Crostini beenham met roomkaas, honing-mosterdsaus en tuinkers

Het liefst eet ik veeeeel lekkere dingen tijdens oudejaarsavond. Beter gezegd; ik prop mezelf eigenlijk gewoon vol met oliebollen, hartige snacks, appelflappen en andere dingen, en dat allemaal door elkaar. Dus een diner dat bestaat uit allemaal verschillende hapjes zou voor mij perfect zijn. Ideaal ook, voor een borrelavond zoals oudejaarsavond. Gewoon een heleboel lekkere dingen bij elkaar verzinnen, misschien wat voorbereiding zodat je niet de hele avond in de keuken staat en voor de rest gewoon lekker genieten van al die verschillende hapjes.

En beenham, dat is dus iets wat tijdens de feestdagen eigenlijk niet mag ontbreken. Misschien heeft er al een gegrilde variant op tafel gestaan tijdens de kerstdagen, hartstikke lekker! Maar nu kiezen we voor de makkelijke variant (want; niet te lang in de keuken). Mínstens zo smaakvol, en al helemaal in combinatie met roomkaas, honing-mosterd en tuinkers.

Je maakt deze crostini’s in een handomdraai. Terwijl de sneetjes stokbrood grillen in de oven, maak je de honing-mosterd saus en knip je de tuinkers. Vervolgens beleggen, en direct serveren.

No ratings yet

Crostini beenham met roomkaas, honing-mosterdsaus en tuinkers

Porties14 stuks
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Waar te bewaren Niet, direct serveren.

Ingrediënten

  • 1 luxe stokbrood om af te bakken
  • 1 teen knoflook geraspt
  • een paar el olijfolie
  • 150 gram gegrilde beenham van de versafdeling
  • roomkaas
  • tuinkers
  • 1,5 el honing
  • 2 el grove mosterd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stokbrood in sneetjes.
  • Meng de knoflook met de olie in een klein bakje, en smeer ieder stokbroodje aan 1 kant in met het mengsel. Schuif daarna in de oven (op een rooster) voor 5-7 minuten.
  • Ondertussen meng je de honing met de mosterd.
  • Wanneer de stokbroodjes klaar zijn besmeer je ze met wat roomkaas. Beleg ze met wat beenham, verdeel de honing-mosterd erover en maak af met een beetje tuinkers. Serveer direct.
Gang: borrelhapje
Trefwoord: borrel, borrelhapje, crostini, stokbroodje

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close