Wat stond er op tafel week 47

Ik heb een drukke maar leuke week achter de rug. Veel werken in het hotel, de premièrenight van de Hunger Games Catching Fire (heb je hem al gezien? Aanrader!), twee keer buiten de deur eten… De avonden dat ik thuis kon koken resulteerden in vrij eenvoudige maaltijden. Ook dat moet een keer kunnen. Ik was weer bezig met een Kerstgerecht, nog drie te gaan!, en stopte onderweg bij Julia’s voor een lekkere gezonde pasta. De foto’s van het eten zien er deze week helaas niet zo denderend uit, maar daarvoor geef ik de schuld aan het beroerde licht. Kan het alsjeblieft weer snel lente worden? Het vroeg donker worden is verschrikkelijk om foto’s in te maken. In ieder geval neem ik je nu zoals iedere week weer mee: Wat stond er op tafel in week 47?

gevuld kippetje a la Gordon RamsayZondag
Vorige week zondag was het een mooie dag om kliekjes op te maken. Op verzoek van Tim maakten we samen een gevuld kippetje naar een recept van Gordon Ramsay. Stiekem vind ik de vulling altijd veel lekkerder dan de kip zelf en dat was bij deze ook het geval. We aten er stuffing, een klein restje nacho’s en wat sla bij.

bloemkool champignongratinMaandag
Veel vlees gegeten in het weekend dus ik was wel toe aan iets Vega. Ik maakte een vegetarische  bloemkool/champignongratin bij die er verschrikkelijk uit ziet maar echt verrukkelijk was. Absoluut een must try voor iedereen die dol is op bloemkool. We aten er aardappeltjes uit de oven bij en ik had nog een restje gemengde sla.

DiyarDinsdag
Op dinsdag gingen we uit eten bij een Turks Restaurant (Diyar) hier in Apeldoorn. We hadden er nog een tegoedbon voor liggen en aangezien we diezelfde avond naar de première-avond van Catching Fire zouden gaan, leek het ons wel leuk om daar direct een avondje uit van te maken. De bon was goed voor een drie-gangen diner en zelf nam ik Sigarim vooraf, pikant gehakt in filodeeg met zoetzure saus, Kebab van de grill en Baklava als dessert. Voor het hoofdgerecht had ik liever iets anders gehad, maar zoals je wellicht weet zijn de Turken dol op het gebruik van yoghurt en met mijn lactoseintollerantie kan ik dat niet eten. Smakelijk was het gelukkig wel. Het is een leuk restaurant om even lekker te eten, goed betaalbaar en ze serveren ruime porties. Het licht was helaas verschrikkelijk…

Julia'sWoensdag
Afgelopen woensdag at ik onderweg. Ik had ’s middags een kookworkshop op de planning staan en ik had er totaal geen rekening mee gehouden dat deze tot 19.00 uur zou duren. Op station Utrecht ben ik dus maar even langs Julia’s gegaan waar ik koos voor de Volkoren Penne Napolitana met gegrilde groenten en rucola. Lekker, goed vullend en bovenal ook niet zo ongezond.

Mexicaans taco/tortillapannetjeDonderdag
Donderdag had ik aan het eind van de middag een afspraak bij de masseur staan voor mijn rug en aangezien Tim ’s avonds moest trainen was het voor ons makkelijk om iets te maken wat ik al eerder kon bereiden. We aten weer eens het populaire Mexicaans Taco/Tortillapannetje, zo’n heerlijk snackgerecht waar je lekker vol van raakt maar dat wél gezond is. Een ideale maaltijd op een dag waarop je niet zoveel tijd hebt om eten voor te bereiden en wanneer het koud is buiten.

Teriyaki kippendijenVrijdag
Een eenvoudig diner na een vermoeiende week. Ik maakte teriyaki kippendijen, grilde er een maïskolf bij, bakte er wat champignons bij en serveerde er een eenvoudige salade naast. Goed vullend maaltje en erg lekker. Voor de Teriyaki kippendijen maakte ik gebruik van nieuwe kruiden van Santa Maria, hier lezen jullie binnenkort meer over. De nieuwe kruidenmixen zijn zó lekker en origineel!

Beef WellingtonZaterdag
Gisteren was het weer tijd om een Kerst gerecht klaar te maken. Ik moet er nu nog drie en dan heb ik ze allemaal gehad! Alle recepten worden in de OMF Kerstweek met jullie gedeeld, dus hier moeten jullie nog even op wachten. Gisteren aten we in ieder geval heerlijk. Voor het eerst maakte ik Beef Wellington en wauw wat was ‘ie goed gelukt, zo lekker! We aten er een eenvoudig Plukbrood bij, dat blijft een favoriet hier in huis.

De komende week wordt érg druk. Van maandag tot en met zaterdag staat er iedere dag wel een afspraak en op de meeste dagen zelf twee. Wel erg leuke dingen overigens en de meeste hebben te maken met de blog dus dat voorspelt een heerlijke week! Het lijkt me trouwens leuk om wat meer te vloggen tijdens events, lijkt jullie dat wat?

Fijne zondag iedereen!

Join the Conversation

  1. Felicia says:

    Ik zou het leuk vinden als je gaat vloggen! Dan maken wij ook een beetje mee hoe het event er uit ziet en hoe in elkaar steekt. Dus ik zeg doen.

  2. Anniek says:

    Ziet er weer allemaal heerlijk uit! Ik vind vlogs altijd leuk om te bekijken, dus dat lijkt mee een goed idee! Oh, het lijkt me zo heerlijk om voor je werk gewoon lekker te kunnen koken en bakken..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close