Wat stond er op tafel week 13

Grappig is dat. Voordat een week begint kan ik me heel druk maken om de eetplanning: is het wel gevarieerd genoeg, is het leuk voor OMF en bovenal: is het lekker genoeg. Uiteindelijk ben ik negen van de tien keer heel enthousiast over de planning die ik heb gemaakt en de boodschappen die in huis zijn gehaald, maar dan is het zondag en denk ik: wat hebben we in vredesnaam ook alweer allemaal gegeten afgelopen week? Gelukkig maak ik voor Wat stond er op tafel iedere dag braaf een foto van mijn eten en kan ik tijdens het schrijven van dit artikel altijd even terugkijken voor het ‘Oja-gevoel’. Conclusie aan het eind van afgelopen week? We hebben best wel heel erg lekker gegeten!

Zondag

broodjes

Zondag is altijd lekker makkelijk en afgelopen zondag was daar geen uitzondering op. We hadden eigenlijk nergens zin in en aangezien we nog stokbrood hadden liggen besloten we gewoon om lekker een broodje te eten. Wij eten vrijwel nooit brood als avondeten, tenzij ze volledig zijn aangekleed of gepaard gaan met een soepje of iets, maar vorige week vond ik het eigenlijk wel best na een druk weekend! Ik at een stokbroodje met Belegen kaas, rauwe ham, pesto en chilisaus. Epische combinatie!

Maandag

wraps

Maandag maakte ik sinds lange tijd weer eens wraps voor het avondeten en koos er deze keer voor om Philly Cheese Steak wraps te maken. Ik heb ze gefotografeerd op het moment dat we ze nog niet onder de grill hadden gelegd, maar tijdens het eten kwamen we erachter dat de wraps veel lekkerder zouden zijn wanneer we ze nog even zouden grillen en opnieuw warm zouden maken. In het uiteindelijk recept dat ik met jullie ga delen neem ik deze tip dan ook zeker op, dat maakte ze namelijk helemaal af. Verder was het een prima maaltje voor de maandagavond. Niet al te moeilijk, het was een drukke dag.

Dinsdag

sloppy_joe_courgette

Op dinsdag aten we weer eens volgens het Paleo principe. Ik maakte Sloppy Joe Courgettebootjes en daar aten we een salade bij. Zo op het bord ziet het eruit als een rommeltje, maar het smaakte echt wel erg lekker! Officieel hoort er bij Sloppy Joe’s geen mais, maar ik vind dat zo lekker dat ik het gewoon toevoegde aan het recept. Ik ga het recept nog met jullie delen, ondanks dat het niet bepaald een fotogeniek gerecht is was het wel smaakvol namelijk.

Woensdag

sushi

Woensdag was mijn schoonzusje jarig en uit het werk gingen we daar naartoe. Zoals altijd op een verjaardag mocht zij uiteraard kiezen wat er gegeten werd en natúúrlijk werd dat sushi. Daar hoor je mij niet over klagen hoor! De sushi werd thuisbezorgd dus we aten het lekker aan de eettafel. Met zelfgebakken (door oma en schoonzusje) appeltaart en monchoutaart als toetje. Naar hoor, zo op de woensdag ;)

Donderdag

noedelsalade

Na de sushi van woensdag mocht het op donderdag wel weer iets gezonder. Ik nam ’s ochtends een video op waarin ik het recept voor een snelle basis noedelsalade deel en ik vond hem zo lekker dat ik besloot de salade ’s avonds gewoon volledig aan te kleden en als maaltijdsalade te serveren. Ziet het er niet lekker uit? Ik werd er echt blij van en vond het echt zo’n zomers gerecht! Het recept volgt uiteraard nog.

Vrijdag

naanpizza

Ergens anderhalf jaar geleden toen we nog in het oude huis woonden maakte ik op een drukke dag eens hele snelle Naan-pizza’s. Ik heb toen het recept niet gebruikt voor OMF omdat het werkelijk een bij elkaar geraapt zooitje was, maar de pizza zelf was zó lekker dat het nog wel een keer in de herhaling moest. Waarom het anderhalf jaar heeft geduurd weet ik niet zo goed, maar afgelopen vrijdag aten we dus eindelijk weer eens Naanpizza’s. Deze keer met tonijn. We hebben gesmuld dus het recept volgt asap!

Zaterdag

Orange

Het lijkt wel alsof wij geen rustige weekenden meer kennen want man, wat een volle dag was het gisteren! Tim deed mee aan de Viking Obstacle Run, Mud editie en ik was de hele dag aan het werk voor het boek en de site. Als Tim er toch niet is kan ik me net zo goed nuttig maken ;) Gelukkig hoefde ik ’s avonds niet zelf te koken want we gingen met een grote groep van de CrossFit Box uit eten bij wereldrestaurant Orange in Apeldoorn. Voor ons ideaal want het is letterlijk vijf minuten fietsen van ons huis. Het was lekker zoals altijd en bovenal súper gezellig.

Het gebeurt niet vaak maar voor aankomende week heb ik de eetplanning gewoon al klaar, die maakte ik namelijk vrijdagavond al! Van maandag tot en met vrijdag eten we lekker homemade en zeer gevarieerd. Wat we vanavond doen weet ik niet zo goed, want ik ben te zien in de live show van Life4You! Aangezien die opnames wel even duren denk ik dat we op de terugweg maar iets te eten halen, of we moeten daar te eten krijge. Dat weet ik niet. Aankomende zaterdag gaan we in ieder geval naar het Culy Foodfestival, daar eten we ongetwijfeld een hoop lekkers.

Een fijne week dus, ik heb er zin in!

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Die naanpizza’s lijken me heerlijk!

 2. Sanne says:

  Ik zit al klaar voor de buis! Die wraps lijken me erg lekker

 3. Simone says:

  Oohh wat een héérlijke dingen! Ik lig nu met heel veel honger in mijn bed, haha. Ik ben vooral heel benieuwd naar het recept van de naanpizza’s want ik heb afgelopen week al een keertje op het punt gestaan ze te maken ,maar wist mezelf er niet zo goed raad mee!

 4. Goede inspiratie weer voor de week. De noedelsalade lijkt me erg lekker. En je woont in Apeldoorn lees ik ;) Dan ben ik natuurlijk wel benieuwd waar jij je favo boodschappen inkopen doet?! En nog een tip waar ik de goede stevia kan vinden?! Succes weer met vast weer een drukke week. Hier ook :)

 5. Priscilla says:

  Ik vind dit altijd hele leuke artikelen. Heb nu wel erg trek in sushi, na ’t zien van die lekkere foto’s. En die courgettebootjes doen me denken aan ’t eten bij mijn ouders thuis. Mijn moeder maakte altijd een soortgelijke courgette schotel en die was altijd heeeeeeel lekker :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close