No bake stracciatella cheesecake
Liefhebbers van stracciatella ijs moeten deze no bake stracciatella cheesecake ook zeker eens proberen. Romige cheesecake met grove chocoladechunks; beter wordt het niet.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Opstijven6 uur uur
Totale tijd6 uur uur 30 minuten min
Gang: nagerecht
Keuken: Amerikaans, Italiaans
Trefwoord: cheesecake, chocolade, no bake cheesecake, stracciatella, vanille
Servings: 1 taart (24 cm)
1 springvorm (24 cm)
Foodprocessor
elektrische (hand)mixer
- 200 g chocolatechip cookies
- 75 g boter
- 600 g naturel roomkaas - A-merk
- 100 g poedersuiker
- 1 tl vanille-aroma
- 150 ml slagroom
- 1 zakje Klopfix
- 100 g pure chocolade
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en de randen eventueel met acetaat folie.
Maal de chocolatechip cookies in een foodprocessor fijn of sla erop met een deegroller.
Smelt de boter en schep de koekkruimels door de gesmolten boter. Stort de bodemmix in de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
Klop voor het cheesecakebeslag de roomkaas met de poedersuiker en vanille-aroma even op. Voeg de slagroom en Klopfix toe en klop het geheel op tot een stevig, egaal beslag.
Hak de pure chocolade in grove stukken en schep deze door het cheesecakebeslag.
Stort het cheesecakebeslag in de springvorm, strijk de bovenkant glad en laat de taart 6 uur in de koelkast opstijven.