Marokkaanse kip uit de tajine

Toen ik in mei van dit jaar een bezoek bracht aan de Oosterse Bazaar in Beverwijk kreeg ik een tajine mee. Je hebt al kunnen lezen hoe deze ‘pan’ werkt en waarom het een geliefd object is in veel landen. Toen ik hem voor het eerste gebruikte maakte ik Marokkaanse kip uit de tajine en dat viel zo goed in de smaak, dat ik nu het recept met jullie wil delen. Heerlijk om te serveren met vers brood om in de saus te dippen! 

marokkaanse kip

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 2 kipfilets
 • 1 grote ui
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 eetlepel ras el hanout*
 • ½ eetlepel gedroogde koriander
 • 2 tomaten
 • verse peper en zeezout
 • olijfolie

*Ras el Hanout is een typisch Marokkaanse kruidenmix. Verkrijgbaar bij de grotere supermarkten of Marokkaanse winkels.

1. Hak de knoflook grof en rasp de ui met een grove rasp. Verhit een beetje olijfolie in de tajine en bak hierin de ui en de knoflook gedurende vijf minuten.

2. Snijd de kip in blokjes en voeg dit na vijf minuten aan de ui en knoflook toe. Voeg ook de ras el hanout en de koriander toe. Bak gedurende vijf minuten goed door.

3. Rasp ondertussen vast de tomaat.

4. Voeg de geraspte tomaat met het tomatensap dat door het raspen is ontstaan toe aan de kip en breng het geheel op smaak met peper en zout.

5. Zet de deksel op de tajine en draai het vuur laag. Laat het gerecht in circa en halfuur garen. Mocht je meer of grotere stukken kip gebruiken, laat de tajine dan zeker een uur op het vuur staan.

Om eerlijk te zijn was dit mijn eerste ervaring met de tajine maar ook met de ras el hanout. En wauw, ik ben verkocht. Wat een heerlijke smaken! Ik vond het koken met de tajine ook echt een leuke ervaring en ga hem zeker vaker tevoorschijn halen. Wel koop ik eerst een grotere, want deze was toch wel erg klein.

Hebben jullie al eens met/uit een tajine gekookt?

marokkaanse kip

marokkaanse kip

Join the Conversation

 1. Hester says:

  Mijn oom heeft er een maar ik heb er nog nooit uit gegeten volgens mij haha. Ik krijg wel direct honger van deze foto’s ook al zit ik nog aan mijn ontbijt!

 2. Marije says:

  Ik hou van gerechten uit de tajine! Onlangs heb ik ook Ras el Hanout gekocht en ik ben heel erg benieuwd naar de smaak ervan! Wist je trouwens dat vegetarische gerechten uit de tajine ook ontzettend lekker zijn? Aardappel, koolraap, wortels, doperwtjes, ui, tomaat en courgette met een berg kruiden. Yoghurtsausje erbij en klaar is kees.

 3. Silke says:

  Hier wordt er regelmatig gekookt in de tajine. Vooral zeven groenten tajine staat hier heel veel op het menu.

 4. Joyce says:

  Lijkt me heerlijk! Helaas heb ik zelf geen tajine

 5. Maxime says:

  Toevallig zag ik dat de tajine’s bij de Xenos 40% korting hebben deze week!

 6. Karin Middelwaart says:

  ik heb het recept uit geprobeerd en damn!!!! wat is dit lekker zeg.
  Zal hier vaak gegeten worden en ik ben gelijk gemotiveerd om andere recepten uit te proberen met de tajine.

 7. De kip staat nu in de tajine. Ben benieuwd! Bedankt voor het recept #firsttry

 8. Heb het recept, nu 2 keer gemaakt. Op de foto is het recept geel, bij mij niet, hoe kan dit. wat doe ik verkeerd.

  1. ellouisa says:

   Sorry dat ik misschien even antwoord geef, maar dat kan komen omdat er heel veel verschillende ras el hanouts zijn. Je hebt mixen die naar rood neigen, anderen zijn gelig en weer andere zijn bruin.

 9. Magda De Gryse says:

  Wat is volgens jou de ideale grootte ?

 10. Inaaya says:

  Tipje, wil je een tajine kopen, beter bij de “Marokanen kopen” VEEL goedkoper dan bij de Belgische winkels. Voor 30 euro ongeveer heb je echt al een grote tajine, bij de Marokanen

 11. Inaaya says:

  Het beste is dat je in schat, met hoeveel personen je altijd eet. Eigenlijk zo groot heb je nodig als je zelf thuis je pan gebruikt om vlees in te bakken.. En je moet zien dat de aardappelen er nog langs kunnen of op het vlees kan liggen. Als je die schatting maakt zit je goed

 12. Kim Meijers says:

  Al een hele tijd hadden we een tajine in de kast staan maar nooit gebruikt. Kwam er maar niet van… Het onbekende hè?! Daar moet je even de tijd voor nemen. ThnX voor dit recept een goede om mee te beginnen!

 13. Ik ga het proberen. Ziet er lekker uit.

 14. Hennie says:

  Al een paar keer gemaakt en de dames zijn en blijven enthousiast. Een blijvertje!

 15. Yvonne says:

  Hallo,

  Wat zou lekker zijn om erbij te eten? Couscous? rijst? of nog een salade erbij

  1. Sabine Author says:

   Couscous lijkt me hier heel lekker bij!

 16. Mandy says:

  Helaas kan mijn tajine alleen in de oven gebruikt worden, ik heb tot op heden nog geen recept gevonden hiervoor :( Ik zou de tajine graag willen gebruiken hebben jullie misschien een recept of tips?

  1. Carolyn says:

   Ik heb dit recept met een tajine uit de oven gemaakt en het was heerlijk. Oven op 160 graden. Ik heb de tajine ruim een half uur in de oven gezet. Ik heb een wat kleinere tajine ( zoals op de foto van dit recept).
   Ik ga het nu voor de 2de keer maken, echt een heerlijk recept!

   1. Hoe heb je dat gedaan? Zonder eerst aanbakken?

   2. Sabine Author says:

    Alles in de tajine bakken :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close