Wat stond er op tafel week 33

Het werd me bijna onmogelijk gemaakt om me afgelopen week goed aan het Zone dieet te houden. Ik volg het inmiddels alweer zes of zeven weken en tot nu toe gaat het heel goed. Dit komt denk ik ook omdat ik me er niet continu mee bezig houd. Ik leg het naast me neer als ik moet koken voor een advertorial en als ik video’s opneem moet ik proeven wat ik heb gemaakt (anders krijg ik commentaar op YouTube, geen grapje). En tja, dan kun je wel heel geforceerd vast proberen te houden aan het ‘dieet’, maar daar wordt het niet leuker op dacht ik zo. De afgelopen week is dus niet echt Zone proof maar ook niet heel erg ongezond. We aten heel afwisselend en met veel verse ingrediënten en dat vind ik eigenlijk ook gewoon prima. Enige gevaar: portiebeperking. Daar moet ik echt nog aan werken. In ieder geval is het nu alweer zondagmiddag, tijd voor een nieuwe Wat stond er op tafel!

Zondag

barbecue

Zaterdagavond appte mamma mij ineens of we zondag kwamen barbecuen. Daar zeggen we niet zo gauw nee tegen en dus schoven we daar aan. Eten bij je ouders blijft leuk en lekker he? Hoelang je het huis ook al uit bent.

Maandag

sushisalade

Omdat we zaterdag op de markt verse vis hadden gehaald voor een sushisalade, besloot ik die maar op maandag te maken in plaats van op zondag. De sushisalade ziet er misschien wat donker uit maar dit komt door de sojasaus. Ik gebruikte gerookte makreel en verse zalm deze keer. Heeeeerlijk. Met een sushisalade maak je mij bijna net zo blij als met normale sushi. Let wel: bijna net zo blij.

Dinsdag

springrolls

Dinsdag lunchte ik met verse loempia’s met surimisalade. Het recept daarvan volgt nog. Ik maakte de loempiaatjes de avond van te voren al, zo ideaal is dat! Ik kan tijdens de lunch dan lekker doorwerken. En sowieso ben ik dol op verse loempia’s trouwens. Heerlijk zijn ze, vooral als het warm is buiten.

aardappellasagne

’s Avonds kookte ik voor een campagne met MAGGI. Ik werd uitgedaagd om leuke twists te verzinnen op AGV’tjes (aardappels, groenten en vlees) en ik kwam uit op een aardappellasagne met champignonsaus. Zó lekker. Het recept komt nog online hiervoor!

Woensdag

noedelsoepje

Woensdag was een off-day voor me en eigenlijk had ik sinds het ontbijt al geen zin meer om te eten. Nu is alleen ontbijten en dineren op een dag niet zo verstandig. Ik vond in de voorraadkast nog een pakje noedels en ‘maakte’ hier een noedelsoepje van. Moet kunnen voor een keer.

spaanse_mosselen

Mosseltijddddd! Zolang de mosselen in het seizoen zijn wil ik ze minstens een paar keer gegeten hebben. In Gent at ik ze natuurlijk al twee keer, maar thuis had ik ze nog niet klaargemaakt en ik vond dat dit de hoogste tijd werd. Ik maakte ze klaar op Spaanse wijze. Het recept zal ik nog met jullie delen. En hoe tof is mijn zilveren mossel van Het Zeeuws Mosselbestek?

Donderdag

foe_yong_hai

Het avondeten van donderdag ziet er heel troosteloos uit maar ik beloof je dat de smaak prima was. Ik maakte een simpele Foe Yong Hai maar gebruikte deze keer gehakt in plaats van kip. Wel gebruikte ik de Babi Pangangsaus van Conimex. Die hoort er voor mij echt bij. Rijst lieten we achterwege, de omelet was zelf al vullend genoeg!

Vrijdag

pastasalade

Ik hunkerde al een paar dagen naar een pastagerecht en aangezien de koelkast nog vol lag met talloze restjes, besloot ik voor de lunch maar een keer een pastasalade in elkaar te flansen. Een bij elkaar geraapt zooitje met onder andere kip, mozzarella en champignons maar ik heb er wel van genoten. Tot het avondeten (20.00 uur) had ik er bovendien ook genoeg aan.

noedels_met_kibbeling

’s Middags werd de allernieuwste Allerhandebox geleverd. Wist ik ’s ochtends nog niet, ik hoorde ook toen pas het nieuws dat Albert Heijn binnenkort ook komt met een maaltijdbox. In ieder geval was ik dus een van de eersten die de box mocht testen en dus schoof ik mijn eetplanning even opzij en besloot ik een maaltijd uit de box te maken. Het werden noedels met mango, broccoli en kibbeling. Ik vond het best ok moet ik eerlijk bekennen. Ik zal nooit een fan worden van voorverpakte en voorgegaarde kibbeling (zo zonde!) maar Tim vond het wel erg lekker. Een prima maaltje, zeker na de CrossFit WOD van vrijdag. Het was ook lekker snel klaar en dat is fijn.

Zaterdag

pizza

Gisteren at ik ’s avonds alleen omdat Tim uit eten ging. Alleen eten op cheatday betekent altijd iets bestellen (ik kook al genoeg doordeweeks vind ik) en ik had zin in pizza! Het blijft mijn favoriete fastfood ;)

En toen was de eetweek alweer voorbij. Vandaag doen we iets enorm tofs. Ik heb afgelopen week een Weber barbecue gekregen van fonQ en nu we zo’n goede barbecue in ons bezit hebben willen we er vaker iets mee doen. Vandaag gaan we experimenteren met roken op de barbecue en doen we een poging om een hele kip te roken. Als dit lukt deel ik binnenkort in een artikel hoe je zelf ook een kip op de barbecue kunt roken en wat je daar allemaal voor nodig hebt. Mocht het lukken dan volgt er heel gauw ook nog meer denk ik. Ik droom al van pulled pork en lekkere spareribs van de Weber. Oooh <3

De rest van de week is er nog geen planning. Ik heb morgen pas om 17.00 uur een afspraak in Amsterdam dus misschien blijf ik wel even hangen voor een snelle hap daar. De andere dagen: we’ll see!

Join the Conversation

 1. Tamara says:

  Leuke foto’s weer en lekkere eetweek:)

 2. Margot says:

  Wat zitten er weer een hoop lekkere dingen tussen!

 3. Samantha - Daily Pleasures says:

  Die pizza ziet er zo lekker uit dat ik er trek van krijg haha.

 4. ik zag tussen al die mosselen het zeewse mossel bestek haast niet.
  Goeie schutkleur of nou ja vorm.
  mmm die pizza!

  Liefs Loes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close