Sab’s Eetoverzicht week 20/2017

Oh jongens wat een heerlijk weer was het de afgelopen week he? Althans, aan het begin van de week. Het liefst had ik iedere dag de barbecue aangestoken. Uiteindelijk hebben we dit helemaal niet gedaan maar hebben we wel lekker buiten kunnen eten en dat vind ik al een traktatie op zich. Je ziet het ook direct terug aan de foto’s in dit artikel: lekker licht! Ook is het héérlijk dat het ’s avonds nog zo lang licht is, man ik heb die zomertijd echt gemist. Op onze planning van afgelopen week stonden relatief makkelijk te maken maaltijd. Ik ben daar sowieso fan van maar met de zomerse temperaturen helemaal, dan is het geen pretje om in de keuken te staan. Kijk je mee naar een nieuw Sab’s Eetoverzicht?

syrisch

Zondag

Zondag bestelden we eten maar we hadden wel een keer zin in iets anders. In Apeldoorn is dat nog best lastig aangezien 80% van de afhaalrestaurants gedomineerd wordt door pizza- of kebabzaken. Toch zag ik bij Thuisafgehaald dat er een nieuw restaurant was toegevoegd: Syrisch Eten. De menukaart was abracadabra voor me maar ik vond dat juist wel een keer leuk. Met een beetje hulp van Google en een groot deel op de gok deden we een bestelling en wow wat was het lekker! En goedkoop ik. Tim at een mixed grill met waanzinnig vlees dat op de houtskoolgrill was bereid, ik at Kabsah rijst met noten en vlees. Ook super goed van smaak. Verder bestelden we gevulde druivenbladeren en wat deeggerechten (pide-achtig) met vlees en kaas. Zeker voor herhaling vatbaar.

pasta

Maandag

Maandag kookte ik met restjes en dat werd uiteindelijk dit pastagerecht. Schelpjespasta met tomatensaus, half-om-half gehakt, champignons, zontomaatjes, olijven en verse basilicum. Ja, die olijven deden we gewoon door de saus heen ook al vind ik het niet waanzinnig lekker. Af en toe een hapje vind ik best ok en toegegeven, het brengt wel veel smaak aan de saus.

rendang van kip

Dinsdag

Rendang maar dan een beetje anders, dat stond op de planning dinsdag. Ik maakte de Rendang met kippendijen in plaats van rundvlees, dat vond ik net iets lichter en meer geschikt voor het warme weer. Erbij aten we bruine basmatirijst, had ik nog nooit gehad en vond ik ook niet een heel groot succes om eerlijk te zijn, sajoerboontjes en een perfect gekookt (YES!) eitje. Kippendijen in de Rendang is overigens een dikke aanrader.

zoete aardappelsalade

Woensdag

Met een temperatuur van bijna 30 graden in de achtertuin vond ik het echt te warm om heel uitgebreid te eten dus ik maakte een oude bekende: de zoete aardappelsalade. Deze keer met gerookte zalm in plaats van spekjes en warm vlees. Voordeel van de salade is dat ‘ie in no-time klaar is dus ik hoefde niet veel tijd in de keuken door te brengen. Ideaal.

noedelsoep

Donderdag

Helaas liet het weer het donderdag niet toe om nog een keer buiten te eten dus gingen we maar naar binnen. Op de planning: noedelsoep! Ik gaf vorig weekend al aan dat ik daar zin in had en dus zette ik hem voor donderdag op de planning. Lekker met rosbief, vind ik echt perfect vlees voor in de noedelsoep, shiitake, taugé en een eitje. Normaliter doe ik er ook nog paksoi door maar dat was ik vergeten mee te nemen.

sushibowl

Vrijdag

Mijn schoonzusje en ik waren ’s middags bij de sample sale van Penn & Ink N.Y., het modelabel waar Viv voor werkt naast OMF, en ’s avonds hadden Tim en ik een feestje. Ik koos dus voor een maaltijd die snel op tafel stond en licht verteerbaar is en maakte mijn eerste poké bowl. Ik blijf het een sushibowl noemen want daar doet het me simpelweg het meeste aan denken. Het recept voor deze variant komt binnenkort op OMF, hij was zó lekker namelijk.

kipkerrie

Zaterdag

Dat iets wat zo lekker is er zo ranzig uit kan zien, onbegrijpelijk eigenlijk he. Gisteren aten we kip kerrie van kippendijen met prei, champignons en bruine basmati. Was dus echt lekker, op de foto ziet het er alleen niet uit.

Dat was ‘m weer! Hopelijk worden we komende week ook nog getrakteerd op wat fijne zomer- of op z’n minst lentedagen en kunnen we buiten eten. Ik hoop de barbecue echt een keer aan te kunnen steken binnen afzienbare tijd! Wat we verder gaan doen met het eten is nog even puzzelen. Aanstaande woensdag heb ik een afspraak met coach Tobias voor de échte start van de #fitfoodmomchallenge dus vanaf dan is het uit met de pret.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Britt says:

    Die kip kerrie klinkt goed! Ik móet nog steeds eens de zoete aardappel-salade maken, ik heb hem zo vaak zo enthousiast voorbij zien komen dus deze zomer moet het er echt eens van komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close