Fastfood Friday: Pizza pastaschotel

Jullie weten het inmiddels wel: ik hou ervan om twee gerechten tot één te combineren. Een Big Mac ovenschotel, een Taco ovenschotel, in mijn Guilty Pleasures Kookboek staat zelfs een Cheeseburger ovenschotel. Niets is me eigenlijk te gek! In deze Fastfood Friday doe ik het trucje weer en maak ik een Pizza Pastaschotel. Ik neem al mijn favoriete pizzatoppings en verwerk deze in een pastagerecht. Even de oven in met flink wat kaas en je hebt in no-time de perfecte start van je weekend op tafel staan. Worden we blij van toch? Eventuele leftovers kun je de volgende dag prima opwarmen in de pan en serveren met wat ketchup en extra kaas. Want er zit nooit genoeg kaas op een pizza of in een pastagerecht, toch?


Klik hier als je de video niet kunt zien

Pizza pastaschotel
Pizza pastaschotel

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Pizza Pastaschotel

3.80 van 5 stemmen

Fastfood Friday: Pizza pastaschotel

Porties4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr fussili
  • 1 rode ui - in halve ringen
  • 1 tl knoflookpasta - of 2 teentjes fijngehakt
  • 250 gr champignons - in plakjes
  • 100 gr ham - in plakjes
  • 2 blikken tomatenblokjes - 800 gr
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 150 gr salami
  • 100 gr Parmezaanse kaas - geraspt of geschaafd
  • 150 gr mozzarella - geraspt
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een grote ovenschaal in.
  • Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de pasta in 9 minuten beetgaar. Giet de pasta af.
  • Maak ondertussen de tomatensaus door de knoflookpasta en rode ui in een koekenpan aan te fruiten.
  • Voeg de champignons toe en bak deze mee tot ze beginnen te slinken. Doe dan ook de plakjes ham in de pan.
  • Schenk de tomatenblokjes in de pan en voeg hier wat zout en de Italiaanse kruiden aan toe. Roer goed door en laat de saus 5-7 minuten zachtjes pruttelen.
  • Schep de gaargekookte pasta in de pan met tomatensaus en voeg hier de helft van de Parmezaanse kaas aan toe. Roer het geheel goed door en stort vervolgens alles in de ovenschaal.
  • Strooi de rest van de Parmezaanse kaas en de mozzarella over de bovenkant van het pastagerecht. Verdeel ook de plakjes salami over de ovenschaal.
  • Zet de ovenschaal 10 - 15 minuten in het midden van de oven, net zolang tot de mozzarella helemaal gesmolten is.

Join the Conversation

  1. Angela says:

    Heerlijk! En wat een mooie foto’s! Kan niet wachten tot mijn oven het weer doet…

  2. Heerlijk. Ik weet alleen niet waar ik van die mooie kleine salami plakjes kan kopen..

    1. Sabine Author says:

      Ik heb ze gewoon bij Albert Heijn gekocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close