No bake stracciatella cheesecake

Stracciatella kennen we allemaal als ijssmaak of wellicht heb je mijn stracciatella cake wel eens gezien. Ik vind het een van de lekkerste smaken ijs die er is. Sowieso omdat ik dól ben op vanilleijs maar de grove chocoladechunks maken het nog net even iets lekkerder. Deze no bake stracciatella cheesecake doet me écht aan het schepijs denken. Romig cheesecakebeslag, gevuld met grove chunks chocolade. Beter kan het bijna niet worden!

Mocht je vaker mijn no bake cheesecakerecepten hebben gelezen, dan is het je wellicht opgevallen dat ik in de ingrediëntenlijst altijd naturel roomkaas van een A-merk opneem. Dit doe ik bewust. Goedkopere naturel roomkazen bevatten doorgaans namelijk iets meer vocht en dit zorgt ervoor dat de cheesecake minder goed opstijft. Voor gebakken cheesecakes is dit geen probleem; daar zitten immers meerdere ingrediënten in die zorgen voor een stevige cheesecake, maar bij no bake cheesecakes moet je het voornamelijk van de roomkaas hebben. Hoe (relatief gezien) minder vocht die kaas dan bevat, hoe steviger het eindresultaat. En je wil natuurlijk geen cheesecake hebben die als een pudding in elkaar zakt zodra je de springvorm verwijderd, toch?

Omdat ik grove chunks chocolade zo lekker vind in deze stracciatella cheesecake, heb ik ervoor gekozen om zelf een chocoladereep te hakken. Dit hoeft helemaal niet zo netjes; wat variatie in de stukken is juist heel lekker. Heb je geen zin om aan de slag te gaan met een hele reep en een groot mes, kies dan voor bakvaste chocolate chips. Werkt ook prima!

Stracciatella cheesecake

 

4 van 1 stem

No bake stracciatella cheesecake

Liefhebbers van stracciatella ijs moeten deze no bake stracciatella cheesecake ook zeker eens proberen. Romige cheesecake met grove chocoladechunks; beter wordt het niet.
Porties1 taart (24 cm)
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Opstijven 6 uur
Totale tijd 6 uur 30 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 4 dagen

Benodigdheden

  • 1 springvorm (24 cm)
  • Foodprocessor
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

  • 200 g chocolatechip cookies
  • 75 g boter
  • 600 g naturel roomkaas - A-merk
  • 100 g poedersuiker
  • 1 tl vanille-aroma
  • 150 ml slagroom
  • 1 zakje Klopfix
  • 100 g pure chocolade

Instructies

  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en de randen eventueel met acetaat folie.
  • Maal de chocolatechip cookies in een foodprocessor fijn of sla erop met een deegroller.
  • Smelt de boter en schep de koekkruimels door de gesmolten boter. Stort de bodemmix in de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
  • Klop voor het cheesecakebeslag de roomkaas met de poedersuiker en vanille-aroma even op. Voeg de slagroom en Klopfix toe en klop het geheel op tot een stevig, egaal beslag.
  • Hak de pure chocolade in grove stukken en schep deze door het cheesecakebeslag.
  • Stort het cheesecakebeslag in de springvorm, strijk de bovenkant glad en laat de taart 6 uur in de koelkast opstijven.
Gang: dessert, taart
Keuken: Amerikaans, Italiaans
Trefwoord: cheesecake, chocolade, no bake cheesecake, stracciatella, vanille

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Stracciatella cheesecake

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2022 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close