Warme partysnack: Flammkuchen TUC
Wedden dat de schaal met deze Flammkuchen TUC hapjes in no-time leeg is op een feestje? Bite size Flammkuchen op een klassiek crackertje. Beter wordt het niet.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: borrelhapje
Keuken: Hollands
Trefwoord: borrelhapje, flammkuchen, partysnack, TUC
Servings: 20 stuks
Koekenpan
bakplaat met bakpapier
- 20 stuks TUC Bacon of TUC Cheese
- 50 gr crème fraiche
- 125 gr spekblokjes
- 1/2 witte ui in halve ringen
- 30 gr geraspte mozzarella
- gedroogde of verse bieslook
Verwarm de grillstand van de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
Bak de spekjes en de halve uiringen in een droge koekenpan tot de spekjes knapperig zijn en de ui zacht.
Laat de gebakken spekjes en de ui goed uitlekken op een vel keukenrol.
Smeer de bovenkanten van de TUC in met crème fraîche en verdeel hier de spekjes en ui overheen. Strooi vervolgens de geraspte mozzarella over de TUC.
Verdeel de TUC over de bakplaat en schuif deze 1 - 2 minuten onder de hete grill tot de kaas gesmolten is.
Garneer de Flammkuchen TUC met bieslook en serveer ze direct.