Gegrilde witte asperges met kruidenvinaigrette

Worden jullie al gek van mijn recepten met witte asperges? Ik hoop het niet want zolang het seizoen duurt ga ik er nog wel even mee door hoor. Ik ben echt zo’n witte aspergefanaat en zodra het seizoen er is eet ik ze het liefst iedere week. Gelukkig heb ik Tim er ook aan kunnen laten wennen (die was er eerst niet zo heel weg van) en eet hij ze ook rustig wekelijks. FIJN! In de afgelopen jaren heb ik al aardig wat recepten met witte asperges de revue laten passeren maar ik denk dat het recept dat ik vandaag met je ga delen wel een van mijn favorieten is. Ze lijken het meest op de klassieke manier van bereiden maar toch met een, hele fijne en lekkere, twist. Deze gegrilde witte asperges met kruidenvinaigrette vormen een perfect lentemaaltje. Het ziet er enorm vrolijk uit op het bord en de smaak is waanzinnig.

Wat heb je nodig? (2 personen) 

 • 500 gram witte asperges
 • 2 eieren
 • evenveel plakjes ham als asperges
 • peper en zout

Voor de vinaigrette:

 • 3 eetlepels olijfolie
 • 1 eetlepel witte wijazijn
 • 1 theelepel mosterd
 • verse peterselie
 • verse bieslook
 • verse dille
 • peper en zout

1. Roer voor de vinaigrette alle ingrediënten door elkaar. Zorg ervoor dat je de verse kruiden goed fijnhakt voordat je ze door de olie, mosterd en azijn roert. Zet de vinaigrette even apart.

2. Schil de asperges en verwijder het houtige deel aan de onderkant. Kook de asperges in een grote pan bijna gaar.

3. Rol de asperges in de plakjes ham en grill ze in een grillpan tot ze mooie streepjes krijgen en helemaal gaar zijn geworden.

4. Leg de gegrilde witte asperges op een bord en schenk de vinaigrette over de asperges.

5. Prak de eieren met een vork en verdeel het ei over de asperges.

6. Bestrooi het gerecht met peper en zout en eventueel met extra gehakte verse kruiden.

Ik serveerde er gekookte aardappeltjes bij die ik na het koken door het restant vinaigrette heb gehusseld. Ook heb ik er wat extra peper, zout en een beetje truffelolie aan toegevoegd. Leuke manier om gekookte aardappels wat op te fleuren!

Gegrilde witte asperges met kruidenvinaigrette

Join the Conversation

 1. MARIJKE says:

  Lekker dit recept! Ik heb serieus nog nooit gekookt met asperges. Snel eens doen!

 2. Margot says:

  Dat ziet er lekker uit! En fijn dat Tim het ook eet ;-)

 3. Jaimyskitchen says:

  Jammie! Zo vind ik asperges lekker!

 4. Goddelijk lekker was het!

 5. Paula says:

  Erg lekker! Ga ik zeker nog een keer maken, ben nu ook erg nieuwsgierig geworden naar de andere recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close