Hummus & fetadip
De award voor de lekkerste brooddip van het jaar gaat naar deze hummus & geklopte fetadip als je het mij vraagt. Extra lekker dankzij toppings als crispy chiliolie en sesamzaadjes.
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd15 minuten min
Gang: bijgerecht
Trefwoord: bijgerecht, brooddip, crispy chili olie, dip, dipsaus, geklopte feta, Hummus
Servings: 400 gram dip
Hummus:
- 200 g kikkererwten - uit blik
- 1 teentje knoflook
- 1 el tahin
- 4 el olijfolie
- sap van 1/2 limoen
- 1 tl komijnpoeder
- peper en zout
Geklopte feta
- 100 g ricotta
- 150 g feta
- 1 teentje knoflook
- 1 el olijfolie
- zwarte peper
Toppings
- 2 el crispy chili olie
- 1 tl geroosterde sesamzaadjes (zwart en wit)
- 1 el fijngehakte peterselie
Doe voor de hummus alle ingrediënten in de foodprocessor en maal dit helemaal fijn. Doe hetzelfde met alle ingrediënten voor de geklopte feta.
Schep beide dips op een bord en laat ze een beetje in elkaar overlopen.
Top de brooddip af met crispy chili olie, geroosterde sesamzaadjes en fijngehakte peterselie.