Fastfood Friday: Stracciatella cake met chocolatechip frosting

Als ik in de zomer bij een Italiaanse ijssalon een ijsje wil halen heb ik altijd een beetje keuzestress want er zijn zóveel smaken die ik lekker vind! Tijdens onze laatste vakantie in Italië, wat inmiddels al veel te lang geleden is als je het mij vraagt, hadden ze ook stracciatella ijs: van dat heerlijke roomijs met dikke chocolade chunks. Ik ben met ijs altijd al gauw tevreden als de basis uit (vanille)roomijs bestaat dus ja, stracciatella vind ik heerlijk. Ik kwam een paar keer op Pinterest een cake tegen met heel veel mini chocolatechips en op de een of andere manier deed dit me altijd denken aan stracciatella-ijs. Ik besloot er een eigen draai aan te geven een een stracciatella cake met chocolatechip frosting te maken. Voor deze cake is het belangrijk dat je bakvaste chocolatechips gebruikt. Doe je dit niet dan gaat de chocolade tijdens het bakken van de cake teveel smelten en heb je niet die leuke spikkeltjes in de cake. Ik kocht mijn bakvaste chocolatechips bij Baktotaal Bouwhuis, van het merk Brand New Cake. Voor wat betreft prijs/kwaliteit-verhouding is dit ook de beste deal die ik heb kunnen vinden. Deze bakvaste mini chocolatechips kun je ook van Dr. Oetker in de supermarkt vinden, maar dan moet je er best duur aan en als het niet nodig is… is dat toch een beetje zonde!

Stracciatella cake

No ratings yet

Stracciatella cake met chocolatechip frosting

Niet zomaar een chocolatechip cake maar eentje met een heerlijk roomkaasglazuur. Gebruik bakvaste chocolatechip om deze Stracciatella cake er nog mooier uit te laten zien.
Porties1 cake (25cm)
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
afkoelen 1 uur
Totale tijd 2 uur 10 minuten
Waar te bewaren zonder glazuur: buiten de koelkast, met glazuur in de koelkast
Hoelang te bewaren 4 dagen buiten de koelkast zonder glazuur, 2 dagen met glazuur in de koelkast

Benodigdheden

  • cakeblik (25 cm)
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

Cake

  • 200 g ongezouten roomboter - zacht
  • 200 g kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 100 g bakvaste chocolatechips

Chocolatechip frosting

  • 200 g roomkaas - op kamertemperatuur
  • 150 g poedersuiker
  • 75 g boter - zacht
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 g mini chocolatechips

Instructies

  • Begin met het maken van de cake. Verwarm hiervoor de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte. Vet het cakeblik in en bekleed deze met een vel bakpapier.
  • Klop de boter met de suiker romig en voeg vervolgens een voor een de eieren toe.
  • Doe het vanille-extract in de kom en klop dit nog even mee.
  • Doe het zelfrijzende bakmeel samen met het zout bij de natte ingrediënten en spatel dit tot een egaal cakebeslag.
  • Spatel tot slot de chocolatechips door het beslag.
  • Schep het cakebeslag in de cakevorm en bak de cake in het midden van de oven in 60 minuten gaar. Laat de cake volledig afkoelen.
  • Klop voor het glazuur de roomkaas, poedersuiker, boter en vanille-extract tot een klontvrij geheel.
  • Spatel de mini chocolatechips door het glazuur en verdeel het glazuur over de bovenkant van de cake.
Gang: snack, tussendoortje
Keuken: Italiaans
Trefwoord: cake, chocolatechip, roombotercake, roomkaasglazuur, stacciatella

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Stracciatella cake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close