Hummus & geklopte fetadip

Vorig jaar deelde ik voor het eerst een recept voor geklopte feta. Lekker met knoflook en citroen, een perfecte brooddip voor zomerse maanden. Nu vind ik het zelf altijd wel fijn als er iets te kiezen is, als je smaakpapillen worden uitgedaagd zeg maar. En daarom maakte ik deze hummus & geklopte fetadip. Dat is een mixje van zijdezachte hummus met romige opgeklopte feta; voorzien van een paar heerlijke toppings. Ik heb het bestempeld tot de lekkerste brooddip van het jaar! Ik ben benieuwd of jij dat ook vindt.

Deze brooddip is het lekkerst om zo snel mogelijk te eten vind ik zelf. Dan is de geklopte feta nog heel romig namelijk en de hummus vrij subtiel van smaak. Uiteraard kun je de dip goed bewaren maar je zult merken dat met name de fetadip dan wat steviger wordt en de knoflook een stuk sterker te proeven gaat zijn in zowel de feta als de hummus. Wil je dip bewaren, doe dit dan luchtdicht in de koelkast. Daar is ‘ie zo’n 3 dagen houdbaar.

Eén van de toppings die ik heb gebruikt is crispy chili olie, deze om precies te zijn. Dit is niet simpelweg crispy chili in olie maar er zitten ook sojaboontjes en uitjes in. Súper lekker en anders dan de naam doet vermoeden, niet heel pittig. Het is een smaakmaker die over heel veel gerechten lekker is, dus sla zeker een pot in.

hummus & geklopte fetadip

hummus & geklopte fetadip

No ratings yet

Hummus & fetadip

De award voor de lekkerste brooddip van het jaar gaat naar deze hummus & geklopte fetadip als je het mij vraagt. Extra lekker dankzij toppings als crispy chiliolie en sesamzaadjes.
Porties400 gram dip
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Benodigdheden

  • foodprocessor of hakmolen

Ingrediënten

Hummus:

  • 200 g kikkererwten - uit blik
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el tahin
  • 4 el olijfolie
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 tl komijnpoeder
  • peper en zout

Geklopte feta

  • 100 g ricotta
  • 150 g feta
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • zwarte peper

Toppings

  • 2 el crispy chili olie
  • 1 tl geroosterde sesamzaadjes (zwart en wit)
  • 1 el fijngehakte peterselie

Instructies

  • Doe voor de hummus alle ingrediënten in de foodprocessor en maal dit helemaal fijn. Doe hetzelfde met alle ingrediënten voor de geklopte feta.
  • Schep beide dips op een bord en laat ze een beetje in elkaar overlopen.
  • Top de brooddip af met crispy chili olie, geroosterde sesamzaadjes en fijngehakte peterselie.
Gang: bijgerecht
Trefwoord: bijgerecht, brooddip, crispy chili olie, dip, dipsaus, geklopte feta, Hummus

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

hummus & geklopte fetadip

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close