heerlijke pasta met pesto, parmezaan en rucola en dan is er maar 1 ding wat je daarbij kunt bestellen, een glas wijn. Ik vond de lunch zelfs zo lekker dat ik hem na heb gemaakt, en dat recept komt binnenkort online.

FoodieinBrussel 1 van 12

FoodieinBrussel 2 van 12

FoodieinBrussel 3 van 12

’s Avonds at ik bij Humphrey, een goed verstopt restaurant. Ik kan tegenwoordig niet meer zonder Google maps in een vreemde stad en ik dacht aan het einde van mijn route even dat ik compleet verkeerd was gestuurd. Toch was ik goed, middenin een zakenwijk zit Humphrey, het restaurant van de jonge kok Yannick van Aeken. Het idee van dit restaurant is dat je alles deelt wat je bestelt. En daar hou ik nou van, gewoon lekker die tafel vol zetten en met zijn allen ervan eten. Keuze’s maken op basis van de nogal abstracte benamingen op de menukaart was best lastig, maar met wat uitleg kwam ik een heel eind. Er werd gefrituurde chickenskin op tafel gezet, met een salsa van mango, rode peper en koriander. Op een stuk hout hele lekkere beef tartaar en daarna buikspek saté (absolute aanrader, zo lekker!).

FoodieinBrussel 4 van 12

FoodieinBrussel 5 van 12

Daarna nog garnalen in kokosmelk, met dezelfde mangosalsa (als ik dit had geweten had ik voor iets anders gekozen, ik wilde eigenlijk zo gevarieerd mogelijk eten) en rijst.

FoodieinBrussel 6 van 12

FoodieinBrussel 7 van 12

Een dessert mag je niet overslaan als er truffels op de kaart staan, vind ik. En zeker als het er dan zo uit ziet. Een enorme glinsterende chocoladebal werd met een hamer geserveerd. Erin zaten verschillende truffels. Heel lekker! Stiekem miste ik een bolletje ijs bij deze heerlijke chocolade, maar dat kan ook aan mijn cravings liggen.

FoodieInBrussel 3 van 4

Zaterdag

Ontbijt bij B&B Druum, dat betekent samen met de andere gasten aan 1 lange tafel ontbijten. De eitjes werden voor ons gekookt en de jus werd voor ons geperst. Hartstikke lekker. Samen met een vers gesneden boterham met kaas en een kiwi.

FoodieinBrussel 8 van 12

FoodieinBrussel 9 van 12

Na een flinke wandeling door de stad kwam ik aan bij een nieuwe lunchlocatie. Deze is het gelegen op de Kunstberg, zeker een plek die je moet bezoeken als je in Brussel bent. Prachtig uitzicht en mooie bezienswaardigheden. Ik lunchte bij het Victor Bozar Café dat onderdeel is van het Brusselse Kunstcentrum Bozar. Ik hoefde niet veel moeite te doen voor een mooie foto, want deze borden werden prachtig opgemaakt.

Ik bestelde de Tataki van zalm, sucrine, wakamé en sesamvinaigrette. Superlekker, maar niet voldoende als lunch. Dus ik bestelde erna ook nog de falafel met guacamole, tzatziki, humus en auberginekaviaar. En naanbrood. Heer-lijk.

FoodieinBrussel 10 van 12

’s Avonds stond er een reservering bij Manhattan’s gepland. Een burgerrestaurant. Wat ik niet wist is dat je hier (net als bij de McDonalds), je burger en drankje bestelt, vervolgens ergens een plekje zoekt en wacht tot jouw bestelling klaar is. Íets minder restaurant dan ik had verwacht, iets meer het ‘snelle hap-gehalte’. Maar oké, niks mis mee. De burger met bacon, kaas en truffelmayonaise was heerlijk en eerlijk gezegd was ik moe van de hele dag wandelen, dus deze snelle burger ging er zeker in.

FoodieinBrussel 11 van 12

Zondag

Van zaterdag op zondag sliep ik in het ZOOM hotel. Nog zo’n aanrader. Heel leuk hotel en zoals de naam misschien al doet vermoeden, is het thema van het hotel fotografie. Helemaal in mijn straatje. Ook hier vertel ik in een ander artikel binnenkort meer over. Het ontbijt was een lopend buffet met van alles in de aanbieding. Ik sneed verse boterhammen en belegde deze met kipfilet en tomaatjes. Met een glas thee, wederom verse jus en een appeltje. Oja, en weer een gekookt eitje. Maar die zat nog in de eierkoker ten tijde van deze foto.

FoodieinBrussel 12 van 12

De lunch op zondagmiddag was het laatste wat gepland stond voor het weekendje Brussel. Ik had een reservering bij Pistolet staan, een broodjeszaak met zoals ook hier de naam al doet vermoeden, alleen maar belegde broodjes. Pistoletjes. Wij kennen die als langwerpige broodjes, in België zijn dat ronde bollekes. Mijn oog viel op een pistolet met een garnalenkroket. Nou, dan ben ik er vrij snel uit hoor. Doe mij die maar. De simpelheid heerst bij Pistolet (tegelijk ook hun kracht), en alles ziet er ongelofelijk lekker uit.

Dat was ‘m! Hopelijk wat inspiratie voor je mocht je zelf in de keuken aan de slag gaan. Of misschien heb je Brussel op de planning staan? Neem deze tips dan zeker mee of lees hier meer over Brussel.

Join the Conversation

  1. Britt says:

    Ik zou al helemaal gelukkig worden als ik ook maar één gerecht zou mogen eten van wat jij nu hebt gegeten, ziet er heerlijk uit allemaal!

  2. Neverdullmoments says:

    Ik krijg er trek van, dat is een goed teken! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close