15x de lekkerste hapjes voor oudejaarsavond

Nog een paar dagen en het jaar zit erop. Tijd om van kerstinspiratie over te gaan naar hapjes voor oudejaarsavond!

Op oudejaarsdag slaan wij vaak het avondeten over. Meestal beginnen wij aan het eind van de middag met een lekkere borrelplank vol (makkelijke) oudejaarshapjes en die plank wordt dan in de loop van de avond steeds bijgevuld.

En vergeet natuurlijk de zelfgemaakte oliebollen en appelflappen niet, die vinden ook gretig aftrek bij het hele gezin op 31 december.

Hapjes oud en nieuw

Oud en nieuw hapjes hebben we op Ohmyfoodness al veel vaker met je gedeeld. Zo deelde ik in 2017 al eens 10 lekkere hapjes voor oud en nieuw en heb ik ook al eens een verzamelartikel gemaakt met 10x borrelhapjes.

Maar aangezien die artikelen alweer een paar jaar oud zijn en er in de tussentijd véél recepten bijgekomen zijn op de blog, vond ik het tijd voor een upgrade.

Ik heb geprobeerd om een grote variëteit aan hapjes voor oudejaarsavond te verzamelen. Ik merkte tijdens mijn zoektocht dat we behoorlijk wat recepten voor gehaktballetjes hebben gedeeld en hoe lekker die ook zijn: 10 variaties is misschien een beetje overdreven.

Het is dus een mengelmoesje geworden van verschillende hapjes voor oud en nieuw: van zoet, tot hartig, van warm tot koud.

Mini kiptaartjes met brie

Makkelijke oudejaarshapjes

Alle snacks die je zometeen hieronder gaat zijn zijn makkelijke oudejaarshapjes. Ik ga ervan uit dat je een behoorlijke plank wilt maken, zeker als je met meerdere mensen oudejaarsavond viert. Dan is het wel fijn als je niet úren in de keuken staat voor een enkel hapje, toch?

Het feit dat deze oudejaarshapjes makkelijk zijn om te maken, betekent ook dat je ze prima voor jou alleen of je eventuele partner kunt maken. Want ook als je alleen bent op 31 december kun je er prima een feestje van maken.

Flammkuchen hapjes

Flammkuchen TUC

Een gouwe ouwe, dit recept maakte ik ooit eens in opdracht van TUC maar het is nog steeds een leuk borrelhapje. TUC staat nog steeds regelmatig bij mensen op tafel en op deze manier doe je er wat extra’s mee.

Kaasstengels met geitenkaas, honing en parmaham

Kaasstengels met geitenkaas, honing en parmaham

Als ik kaasstengels op tafel zet dan zijn die gegarandeerd als eerste op. Deze zijn gemaakt met geitenkaas, honing en parmaham. Super lekker.

Gefrituurde gevulde eitjes met jalapeno en kaas

Gefrituurde gevulde eitjes met jalapeño en kaas

Eitjes frituren klinkt misschien een beetje gek, maar het is gruwelijk lekker. Een leuke variant op de klassieke gevulde eitjes.

Gefrituurde lasagnebites

Gefrituurde lasagnebites

Als je dan toch al de frituurpan of hete olie op de plaat hebt staan, kun je ook deze gefrituurde lasagnebites maken. Perfect als je, net als wij, borrelen als avondeten.

Cheeseburger pizzarolls

Cheeseburger pizzarolls

Bij iedere borrelplank moeten wij iets van brood hebben. Deze cheeseburger pizzarolls zijn daar een perfect voorbeeld van. Ook weer zo op.

Mini kiptaartjes met brie

Mini kiptaartjes met brie

Ik ben dol op warme hapjes op de borrelplank dus deze mini kiptaartjes met brie zijn ook echt een succes. De brie kun je eventueel vervangen voor andere kaas.

Carpaccio-rolletjes

Carpacciorolletjes

Ben je juist niet zo van de warme snacks, dan zijn deze carpacciorolletjes ook een dikke tip. Makkelijk om te maken en ze vallen waarschijnlijk bij iedereen in de smaak.

Muhammara

Muhammara

Hoogstwaarschijnlijk belanden er wel een paar toastjes op de borrelplank, dus een lekkere dip is dan ook wel op z’n plek. Muhammara is een van mijn favoriete brooddips. Lekker kruidig!

Kipkluifjes met cherry cola

Kipkluifjes met cherry Cola

Je kunt een schaal bittergarnituur rond laten gaan, maar deze kipkluifjes met cherry Cola zullen minstens net zo snel op gaan. Geloof mij maar! Lekker zoet door de cola en goed voor te bereiden.

Geklopte ricotta met geroosterde aardbeien

Geklopte ricotta met geroosterde aardbeien

Ben je meer van de zoete dips van vind je deze geklopte ricotta met geroosterde aardbeien waarschijnlijk ook een succes. Ook dit is een hapje dat je al van tevoren kunt bereiden.

Stracciatella cheesecake

Stracciatella cheesecake

We kunnen het jaar op Ohmyfoodness natuurlijk niet afsluiten zonder cheesecake. Deze stracciatella cheesecake is lekker makkelijk, kost je weinig tijd én kun je al een dag van tevoren maken.

Stroopwafelbrownies

Stroopwafelbrownies

Brownie-lovers in the house? Met brownies kun je alle kanten op; deze stroopwafelbrownies zijn een recente favoriet.

CrostiniBeenhamRoomkaasMosterdHoning ST 3

Crostini beenham met roomkaas, honing-mosterdsaus en tuinkers

Instant feest als je deze crostini’s met beenham op tafel zet toch? Ze zien er zo gezellig uit!

Witte chocolatechip en pecannoten sneeuwballen

Witte chocolatechip en pecannoten sneeuwballen

De kans dat er in Nederland sneeuw ligt met oud en nieuw is klein, dus we moeten zelf maar aan de slag met sneeuwballen! Het zijn een soort koekballetjes met witte chocolade en pecannoten, mega lekker.

hapjes oud en nieuw

Partydonuts uit de Airfryer

Tot slot sluiten we deze lijst af met partydonuts! De lekkerste donuts moet je eigenlijk frituren maar deze maakte ik klaar in de Airfryer. Zien ze er niet onwijs gezellig uit? Ik word er zo blij van!

Rest mij alleen nog om te zeggen: véél succes met kiezen. Ik ben benieuwd hoe jullie oud en nieuw gaan vieren!

Bewaar dit artikel op Pinterest!

Deze recepten opslaan zodat je ze altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

makkelijke oudejaarshapjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close