OMF’s Eetoverzicht week 3/2017

Het was niet helemaal mijn week afgelopen week. Alhoewel, misschien moet ik zeggen dat het een week met ups and downs was. Ik startte de werkweek ziek in bed, eindige de week in het ziekenhuis voor een CTG en extra echo (niets aan het handje gelukkig, alles is nog tip top in orde met onze boy – morgen meer hierover) maar startte het weekend dan wel weer met een surprise babyshower. Een gekke week dus en dat is ook te merken in dit OMF’s Eetoverzicht. We aten vaak makkelijk, Tim zorgde twee keer voor het eten en daartussen zitten nog een aantal gerechten voor OMF. Een mengelmoesje van dingen en een wirwar van gerechten. Misschien moet ik er maar rekening mee houden dat dit richting het einde van de zwangerschap vaker gaat gebeuren ofzo? Vorige week was dit namelijk ook al het geval.

pizza

Zondag

Zondagmiddag had ik een supergezellige high tea met allemaal zwangere vrouwen in Kasteel Schaffelaar in Barneveld. Hoewel ik niet súper veel had gegeten had ik ’s avonds niet echt honger meer. Daarnaast was de koelkast leeg dus we besloten pizza te bestellen. Eentje deze keer, om te delen.

wraps

Maandag

Helaas startte ik de werkweek ziek in bed. Bummer. Ik ben ten eerste zelden ziek en ten tweede heb ik er altijd heel veel moeite mee om dan een hele dag in bed te liggen, maar maandag kon het echt even niet anders. Ik moet immers niet alleen aan mezelf denken momenteel. Mijn liefste zorgde ’s avonds voor het eten en toverde wraps op tafel. Met bacon, avocado, kaas, tomaatjes en andere groenten. Eentje was meer dan genoeg voor me, maar het was fijn even iets vasts in mijn maag te hebben na alle sapjes en glazen water maandag.

sinaasappelkip

Dinsdag

Dinsdag ging het een stuk beter met me maar nog steeds was ik niet helemaal fit. Dit merkte ik overigens de hele week nog wel. Ik werkte de hele dag op de bank maar dook ’s middags even snel de keuken in om een recept te maken voor OMF dat later nog online komt. Ik maakte sinaasappelkip in tomatensaus (érg lekker!) en kookte daar ’s avonds nog wat gele rijst bij waar ik rode ui, tomaat en kikkererwten doorheen bakte. Erbij wat komkommer en tomaatjes die ik aanmaakte met olijfolie. Simpel maaltje.

soep tortizza

Woensdag

Woensdag werd er weer gewoon gekookt, ik wilde wel min of meer gelijk blijven lopen met mijn planning dus stond ik vooral ’s ochtends weer in de keuken en nam ik in de middag een paar uurtjes vrij. ’s Avonds aten we een súper lekker bloemkoolsoepje (recept volgt) en daar maakte ik tortizza’s bij, ook hiervan komt het recept nog op OMF. Comfort food, jummie!

broodjes

Donderdag

Donderdag nam ik een aantal video’s op en toen merkte ik dat mijn lijf toch wel op was. Griepje was nog niet helemaal voorbij merkte ik. Gelukkig riep Tim dat hij wel broodjes wilde maken ’s avonds. YES! Altijd fijn als hij zulke dingen zegt want Tim is de koning van het broodjes maken. Hij haalde vers brood en maakte broodjes warme beenham met sla, champignons en ui. Simpel maar gewoon heel erg lekker. En ik hoefde er zelf niet voor te zorgen, ook fijn.

aspergeschotel

Vrijdag

Vrijdagmiddag was het racen tegen de klok. Ik wilde per se nog een gerecht koken voor OMF zodat ik gelijk zou lopen met mijn planning, maar spendeerde ’s middags een paar uur in het ziekenhuis waardoor die planning een beetje in de knoei liep. Godzijdank worden de dagen weer wat langer en heb ik iets voor vijven (!) toch nog een foto kunnen maken van de aspergeschotel met beenham die ik maakte. Op het recept moeten jullie nog even wachten want het seizoen voor witte asperges start pas in april, maar ik kan al wel vast verklappen dat het érg lekker was.

friet

Zaterdag

Gisteren werd ik in de middag verrast met een surprise babyshower. Zo leuk, gezellig en bijzonder om al mijn vriendinnen bij elkaar te hebben! Iedereen had iets lekkers gemaakt, veel taarten, sandwiches, muffins, brownies… dus heel veel honger had ik ’s avonds niet meer. We hadden ’s ochtends al besloten om de Airfryer aan te zetten voor wat frietjes en haalden op de markt een maiskippetje. Nanda bleef eten nadat ze mij thuis had afgezet dus de hele kip kwam op, heel fijn! Echt zo’n zaterdagavondmaaltje vind je niet? Kip, patat (met nog wat leftover Twister Fries, haha!) en appelmoes.

Inmiddels ben ik het griepje helemaal te boven en voel ik me lichamelijk een stúk beter dan afgelopen week dus ik ga er vanuit dat deze week weer fatsoenlijk gekookt wordt. Aankomende week is de laatste week dat ik voor het avondeten echt móet koken voor OMF maar dan staan alle recepten voor het avondeten op de foto. Vanaf dan is het dus een paar weken freestylen, eten waar we zin in hebben en niet per se nieuwe gerechten te hoeven ontwikkelen. Dat zal even gek zijn! Maar goed, nog even een weekje knallen in de keuken.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Wat heb je lekker gegeten! Ik ben ontzettend benieuwd naar de aspergeschotel, maar nog even geduld dus :)

 2. Wat een lekkere gerechten allemaal! Vooral die broodjes, yummm. X

 3. Britt says:

  Als je ziek bent loopt vaak al een hele hoop in de soep inderdaad, balen! Gelukkig ben je weer helemaal beter! Je krijgt er zo te zien dan wel een stuk mooiere gerechten uit dan ik haha, de broodjes en de wraps zien er lekker uit trouwens, je boft maar met zo’n man!

  1. Sabine Author says:

   Nou he, broodjes (en salades) maken kan ‘ie als de beste.

 4. Rachel Kromdijk says:

  oh die aspergeschotel ziet er zo goed uit wauw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close