Tof concept: Dee’s

Ik ben geen vegetariër en al helemaal geen veganist. Ik houd van een stukje vlees, ben dol op kaas en een eitje op zijn tijd kan ik ook erg waarderen. Maar als je niet hebt gemerkt dat de veganistische lifestyle de laatste jaren steeds populairder wordt, heb je onder een steen geleefd. Dat ik zelf niet volgens deze lifestyle leef wil natuurlijk niet betekenen dat ik er geen aandacht aan kan besteden en daarom wil ik iedereen die erin geïnteresseerd is vandaag kennis laten maken met Dee’s. Een nieuw veganistisch foodmerk dat sinds kort op de Nederlandse markt verkrijgbaar is.

Dee’s komt overgewaaid vanuit Ierland. Gezonde, verantwoorde en veganistische proteïnen is wat het merk meeneemt. Denk aan groenteburgers, voedzame groentepotjes en veganistische worstjes. Allemaal klaar te maken in de magnetron en dus in no-time klaar, maar je kunt ook met je pannetje aan de slag op het gasfornuis. Waar jij zin in hebt.

Dee's

Dee's

Oprichter Deirdre ‘Dee’ Collins is van origine voedingsdeskundige en dit is te zien in de producten. Ieder product bevat een proteïne-element, een trage koolhydraat en een element met granen, zaden en/of groenten. Belangrijker nog wel is dat de producten zo min mogelijk zijn bewerkt. Ze bevatten weinig zout of suiker, geen gluten of zuivel en geen onnatuurlijke of onnodige toevoegingen. En ze zijn volledig plantaardig dus, er zijn geen dierlijke producten gebruikt.

Hierboven zie je de vijf producten die vanaf dit najaar verkrijgbaar zijn in Nederland. Omegaburgers, twee soorten worstjes en twee groentepotjes. Voor de groentepotjes is gebruik gemaakt van authentieke Thaise en Marokkaanse kruiden. Andere smaakmakers die Dee’s onder andere gebruikt zijn Iers zeewier, Adukibonen en Eekhoorntjesbrood. Wellicht voor sommigen van ons ietwat spannende en onbekende ingrediënten maar laat je er niet door afschrikken. De producten van Dee’s zijn namelijk oprecht lekker en vaak is er maar een kleine hoeveelheid van de ‘spannende’ ingrediënten gebruikt.

Dee's

Dee's

Het meest enthousiast ben ik over de groentepotjes van Dee’s. Ondanks dat van tevoren wordt gezegd dat er gebruik wordt gemaakt van authentieke Marokkaanse en Thaise receptuur, valt dit in het eindproduct vaak bar tegen. Maar bij Dee’s is dit niet het geval! Het Marokkaanse groentepotje met onder andere kikkererwten en aardappel aten wij met wat couscous en de Knoflook en Paddenstoelen Vegan Worstjes, en vonden we erg lekker. Ik herken de Marokkaanse kruiden en specerijen en het smaakte perfect met couscous.

Ook het Thaise groentepotje vond ik erg lekker. Deze is gevuld met aardappel, flespompoen en linzen en de smaak is opvallend pittig. Heerlijk voor druilerige dagen en hoewel ik hem zelf met brood at om te dippen (blijft lekker), is de curry – zo durf ik het wel te noemen – ook ontzettend lekker met rijst.

De groentepotjes zijn goed gevuld en ik moet bekennen dat ik het vlees absoluut niet miste. Een kleine kanttekening: de groentepotjes zijn bedoeld voor twee personen maar ik vond hiervoor de hoeveelheid wel wat magertjes. Dit kan natuurlijk liggen aan de hoeveelheden die wij eten (ik heb liever meer groentestoof dan couscous in plaats van andersom), maar ik gok dat één potje per persoon meer geschikt zal zijn.

De groentepotjes zijn eenvoudig op te warmen in de magnetron, maar je kunt de inhoud van de potjes ook in een pannetje schenken en ze vervolgens op het vuur opwarmen.

Dee's

Over de worstjes ben ik iets minder enthousiast, ik blijf er namelijk bij dat ik vegan worstjes (en burgers) altijd wat aan de droge kant vind. Tot nu toe heb ik nog geen enkel veganistisch worstje gevonden waar ik echt heel enthousiast van werd. Maar dit is ook lastig als je normaal vlees eet, dat moet ik toegeven. Ik kan me voorstellen dat vegetariërs of veganisten wel blij worden van de worstjes en burgers.

Mocht je vegetarisch of veganistisch eten of gewoon een keer geen zin hebben in vlees, dan kan ik de producten van Dee’s zeker aanraden. Vooral van de groentepotjes word ik erg blij!

Dee’s worstjes, burgers en groentepotjes worden onder andere verkocht bij Jumbo. € 3,49 / burgers en worstjes, € 3,99 / groentepotjes.

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Leuk concept en wat goed dat er geen rare ingrediënten inzitten!

 2. Simone says:

  Klinkt goed zeg! Ik vind het ook een mooi geheel, het concept.

 3. Carolien - On a Healthy Adventure says:

  Ik had nog niets gehoord over dit concept, maat het klinkt alvast goed!

 4. Laura - Dagelijkse hap says:

  Ziet er erg lekker uit :D En ook nog niet eens mega duur!

 5. Tamara says:

  Leuk concept zeg!

 6. Samantha - Daily Pleasures says:

  Klinkt best goed en ik vind de vormgeving erg mooi. Dat vegan ‘vlees’ is wel super handig als je eens vegetarische of veganistische vrienden over hebt tijdens een bbq.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close