Warme partysnack: Flammkuchen TUC

Tim en ik zetten graag een schaaltje TUC op tafel tijdens de borrel of een feestje. Samen met wat smeerseltjes want hoewel ze zo al lekker zijn om te eten – worden ze nóg lekkerder wanneer je ze besmeert met iets. Des te leuker vond ik het toen ik benaderd werd voor Top Your TUC: lekkere toppings voor op TUC dus. Omdat de standaard koude toppings de revue allemaal wel hebben gepasseerd, leek het mij leuk om iets verder te gaan en daarom maakte ik Flammkuchen TUC. Jawel! Alle toppings die je normaal gesproken op een Flammkuchen zou mikken, maar dan op een TUCje. Resultaat? Een super lekkere warme partysnack waarvan ik zeker weet dat de schaal bij de eerste ronde al leeg is. Want zeg nou zelf? Hoe leuk ziet zo’n schaal Flammkuchen snackjes eruit?

De Flammkuchen TUC kosten je nauwelijks tijd qua bereiding maar zorg er wel voor dat je ze vers op het moment zelf maakt. De TUCjes komen nog heerlijk knapperig uit de oven, maar langer dan een half uur moet je ze eigenlijk niet willen laten staan. Door de crème fraîche wordt de TUC uiteindelijk wat zachter en dat zou zonde zijn, juist dat krokante is namelijk erg lekker.

Gezien de toppings van Flammkuchen heb ik ervoor gekozen om TUC Bacon en TUC Cheese te gebruiken, de perfecte smaakcombinatie vind ik zelf, maar ieder andere smaak TUC kun je ook prima gebruiken. Ook fijn: de receptuur van TUC is verbeterd, ze worden nu in zonnebloemolie gebakken.

Ik ben benieuwd wat je van mijn topping-idee vindt en waar ik ook nieuwsgierig naar ben: wat zijn jouw favoriete TUC toppings? Deel jouw creaties via #TOPYOURTUC, dan kan ik ze terugvinden. Goed, tijd voor het recept!

Flammkuchen TUC

Flammkuchen TUC

Flammkuchen TUC

In samenwerking met TUC

3.67 van 12 stemmen

Warme partysnack: Flammkuchen TUC

Porties20 stuks

Ingrediënten

  • 20 stuks TUC Bacon of TUC Cheese
  • 50 gr crème fraiche
  • 125 gr spekblokjes
  • 1/2 witte ui in halve ringen
  • 30 gr geraspte mozzarella
  • gedroogde of verse bieslook

Instructies

  • Verwarm de grillstand van de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Bak de spekjes en de halve uiringen in een droge koekenpan tot de spekjes knapperig zijn en de ui zacht.
  • Laat de gebakken spekjes en de ui goed uitlekken op een vel keukenrol.
  • Smeer de bovenkanten van de TUC in met crème fraîche en verdeel hier de spekjes en ui overheen. Strooi vervolgens de geraspte mozzarella over de TUC.
  • Verdeel de TUC over de bakplaat en schuif deze 1 - 2 minuten onder de hete grill tot de kaas gesmolten is.
  • Garneer de Flammkuchen TUC met bieslook en serveer ze direct.

Join the Conversation

  1. Kan je de toppings ook al in de middag bakken? Zo gek om op een verjaardag nog te gaan bakken ;)

    1. Ja hoor, dat kan prima. Wel pas op het laatst op de de TUC doen, anders worden de crackers zacht.

  2. Samantha says:

    Wat een leuk hapje. Kun je de tucs al wel eerder besmeren? En later in de oven doen met toppings of is het dan niet meer krokant te grillen?

    1. Als je de Tucs al eerder besmeert worden de crackertjes zacht. Dus echt pas op het laatste moment doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close