Aardappel-preisoep van Julia Child

Alweer een hele poos geleden deelde ik mijn allereerste Julia Child recept. Dat was dit rijstgerecht met courgette. Bij ons thuis viel het gerecht in ieder geval enorm in de smaak en ik geloof bij jullie ook. Ik vond het dus wel weer eens tijd om met een tweede recept aan de slag te gaan. In mijn zoektocht naar recepten van Julia Child is het me opgevallen dat ze vooral heel dol is op zware gerechten. Boter, suiker, veel vet… mevrouw Child was er niet vies van. Vrouw naar mijn hart! Haar aardappel-preisoep die ik vandaag met je ga delen is ook vrij zwaar. Makkelijk om te maken, weinig ingrediënten maar wel ingrediënten als aardappel om de soep te binden en slagroom voor een romige smaak. Ik vind deze soep dan ook ideaal geschikt om te serveren met wat vers brood of een makkelijke salade. Serveer ‘m vooral niet als voorgerecht want ik garandeer je dat je na één kom al aardig vol zit. Genoeg gekletst, mocht je op zoek zijn naar een simpel soepje dan zit je vandaag op OMF goed!

Aardappel-preisoep

Aardappel-preisoep

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

aardappel preisoep

3.73 van 18 stemmen

Aardappel-preisoep van Julia Child

Porties6 personen

Ingrediënten

 • 400 gr prei in ringen
 • 2 teentjes knoflook fijngehakt
 • 350 gr aardappelen in grove stukken
 • 1 liter groentebouillon
 • 100 ml slagroom
 • peper en zout
 • verse bieslook

Instructies

 • Verhit een klontje boter in een soeppan en fruit hierin de prei en knoflook aan tot de knoflook goed begint te geuren.
 • Doe de aardappelen samen met de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan, draai het vuur middelhoog en kook de soep 30 minuten tot de aardappelen zacht zijn.
 • Pureer de soep met behulp van een staafmixer.
 • Schenk de slagroom in de pan en zet de soep op laag vuur. Laat de soep weer even doorwarmen maar laat hem niet meer koken. Breng de soep op smaak met peper en zout en garneer met verse bieslook.

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Ik hou niet zo van prei, maar hier ben ik wel benieuwd naar!

 2. Marleen says:

  Lekker hoor! Ik kook ook stukjes bleekselderij en lente-ui mee. Neem aan dat de aardappels kruimig moeten zijn. Soja-room i.p.v. van slagroom en hij is veganistisch.

 3. Susan says:

  Ik ben vandaag geïnspireerd door dit recept van Julia. Ik heb de soep naar mijn eigen hand gezet door te beginnen in olie ipv boter. Ik gebruik kippenbouillon en kookroom. En ik heb er gehaktballetjes in gedaan. Als hij lekker is bevonden door mij en mijn man dan komt het recept op mijn persoonlijke blog te staan.

 4. Marya says:

  Yummie, ik heb het vanavond gemaakt. Erg lekker!!

 5. 5 sterren
  Heerlijk! En nog genoeg ruimte voor eigen expirimenten. Vooral leuk omdat het snel gaat en weinig werk is, met een heel smakelijk resultaat.

 6. Zeer de moeite waard van het vreselijke werkje van prei schoonmaken, deze preisoep komt bij ons zeker vaker op tafel!

 7. Jan Oostijen says:

  Het was een goed recept en de soep smaakte heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close