Wat stond er op tafel week 18

De afgelopen eetweek is in één woord samen te vatten: ongestructureerd. Natuurlijk was daar Koningsdag die de week sowieso al een beetje raar maakte, maar op woensdag ontving ik ook nog drie verspakketten die natuurlijk geen eeuwig leven kennen. Op dinsdag wist ik al van de verspakketten af maar ik wist niet wat de inhoud zou zijn. Dit zorgde ervoor dat ik geen eetplanning kon maken afgelopen week en per dag dus een beetje moest aankijken wat we gingen eten. Hoewel sommige mensen dit wekelijks zo doen, word ik er zenuwachtig van. Ik heb graag wat structuur in mijn leven en vind het fijn als ik me overdag niet druk hoef te maken over wat er ’s avonds op tafel staat. Uiteindelijk aten we wel redelijk gevarieerd en hopelijk biedt deze Wat stond er op tafel je daarom toch nog wat inspiratie!

Zondag

rosti_aardappelschotel

Vorige week zondag had ik overdag al redelijk wat uurtjes in de keuken gespendeerd in verband met mijn boek en daarom had ik ’s avonds niet zoveel zin om uitgebreid te koken. Sowieso was ik talloze dingen vergeten tijdens het doen van de boodschappen, dus zin om wéér naar de supermarkt te gaan voor het avondeten had ik ook niet. Ik dook de vriezer in en vond daar nog een zak Rösti waar ik uiteindelijk zelf Zwitserse Aardappelschotel van maakte, doperwtjes en de Mosterd/Dille Panga van Queens. Prima maaltje voor de zondagavond.

Maandag

sushi

De afgelopen jaren zijn we op Koningsdag altijd spareribs gaan eten ’s avonds, maar aangezien we twee dagen daarvoor ook al bij het Steakhouse waren geweest kozen we op maandag voor sushi. Samen met Nanda streken we neer bij Yume in Apeldoorn. Niet mijn favoriete sushi-tent in Apeldoorn, ik vind de service daar zó beroerd. Iedere keer dat we het weer een kans geven struikelen we over dezelfde dingen. Onbeleefd ontvangst, de dingen die we bestellen krijgen we niet en de items die we juist niet besteld hebben krijgen we wel, lang moeten wachten op je eten (als in 45 min + en nee, drukte vind ik daar geen excuus voor want als restaurant anticipeer je daar op neem ik aan) en zo kan ik nog wel even doorgaan. Zo jammer altijd, het restaurant heeft verder namelijk alles. De sushi was wel lekker trouwens.

Dinsdag

pastasalade

Dinsdag was het toch echt weer een normale werkdag en ik stond vooral in de keuken om video’s op te nemen. Eén van de video’s was voor een Caprese Pastasalade – de video komt as. donderdag online – en hoewel het mijn bedoeling was om de salade als lunch te eten, bedacht ik me dat ik hem net zo goed kon bewaren tot het avondeten. Scheelde mij weer extra moeite en dankzij alle ingrediënten die ik toevoegde was het een prima maaltijdsalade.

Woensdag

mexicaanse_wraps

Woensdag was het dus verspakketten dag, drie keer stond er een koerier voor mijn deur om iets af te leveren. Qua timing was het eigenlijk wel perfect, ik had maar heel weinig tijd om te koken en te eten (40 minuten in totaal) dus ik kon wel wat makkelijks gebruiken. Uiteindelijk toverde ik supersnel Mexicaanse wraps in elkaar met gemarineerde tofu-blokjes en aten we daar een simpele salade bij. Om kwart voor zes vloog ik de deur uit naar Utrecht.

Donderdag

marley_spoon

Van Marley Spoon kreeg ik deze week een box met twee gerechten thuisgestuurd om te testen, ze hadden deze week namelijk een restaurantbox. Eén van de gerechten was degene die we donderdag aten: Polenta met zalm uit de oven en witte asperges. Ik vond het heerlijk en de bereidingswijze was ook ontzettend duidelijk. Wel vond ik de verhouding Polenta en groenten een beetje scheef. Van mij was de helft minder Polenta ook goed geweest en had ik liever meer witte asperges gezien.

Vrijdag

surinaamse_bami

Qua eten is de vrijdag altijd een beetje lastig bij ons. We CrossFitten op vrijdag altijd om 18.30 uur en voor die tijd hebben we geen tijd om te eten, maar na die tijd (we zijn dan pas om 20.00 uur thuis) heb ik geen zin meer om te koken en bovendien ook niet zo’n trek meer dat ik lang over mijn eten wil doen. Gelukkig staat er sinds deze week iedere vrijdag en zaterdag een kraampje van SuriFoods op het pleintje om de hoek waar ze authentieke Surinaamse snacks en bami + nasi verkopen. Ik zag het kraampje staan toen ik boodschappen deed en besloot een bak bami, nasi en twee pasteitjes mee te nemen. De pasteitjes vond ik een beetje flauw maar de bami was zó, zó lekker. Ik wil dit echt nog een keer zelf maken.

Zaterdag

spareribs

We hadden dit weekend zowaar niets op de planning staan en wanneer ik zelf kan bepalen wat ik wil gaan doen, krijg ik altijd zin om te koken. Ik ging dan ook voor het boek aan de slag gisteren en maakte onder andere deze spareribs die we ’s avonds met frietjes aten. Over de spareribs laat ik verder nog niets los, het recept hiervoor komt namelijk in mijn boek, maar ik kan je al wel vast verklappen dat ze héél erg lekker waren.

En toen waren we alweer in de eerste volle week van mei aanbeland. Ook voor aankomende week heb ik nog geen eetplanning paraat staan. Dinsdag ben ik jarig en zelfs dan weet ik nog niet wat ik met het eten wil doen. Ik heb wel wat ideeën en onze groentelade ligt vól met verse groenten dus die zullen zeker wel van pas gaan komen aankomende week. Wel merk ik dat mijn recepten voor OMF een beetje op beginnen te raken, dus ik moet veel nieuws verzinnen wat ik ook met jullie kan delen. Als jullie nog suggesties voor het avondeten hebben hoor ik het graag ;)

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Petra says:

  Misschien is het een idee wat (gezonde) ovenschotels in te plannen, gezien ik het gevoel heb dat we die een beetje missen/hebben gemist afgelopen tijd?

  1. Sabine Author says:

   Dat is een goed idee! Ik zal eens kijken of ik er eentje mee kan nemen in de eetplanning van aankomende week.

 2. Margot says:

  Wat jammer dat de service bij die sushitent zo slecht is. Je hebt wel weer lekkere dingen gegeten!

 3. Oh Spareribs, héérlijk! X

 4. Samantha - Daily Pleasures says:

  Die spare ribs zien er weer goddelijk uit. Nu weet ik het zeker…. dat boek ga ik kopen wanneer hij uit is!

 5. Roxanne says:

  Ohhhh, die spareribs! *water loopt in mond*
  En tofu, een ingrediënt waar ik vaker van hoor dat mensen het gebruiken maar wat ik eigenlijk nog nooit gebruikt heb en ook totaal niet van weet waar het lekker bij/in is en hoe het te gebruiken…. Kun je daar misschien een keer een receptje mee maken?

  1. Sabine Author says:

   Ik ben er ook niet heel erg bekend mee, maar ik zal eens proberen er iets lekkers mee te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close