Stracciatella cake met chocolatechip frosting
Niet zomaar een chocolatechip cake maar eentje met een heerlijk roomkaasglazuur. Gebruik bakvaste chocolatechip om deze Stracciatella cake er nog mooier uit te laten zien.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur
afkoelen1 uur uur
Totale tijd2 uur uur 10 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Italiaans
Trefwoord: cake, chocolatechip, roombotercake, roomkaasglazuur, stacciatella
Servings: 1 cake (25cm)
cakeblik (25 cm)
elektrische (hand)mixer
Cake
- 200 g ongezouten roomboter - zacht
- 200 g kristalsuiker
- 4 eieren
- 1 tl vanille-extract
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- snuf zout
- 100 g bakvaste chocolatechips
Chocolatechip frosting
- 200 g roomkaas - op kamertemperatuur
- 150 g poedersuiker
- 75 g boter - zacht
- 1 tl vanille-extract
- 100 g mini chocolatechips
Begin met het maken van de cake. Verwarm hiervoor de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte. Vet het cakeblik in en bekleed deze met een vel bakpapier.
Klop de boter met de suiker romig en voeg vervolgens een voor een de eieren toe.
Doe het vanille-extract in de kom en klop dit nog even mee.
Doe het zelfrijzende bakmeel samen met het zout bij de natte ingrediënten en spatel dit tot een egaal cakebeslag.
Spatel tot slot de chocolatechips door het beslag.
Schep het cakebeslag in de cakevorm en bak de cake in het midden van de oven in 60 minuten gaar. Laat de cake volledig afkoelen.
Klop voor het glazuur de roomkaas, poedersuiker, boter en vanille-extract tot een klontvrij geheel.
Spatel de mini chocolatechips door het glazuur en verdeel het glazuur over de bovenkant van de cake.