Wat stond er op tafel week 40

Rommelige eetweken, ik denk dat deze er tot het eind van dit jaar inzitten want wat is het druk. Voor mijn vakantie was ik me er al van bewust dat ik de drukste tijd nog voor de boeg had en daar is geen woord aan gelogen. Ik doe het ook allemaal zelf hoor, ik kies er immers voor om iedere maand het vliegtuig in te stappen. Daar verplicht niemand me toe. Maar het is zo leuk en dat is ook direct de valkuil: ik wil alles doen wat ik leuk vind en dat maakt het druk. Maar: no stress! Ik heb er zin in en ben van plan flink te gaan knallen de komende maanden, maar dit zorgt thuis voor rommelige eetweken. We moeten het er maar mee doen maar ik waarschuw jullie dus ook al vast: de Wat stond er op tafel artikelen die de komende weken gaan volgen komen overal en nergens vandaan. Turijn, Zuid-Frankrijk, Curacao, New York.. en tussentijds probeer ik nog te koken. Of mijn eetdagboeken vol inspiratie zitten voor jullie weet ik niet, maar hopelijk vinden jullie het alsnog leuk om allemaal te zien!

Zondag

hangar

Tijdens het schrijven van dit artikel moet ik altijd even terugkijken in mijn telefoon om te zien wat we vorige week zondag aten. En dikwijls denk ik dan: Oja, duuuuhhhh. Zo ging dat deze week bij het zoeken naar de foto’s ook want vorige week gingen we uit eten! Tim sleepte vorige week een vast contract in de wacht en dat moest gevierd worden. We gingen naar The Hangar in Teuge (of all places) waar we genoten van het restaurant en het eten. Wat een fantastische plek is het daar! Mijn hoofdgerecht bestond uit Lamsbrochette met een jus van rozemarijn en tijm. Verrukkelijk. Evenals de rest van de gerechten. Echt een aanrader!

Maandag

burger

Maandag was ik rond etenstijd in Amsterdam voor de boeklancering van Miljuschka’s Food Trucks. Uiteraard gaat een boeklancering niet gepaard zonder hapjes en ik proefde onder andere een waanzinnige burger en een stukje Bojo Cheesecake. Die burger was de bom, maar die cheesecake was helemaal to die for. Gelukkig staat het recept in haar boek dus ik ga er binnenkort mee aan de slag.

Dinsdag

eenpanspasta

Home alone! Ik moest dinsdag aan de slag voor een campagne en besloot dat maar rond mijn avondeten in te plannen. Het resultaat was een Creamy Lemon Chicken eenpanspasta. Een hele mond vol, maar heel erg lekker. Ik ben verliefd op die eenpanspasta’s, ze zijn zo makkelijk en snel klaar. Ideaal voor doordeweekse dagen en ook ideaal als je alleen moet eten want het bespaart je gewoon een hoop moeite. Recept volgt.

Woensdag

camarengue

Woensdag hadden we een eetdate met oma! Eens in de zoveel tijd eten we daar, wel zo gezellig. Ze had de slowcooker gebruikt die we haar hadden gegeven voor Kerst en ze maakte Camarengue (kamarenge? camarenge? kamarenke?). Volgens mij is het een niet bestaand gerecht maar lekker was het wel. Het had het midden tussen boeuf bourgignon en goulash. Lekker veel rundvlees, spekjes, paprika, champignons, veel knoflook… Heerlijk.

Donderdag

witlofschotel

Mijn meneer was wederom laat thuis donderdag en dus at ik alleen. Het kwam wel goed uit moet ik zeggen, ik moest weer aan de slag voor een campagne en ik wist dat Tim de uitkomst ervan niet heel erg lekker zou vinden (smaken verschillen). Ik at uiteindelijk een romige witlofschotel met beenham en mango. Klinkt heel exotisch, was echt verrukkelijk. De mango haalt het bittere van de witlof eruit en dat maakt de hele schotel licht zoet. Zó goed! Recept volgt.

Vrijdag

tomatensoep

Vrijdag = makkelijke maaltijddag bij ons thuis. Ik had donderdag al een lekkere soep gemaakt en in de koelkast gezet, dus na de CrossFit-training van vrijdagavond hoefde ik de soep alleen nog maar op te warmen. Ideaal. We aten een Geroosterde Aubergine-Tomatensoep, zó lekker. Het recept deel ik snel met jullie. Perfecte (dikke!) soep voor druilerige en koude dagen.

Zaterdag

patat

Na bijna een volle dag in het Omnisportcentrum in Apeldoorn te hebben doorgebracht voor de Lowlands Throwdown (kampioenschappen CrossFit) kun je begrijpen dat ik niet echt meer zin had om te koken. Ook al doe je zelf niets qua sport op zo’n dag, je wordt gaar en sloom van het aanmoedigen. We gingen voor patatjes gisteren. Een patatje oorlog met een kroket en een shoarma-rol (EET JE ZOVEEL?! Jep! Lékker.) voor mij. Als we naar de snackbar gaan bestel ik al-tijd hetzelfde. Daar geloof ik niet in variatie ;)

Aankomende week ga ik naar Turijn met vriendinnetje Nanda. Jaaaa, ik heb er zoveel zin in! Het is niet voor werk maar gewoon een korte citytrip. Dinsdagochtend vliegen we al vroeg naar Turijn en donderdag zijn we alweer thuis. In totaal hebben we anderhalve dag daar en in die anderhalve dag moet zoveel mogelijk gegeten worden. Ik kijk al weken uit naar echte Italiaanse risotto, pasta en pizza dus ik ga het er even van nemen op de dagen dat ik er ben. Daarbuiten zien we het wel, voor zulke gebroken weken maak ik eigenlijk geen eetplanningen dus het wordt vast weer een mooi rommeltje.

Voor nu vertrek ik weer naar de Lowlands Throwdown. Longen uit ons lijf schreeuwen voor de deelnemers uit onze CrossFit box.

Fijne zondag allemaal!

Join the Conversation

 1. Marijke I easydailyfood says:

  Leuk om te zien wat jij zo al eet! Moet stiekem zeggen dat ik het ook een leuk idee vind om dit op mijn eigen blog te zetten haha. Als ik dat doe zal ik jou uiteraard noemen!

  1. Sabine Author says:

   Haha, het is ook heel leuk om in elkaar te zetten! Mijn favoriete artikel van de week :)

 2. Laura - Dagelijkse hap says:

  Zo veel lekker eten! Ik krijg er honger van :D

 3. I Love “Rommelige weken” !!!
  Komt bij ons ook zoo vaak voor ;-)
  Ik ben niet zo’n planner, ik weet toch op zaterdag niet wat ik donderdag wil eten??
  Dus n volle koelkast en vriezer, wat potjes en of blikjes en vaak een “koelkast-opruimdag” waar rijst en/of pasta bij komt.
  Veel plezier in Turijn!!!

 4. Samantha - Daily Pleasures says:

  Rommelige weken zijn the best! Wat leuk dat oma goed gebruik maak van de slowcooker ik denk niet dat ik een van mijn oma’s blij zou maken met zo een ding. Die zijn van de traditionele dingen zoals vroeger en een slowcooker hoort daar vast niet bij in hun ogen. Ben zeer benieuwd naar het boek van Miljuschka! Klinkt als eten dat ik heerlijk vind.

 5. Tamara says:

  Ah lekkere verschillende etenswaren! Veel plezier in Turijn!

 6. Kelly says:

  Toch erg lekker eten zeg!

 7. Rebecca says:

  Die witlof schotel ziet er lekker uit! Heb de combinatie witlof en mango nog nooit geprobeerd, dus ben benieuwd naar het recept.

 8. Margot says:

  Het blijft leuk om te zien hoor! En varieer ook maar heel weinig als ik naar de snackbar ga ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close