Wat stond er op tafel week 24 – 2014

Pfoe jongens wat een eetweek. Het warme weer zorgde voor veel eenvoudige maaltijden en fijne barbecues, mijn operatie zorgde ervoor dat ik verplicht op de bank moest blijven zitten en dat de Mr. de keuken wel indook.. Ik kijk dus niet echt met een gelukzalig gevoel terug op de afgelopen week en mis het koken nu al. Een goed teken want hoewel mijn motivatie om uitgebreid te koken de afgelopen weken een beetje ingedamd was, lijkt ‘ie nu sterker dan ooit terug te komen. Hoewel week 24 dus niet echt een spannende eetweek was, sla ik Wat stond er op tafel natuurlijk niet over.

TonijnpizzaZondag
Omdat ik geen artikelen meer klaar had staan voor Fastfood Friday moest ik dat deze week echt nog doen. Aangezien het er op de doordeweekse dagen ook niet echt van zou komen, dook ik zondagavond de keuken in om de Tonijnpizza die afgelopen vrijdag online kwam in elkaar te zetten. Het fijne van een pizza is dat het relatief snel klaar is en daarom vond ik het niet erg om ondanks het warme weer even in de keuken te staan. Hij was in ieder geval wel lekker!

BBQMaandag
Maandag staken we de barbecue weer aan voor de tweede keer in het Pinksterweekend. Vriendinnetje Nanda bracht Radlers mee en schoof aan bij een eenvoudige, maar altijd fijne barbecue. We hadden nog wat vlees over van het BBQ feestje van vorige week zaterdag en met wat nacho’s, een simpele salade en een stokbrood erbij heb je al gauw een heerlijk maaltje. Wat is het toch fijn om buiten te kunnen eten!

Geroosterde groenten met tonijnDinsdag
Even een balansdag inlassen na al die barbecues en het ongezonde eten. Ik kocht bij de supermarkt wat verse groenten en roosterde deze samen met rozemarijn, tijm en knoflookolie in de oven. Voor de proteïne grilde ik er een tonijnmoot bij. Een heerlijk zomers maaltje en lekker licht.

NYPWoensdag
Woensdag was voor mij D-Day, de dag waarop ik werd geopereerd. Aangezien ik zo’n 24 uur lang heb moeten leven op één sneetje brood met kaas had ik ’s avonds flinke trek. We hadden niets in huis, ik kon natuurlijk niet koken en lag alleen maar op de bank en voor Tim was het ook een lange dag. Kortom: geen gedoe, we maakten gebruik van de actie van NYP. € 4,99 per pizza bij afhalen. Ideaal, want NYP zit bij ons om de hoek. Overigens kreeg ik niet alles op.

BLTDonderdag
Donderdag dook de Mr. de keuken in om aan de slag te gaan met het maken van broodjes. Ik heb jullie al vaker verteld dat hij daar echt een held in is, serieus hij maakt veel lekkerdere broodjes dan ik, dus een straf was het absoluut niet. Uiteindelijk kwam hij op de proppen zetten met een variant op de BLT. Donker meergranenbrood met sla, tomaat, gegrilde kip, crispy bacon en knoflookdressing. Jaaammm!

MacaroniVrijdag
Ook vrijdag kookte Tim nog en we hadden beiden zin in een goed bord macaroni. De old school macaroni, dus met pakjes en zakjes, een flinke lading kaas en ketchup. Lekker! Soms kun je daar gewoon zin in hebben.

StoofschotelZaterdag
Vanaf gisteren had ik weer een eetplanning gemaakt en was het de bedoeling om zelf te koken. Op het allerlaatste moment veranderde dit toen vrienden ons belden of we kwamen eten. Okeee! De man des huizes had zich uitgesloofd met een stoofschotel met kipkarbonades en diverse groenten. Lekker gezond voor de zaterdagavond. Onze eetplanning schoven we gewoon een dag op.

Vanaf vandaag ga ik kijken of het mij zelf weer lukt om eten te koken. Wellicht met hier en daar een beetje hulp, maar ik kijk er wel weer naar uit om zelf te koken.

Fijne zondag iedereen!

Join the Conversation

 1. Marjoleine says:

  Oeh komt er een recept online van die verbeterde BLT ? Die klinkt echt heerlijk!

  1. Sabine Author says:

   Nee, maar je kunt van dit recept uitgaan: https://www.ohmyfoodness.nl/recepten/fastfood-friday-klassieke-blt en daar gegrilde kip aan toevoegen en de mayonaise eventueel vervangen door knoflookdressing.

 2. Elsbet | La Vie Pure says:

  Mmm, allemaal heerlijke dingen!

 3. MySimplySpecial says:

  Die broodjes zien er erg lekker uit!

 4. Susanne says:

  Je vriend is zeker een ster in broodjes maken! De old school macaroni blijft stiekem mijn favoriet ;) Hopelijk lukt het aankomende week weer om een beetje te koken hier en daar!

 5. Lekkere maaltijden! Ik merk dat ik met dit mooie weer minder zin in koken heb en vaker ongezond eet

  1. Sabine Author says:

   Vervelend he.. ik moet echt van die instelling af.

 6. Bite food blog says:

  Ahhh die blt broodjes!

 7. Roxanne says:

  Oeh, die tonijn pizza ziet er echt super lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close