Geklopte ricotta met geroosterde aardbeien

Op OMF heb ik de laatste tijd al wat vaker geklopte feta aan je laten zien (zie bijv. deze hummus & geklopte fetadip of geklopte feta met citroen; YUM!), maar ricotta is ook zo’n soort kaas dat zich er uitstekend voor leent om opgeklopt te worden. Geklopte ricotta is bijna vergelijkbaar met een hele dikke yoghurt. Zeker als je de ricotta iets zoeter maakt met een lepel honing heb je echt een waanzinnig lekkere zoet dip die top is om te serveren met toast of crackertjes. Aangezien de aardbeien volop verkrijgbaar zijn, fleurde ik de geklopte ricotta op met geroosterde aardbeien.

Als je aardbeien nog nooit hebt geroosterd dan raad ik je aan om dat zo snel mogelijk te doen – haha. Zeker met de zoete aardbeien die je nu overal vindt, creëer je echt een waanzinnig lekker resultaat. Door toevoeging van de vanille-extract en vanillesuiker worden de geroosterde aardbeien extra zoet en ontstaat er een heerlijke aardbeiensiroop die qua smaak bijna een beetje aan zoete jam doet denken. Heel erg lekker en dik de moeite waard om eens te maken dus. Niet alleen voor deze dip maar ook als vulling voor taart lijkt het me heerlijk.

Geklopte ricotta met geroosterde aardbeien

Geklopte ricotta met geroosterde aardbeien

No ratings yet

Geklopte ricotta met geroosterde aardbeien

Deze geklopte ricotta met geroosterde aardbeien is de perfecte zomerdip. Lekker zoet en daardoor heerlijk om te dippen met toast of crackertjes.
Porties400 g dip
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Hoelang te bewaren bij voorkeur direct serveren

Benodigdheden

  • foodprocessor of hakmolen
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 400 g aardbeien - gehalveerd, kroontje verwijderd
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 g kristalsuiker
  • 400 g ricotta
  • 1 el honing

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Doe de aardbeien, vanille-extract en kristalsuiker in een kom en schep even goed om.
  • Verdeel de aardbeien over de bakplaat en rooster de aardbeien in 25-30 min helemaal zacht.
  • Doe de ricotta samen met de honing in een foodprocesser en maal het geheel tot een luchtige, romige dip.
  • Schep de geklopte ricotta in een diep bord en verdeel de geroosterde aardbeien met de siroop er overheen. Serveer direct.
Gang: bijgerecht
Trefwoord: aardbeien, brooddip, dipsaus, geklopte ricotta, geroosterde aardbeien, ricotta, zoete dip, zomerdip

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Geklopte ricotta met geroosterde aardbeien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close