Wat stond er op tafel week 38 – 2013

Wat was week 38 een leuke week met veel lekker eten. Fijne lunches, gezonde avondeten, experimenteren in de keuken… Zulke weken mogen er regelmatig tussen zitten wat mij betreft! Langzaamaan wordt het weer veel vroeger donker en bovendien ook snel donker, waardoor het schieten van foto’s voor OMF een steeds grotere uitdaging wordt. Gelukkig kan mijn nieuwe 50mm lens heel wat correcties uitvoeren wanneer het op licht aankomt, waardoor de foto’s er nog mee door kunnen. Zie bijvoorbeeld de laatste foto in dit artikel, geschoten in het pikkedonker met enkel een gloeilamp en de televisie als lichtbron. Uiteraard wel wat moeten corrigeren in Photoshop, maar het resultaat mag er best zijn toch? Genoeg gekletst, wat stond erop tafel de afgelopen week? Oja, een iets langere deze week want ik laat je ook wat lunches zien.

paddenstoelenpasteiZondag
Al een paar jaar heb ik van die kleine ovenbestendige pannetjes in de keuken staan. Ik heb ze ooit gekregen voor Kerst maar nog nooit had ik er iets mee gedaan. Tot afgelopen zondag want eindelijk ben ik de keuken in gedoken om een pastei te maken, iets dat ik nog niet eerder heb gemaakt. Ik had niet zoveel zin in een vleespastei en kocht vorige week zaterdag daarom gemengde paddenstoelen op de markt. Uiteindelijk heb ik er op verzoek van Tim nog een beetje pancetta doorheen gedaan. Wauw wat is dit lekker herfst eten! En leuk om te doen ook, door een knapperig bladerdeegkorstje heen tikken om vervolgens daaronder heerlijk romige paddenstoelen te vinden. Jum. Zeker voor herhaling vatbaar.

Maandag

paddenstoelentoastLunch
Lucky me had nog wat paddenstoelen over van de pasteitjes van zondag en die laat ik natuurlijk niet zomaar liggen. Ik maakte een heel simpele lunch door twee donkere meergranenboterhammen te roosteren en in te smeren met een dun laagje YoFresh. Ik bakte de paddenstoelen met een half uitje in een klein beetje zonnebloemolie en bracht dit op smaak met zout, peper en tijm. Paddenstoelen op de toast en smullen maar.

lasagneDiner
Het diner was maandag helaas een stuk minder gezond, ik moest op mijn werk eten. De kok had een (erg lekkere) lasagne klaargemaakt die ik naar binnen heb moeten proppen vanwege de drukte. Niet echt van kunnen genieten dus, jammer!

Dinsdag

garnalen avocadoLunch
Het voordeel van boodschappen moeten doen is dat je jezelf voor de lunch iets verrukkelijks kunt voorschotelen. En dat heb ik dinsdag dan ook gedaan. Ik kocht een vers (zelf te snijden) meergranenbrood bij de Albert Heijn, 100 gram garnaaltjes en een rijpe avocado. En daar maakte ik dit heerlijke broodje mee. Sowieso dat ik dit binnenkort nog een keer ga invoeren, maar dan voor het avondeten. Een lekkere lichte maaltijd maar toch vullend en vooral héél erg lekker. Hij komt over een paar weken voorbij in Super Healthy Sunday.

restjespastaDiner
Avonddienst op dinsdag en dus eten op het werk. We kregen ‘restjespasta’ zoals ik het maar noem met onder andere rucola, cashews, prei, ui en diverse soorten vlees. Heerlijk, maar wederom veel te veel. De sla heb ik allemaal opgegeten, van de pasta kreeg ik ‘slechts’ de helft op. Het is altijd grappig wanneer het restjesdag is op het werk, zo vond ik shoarma maar ook kip en stukjes hamburger in de pasta. Een nogal vreemde combinatie, maar het was wel erg lekker.

Woensdag

meatballsLunch
Afgelopen woensdag had ik vader-dochterdag en ging ik met mijn vader een dagje naar Amsterdam. Dit had ik hem cadeau gegeven voor zijn verjaardag. We brachten eerst een bezoekje aan het Rijksmuseum en gingen in de middag lunchen bij Meatballs. Ik wilde er altijd al een keer heen en aangezien mijn vader een echte carnivoor is, leek het me een geschikte plek om die dag te lunchen. Wat was het héérlijk, absoluut een aanrader voor zowel de lunch als het diner. Ik koos zelf voor de ‘Best of Both Worlds’ met de Garlic Chicken balls met pesto en koos voor couscoussalde, spinazie en aardappelpartjes voor erbij. Pappa ging voor ‘Mix and Match’ en koos voor New York Style Bacon & Cheddar Beef ball, de Dutchies en de dagspecial. We hebben gesmuld.

bloemkoolpuree met varkenshaasDiner
De bloemkool was in de aanbieding bij de Albert Heijn en vaak kan ik hem dan niet laten liggen, ik ben namelijk gek op bloemkool. Ik besloot hem tijdens het boodschappen doen direct dezelfde avond te gebruiken en ik maakte er een bloemkoolpuree met rijst van en serveerde er een varkenshaasje bij. Een lekker lichte maaltijd, meer had ik ook niet nodig na de lunch bij Meatballs.

aardappelsaladeDonderdag
Ah, wat kan ik dat zelf mogen koken toch altijd waarderen wanneer ik in een week alleen maar avonddiensten draai in het hotel. Afgelopen donderdag was wederom een experiment met de salade. Tim is niet zo dol op asperges en op ‘groenvoer’ (hiermee bedoel ik echt véél groene groenten in één gerecht) maar ik maakte toch een behoorlijk groene salade. Ik haalde het recept uit Wat Katie Eet, een kookboek waar jullie nog meer over gaan horen binnenkort, en wauw wat was het verrukkelijk. Aardappelsalade met groene asperges dus en daarbij maakte ik zelf weer eens een gehaktbal. Omdat ik de laatste weken echt voor twee kook had ik niets meer over van de salade en man wat baalde ik daarvan. Gauw weer een keer eten!

pasta pestoVrijdag
Wederom avonddienst op het werk en omdat ik afgelopen dinsdag helaas erg veel last kreeg van het avondeten (ik denk dat er room door de saus zat) en mijn darmen de laatste weken vanwege een chronische darmaandoening sowieso erg snel van streek zijn, heb ik besloten de komende weken zelf avondeten mee te nemen. Buikpijn krijgen om 17.00 uur terwijl je nog de hele avond voor je hebt is verre van ideaal namelijk. Ik stond vrijdag dus om 09.00 uur al mijn avondmaaltje te maken en ik ging voor Pasta pesto met kip, cherrytomaatjes en champignons. ’s Avonds at ik dit gewoon koud op, prima te doen!

chicken teriyaki subZaterdag
Cheatdag op zaterdag! Al moet ik zeggen dat het ‘koken’ voor Fastfood Friday deze week niet eens zo heel slecht was, behalve voor Tim want die had nog een lekker dessert, ha ha. Ik maakte een Chicken Teriyaki Sub waar jullie uiteraard het recept nog voor gaan terugzien. We aten wel pas laat (rond een uur of acht) waardoor het weer wennen was om foto’s te shooten in het donker. Bah, doe mij wat betreft het licht ’s avonds maar de lente of zomer.

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om te zien! Komende week eet ik drie keer buiten de deur, een keer vanwege werk, aankomende donderdag ben ik in Amsterdam en zaterdag een etentje met de familie. Erg veel zin in deze week in ieder geval met donderdag het toppunt: een zakelijke afspraak, een workshop kroketten maken in de Van Dobben fabriek én een kookworkshop van MAGGI. Leuk!

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Joyce says:

  Wat een heerlijke dingen zitten er weer tussen!

 2. cynthia says:

  Komt het recept van de pastei ook binnenkort op de website?

  1. Sabine Author says:

   Ja zeker!

 3. Maxime says:

  Ziet er weer erg lekker uit! Ben ook heel erg benieuwd naar de pastei. Ook de aardappelsalade met asperges, komt hier ook nog een recept van?

  1. Sabine Author says:

   Daar komt ook nog een recept van op de site :)

 4. Hester says:

  Je bent ook echt een foodie in hart en nieren hè, leuk om te zien! Denk trouwens dat je ‘lente of zomer’ bedoelt ipv ‘lente of herfst’ bij zaterdag. Nu ga ik zelf ook eten, heb helemaal honger gekregen joh haha!

  1. Sabine Author says:

   Kun je dat zo goed aan mijn eetplanning zien? Leuk! En je hebt helemaal gelijk, lekker dom. Heb het aangepast!

 5. Anniek says:

  Ik vind het altijd erg leuk om dit artikel te lezen, krijg ik veel inspiratie van! Ziet er ook allemaal weer heerlijk uit! Hoe maak je die bloemkoolpuree eigenlijk? Lijkt me wel interessant! :)

  1. Sabine Author says:

   Dankjewel! Van de bloemkoolpuree komt nog een recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close